• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Anoskopi Nedir?

20 Ocak 2019 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Anoskopiye Nasıl Hazırlanır

Anoskopi yaptıracaksanız, işlemden önce mesanenizi ve bağırsaklarınızı boşaltmanız gerekir. Mesanenin ve bağırsakların boşaltılması işlem sırasında sizi daha rahat ettirecektir. Doktorunuz, anoskopi yapılmadan önce bağırsaklarınızı tamamen boşaltmanıza yardımcı olacak bir müshil veya lavman verebilir.

Anoskopi Ne Gerektirir

⇒Anoskop sert, içi boş bir tüptür. 7,5 cm ila 12,5 cm uzunluğunda ve yaklaşık 5 cm genişliğindedir. Anoskop bir ışıkla donatılmıştır ve doktorun anüs ve rektumu ayrıntılı olarak incelemesini sağlar.

⇒Anoskop anüsünüze yerleştirilmeden önce iç çamaşırlarınızı çıkarmanız istenir. Doktorunuz kendinizi masanın üzerinde cenin pozisyonuna getirmenizi veya masanın üzerine eğilmenizi isteyebilir.

⇒Doktor daha sonra bir yağ ile yağlanan anoskobu anüsünüz yoluyla alt gastrointestinal kanalınıza yerleştirir. Anoskop yerleştirilirken, doktor sizden iç kaslarınızı yoğunlaştırmanızı ve bir bağırsak hareketi yaparken olduğu gibi rahatlamınızı isteyebilir. Bu, anoskopun yerleştirilmesini kolaylaştırır.

⇒Muayene yapıldıktan sonra, doktor nazikçe anoskopu geri çeker. Doktorunuz anoskopi ile birlikte başka işlemler yapmaya karar verebilir.

Bunlar şunları içerebilir:

  • Dijital rektal muayene (DRE): DRE, anüs yoluyla rektuma eldivenli ve yağlanmış bir parmak yerleştirmeyi içerir. Bu, rektal bölgenizdeki düzensizlikleri hissetmek için yapılır.
  • Biyopsi: Diğer testlerin sonuçlarına bağlı olarak, doktorunuz ayrıca küçük bir doku örneği almak isteyebilir.

Anoskopinin Riskleri Nelerdir?

⇒Anoskopi genellikle ağrısız bir işlemdir, ancak bağırsak hareketi için baskı veya dürtü hissedebilirsiniz. Hemoroitiniz varsa, az miktarda kanama olabilir.

⇒Rahatlamak ve doktorunuza nasıl hissettiğinizi söylemek önemlidir. Bir biyopsi alınırsa hafif bir acı hissedebilirsiniz.

Anoskopi Ne Bulur?

⇒Bu ayakta tedavi prosedürüdür, yapıldıktan sonra gününüze devam edebilirsiniz. Doktorunuz muayene tamamlandıktan sonra size genellikle sonuçlar hakkında fikir verebilir.

Anoskopi, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok sorunu tespit edebilir:

1.Apse
Apse, etrafındaki dokuda şişlik ve diğer sorunlara neden olabilecek bir irin birikintisidir. Apseye; bir bez tıkanması, anal çatlak denilen dokuda bir yırtılma, cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon veya iltihaplı bağırsak hastalığı (IBD) neden olabilir. İnflamatuar bağırsak hastalıkları, mide-bağırsak kanalının iltihaplanması ile karakterize edilen ülseratif kolit ve Crohn hastalığıdır.

2.Anal çatlaklar
Anal çatlaklar, kabızlık, sert, kalın bağırsak hareketleri, uzun süreli ishal süreleri veya kan akışının azalması nedeniyle oluşabilecek anüs dokusunda yırtıklardır. Anal çatlaklar ayrıca doğumdan sonra veya Crohn hastalığı olan kişilerde de ortaya çıkabilir. Her yaştan insanda bulunurlar ve bebeklerde sık görülür.

3.Hemoroit
Hemoroitler anüs ve rektumun etrafında şişmiş damarlardır. Damarlar fazladan baskı altındayken şişer. Hemoroitler hamile kadınlarda sık görülür ve ayrıca bağırsak hareketi sırasında enfeksiyon veya zorlanma nedeniyle oluşabilir. Anüs ve rektal bölgenizdeki şişmiş damarlar ağrılı olabilir ve kanamaya neden olabilir.

4.Polipler
Polipler, rektum veya kolon duvarında çıkıntı yapan büyümelerdir. Genellikle iyi huyludurlar, ancak bazıları kanserli olabilir. Düzenli taramalar, poliplerin ciddi bir sorun haline gelmesini önlemede çok etkili olabilir.

5.Kanser
Kanser, anüs ve rektum dahil olmak üzere alt sindirim sisteminde ortaya çıkabilir, ancak bu bölgedeki kanserler nadir görülür (sindirim sistemi ve kolonda daha yaygındır).

Sonrasında Ne Yapılmalı?

⇒Anoskopinizin sonuçları sonraki adımları belirleyecektir. Test, doktorunuzun durumunuza uygun tedaviyi veya daha fazla test gereksinimini belirlemesine yardımcı olabilir.

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress