
Ağız Kokusunun Belirtileri Nelerdir?
⇒Ağzınızda kötü bir kokuya ek olarak ağzınızda da kötü bir tada sahip olabilirsiniz. Tat, altta yatan bir durumdan kaynaklanıyorsa ve sıkışmış gıda parçacıklarından kaynaklanmıyorsa, dişlerinizi fırçalayıp ağız gargarası kullansanız bile kaybolamayabilir.
Ağız Kokusu Neden Olur?
1.Kötü Diş Hijyeni
2.Güçlü Gıdalar ve İçecekler
3.Sigara İçmek
4.Kuru Ağız
5.Periodontal Hastalık
6.Sinüs, Ağız veya Boğaz Sorunları
7.Hastalıklar
Nefes Kokusu Nasıl Teşhis Edilir?
⇒Diş hekiminiz nefesinin kokusunu alacak ve size probleminiz hakkında sorular soracaktır. Dişlerinizi fırçalamadan önce, sabah için randevu almanızı tavsiye edebilirler. Ne sıklıkla fırçalayıp diş ipi kullandığınızı, yediğiniz yiyecek türlerini ve sahip olabileceğiniz alerji veya hastalıklarla ilgili soruları yanıtlamayı bekleyebilirsiniz. Ne sıklıkta horladığınızı, hangi ilaçları kullandığınızı ve sorunun başlama doktorunuza bildirin.
⇒Doktorunuz probleminizi teşhis etmek için ağzınızı, burnunuzu ve dilinizi koklayacaktır. Kokunun kaynağını belirlemeye çalışırlar. Eğer koku dişinizden veya ağzınızdan geliyor gibi görünmüyorsa, diş hekiminiz altta yatan bir hastalığı veya rahatsızlığı dışlamak için aile doktorunuzu ziyaret etmenizi tavsiye eder.
Nefes Kokusu Tedavisi Seçenekleri Nelerdir?
⇒Nefes kokusu plak oluşumundan kaynaklanıyorsa, diş temizliği sorunu çözebilir. Periodontal hastalığınız varsa derin diş temizliği gerekebilir. Sinüs enfeksiyonu veya böbrek hastalığı gibi altta yatan tıbbi sorunların tedavi edilmesi de nefes kokusunun giderilmesine yardımcı olabilir. Diş hekiminiz, eğer sorununuza kuru ağzın sebep oluyorsa, suni bir tükürük ürünü kullanmanızı ve bol su içmenizi tavsiye edebilir.
Nefes Kokusunu Nasıl Önleyebilirim?
⇒Dişlerinizi her gün iki veya daha fazla fırçalamanız gerekir. Diş ipinin dişlerinizin arasına girdiğinizden emin olun. Bakteri öldürmek için antimikrobiyal gargara kullanın. Dilinizi bir diş fırçası veya dil kazıyıcı ile fırçalamak da bakterilerin çıkarılmasına yardımcı olabilir.
⇒Hidratlı kalmak genellikle nefes kokusunu gidermek veya önlemek için yardımcı olabilir. Yiyecek parçacıklarını yıkamak ve ağzınızı nemli tutmak için su için. Sigara içiyorsanız sigarayı bırakmak da ağzınızı nemli ve kokusuz tutmanıza yardımcı olabilir.
⇒Nefes kokusunu önleyebilecek çeşitli rutinler vardır. Protezlerinizi, ağız koruyucularınızı ve koruyucularınızı her gün temizleyin. Eski diş fırçanızı her üç ayda bir yenisiyle değiştirin ve altı ayda bir diş temizliği ve muayenesi yapın.
Kaynak: Healthline
Bir cevap yazın