• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Amfizem Hastalığı Tedavi Türleri

14 Kasım 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

1) İnhaler Şeklindeki İlaçlar

Bronkodilatörler, bronşiyolleri rahatlatarak hava akışını geliştiren ilaçlardır. Bronkodilatörler, ölçülü doz bulunan veya tozu aerosole dönüştüren inhalerlarla alınabilirler. Bronkodilatörler kısa rahatlama yaşamak için ya da uzun süreli olarak günlük kullanılabilirler.

Streoidler de amfizem tedavisinde kullanılabilir. Doktorunuz, kortikosteroidleri inhaler olarak verebilir. Kortikosteroidler, iltihaplanmayı azaltarak belirtilerin hafiflemesine yardımcı olabilir. Bazı kişiler Advair gibi salmeterol ve flutikazonu bir araya getiren bronkodilatör ve kortikosteroid kombinasyonlarından faydalanırlar.

2) Amfizem için Oral Tedavi

Amfizem hastalığı olan kişilerde inhaler kullanımının dışında prednizon gibi ağızdan alınan steroidler de önerilir. Antibiyotikler de bu hastalığın tedavisinde zatürre gibi tehlikeli enfeksiyonları önlemek için kullanılan popüler bir tedavi yöntemidir.

Mukolitik ajanlar, bazen mukus yoğunluğunu azaltmak için verilebilir. Bu tedaviler, balgam söktürücü özelliktedir, akciğerlerdeki mukusun çıkmasına yardımcı olur. Mucinex ve Robitussin, eczanelerden alabileceğiniz reçetesiz olarak satışı yapılan balgam söktürücü ilaçlardandır.

3) Oksijen Takviyesi

Amfizemi olan pek çok kişinin eninde sonunda her gün oksijen tedavisi alması gerekebilir. Hastalık ilerledikçe oksijen ihtiyacı artış gösterir. Bazı kişilerin sürekli olarak oksijene ihtiyacı olabilir.

Amfizemi olan herkesin oksijen takviyesi sağlamak için büyük tanklara ihtiyacı olmaz. Daha hafif ve taşınabilir konsantratör adındaki cihazlarla havadaki oksijen toplanıp kullanılabilir. Bu cihazların eski versiyonlarında ilk başta cihazın fişe takılması gerekirken şimdi kullanılan cihazlarda batarya da vardır. Bu durum cihazın her gün kullanıma daha uygun olmasını sağlamaktadır. Ancak, kullanıcının gece solunum yapıp yapmadığı cihaz tarafından zor algılanacağından bataryalı versiyonların uyku sırasında kullanılması tavsiye edilmez.

4) Ameliyat ve Rehabilitasyon

Amfizemi olan bazı kişiler, akciğer hacmini genişleterek belirtilerin azaltılmasını sağlayacak ameliyat için uygundurlar. Bu ameliyat genellikle sağlık risklerinden dolayı yaşça büyük kişilere uygulanmamaktadır. Her iki akciğerinin üst kısmında hasar olan kişiler ameliyattan daha büyük fayda görürler.

Doktorunuz akciğer rehabilitasyonu da önerebilir. Nefes egzersizleri, akciğerlerinizin güçlenmesine yardımcı olur. Egzersiz yapmanın dışında, bu seanslar sırasında amfizemi olan diğer kişilerle görüşmeniz için teşvik edilebilirsiniz. Bunu yapmanız, kendi sağlık durumunuzun düzelmesine ve kendinize güvenmenize yardımcı olacaktır. Sağlık uzmanları, sizin için uygun ilaçlarla ve tedavilerle ilgili sizi daha iyi bilgilendirmek için çalışacaklardır.

5) Alternatif Tedaviler

Sülfürün iltihaplanmayı ve mukusu azaltmaya yardımcı olduğu saptanmıştır. Genellikle MDM olarak satılan sülfürün oksijen akışını artırdığı da söylenir. Bazı balıklarda ve tam tahıllarda bulunan koenzim Q10’un antioksidan özellikleri vardır. Hiçbir çalışma, koenzim Q10’u doğrudan amfizem tedavilerinin başarılı olmasına bağlamasa da koenzim Q10’un bağışıklık sistemini güçlendirdiğine ve enerji seviyesini yükselttiğine inanılmaktadır. Bu durumun ise belirtileri hafiflettiği düşünülmektedir.

Sağlık üzerinde pek çok faydası olduğu düşünülen bir Çin bitkisi olan Ginkgo biloba (Japon eriği) gibi bitkiler akciğerleri güçlendirebilir. N-asetilsistein, kistikfibroz yaşayan kişilerde mukusu akışkanlaştırdığından mukusla alakalı sorun yaşayan kişilerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Sağlık uzmanları bazen sigara içen kişilerde daha fazla hücre hasarının oluşmasını önlediğine inanılan üzüm çekirdeği özünü önermektedirler.

Bazen bitkiler kullanılan ilaçlarla etkileşime girebilir, komplikasyonlara yol açabilir veya ilaçlarınızın etkinliğini azaltabilir. Bu yüzden alternatif tedavileri denemeden önce her zaman doktorunuza danışmalısınız.

Hastalığın İlerleyişi

Amfizemin kalıcı bir tedavisi yoktur. Tedavi, belirtilerin kontrol altına alınmasına ve hastalığın ilerleyişini yavaşlatmaya odaklanmaktadır. Sigarayı bırakmak, belirtilerinizi kontrol altına almaya en iyi yardım edecek şeydir. Sigarayı bırakma konusunda yardıma ihtiyacınız varsa doktorunuzla konuşabilirsiniz. Doktorunuz, sigarayı bırakmanız için size yardımcı olacak kaynaklar sağlayabilir.

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress