• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Apartman Dairesinde Bakabileceğiniz Evcil Hayvanlar

22 Ekim 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Apartman Dairesinde Bakabileceğiniz Evcil Hayvanlar

Herkes, evcil hayvanların sağlayacağı bu faydalardan yararlanmalıdır. Ne yazık ki, bazı evcil hayvanlar karşılayabileceğimizden daha fazla alana ihtiyaç duyarlar. Evcil hayvan olarak midilli almanın pek çoğumuz için uygun olmayacağı çok açık bir gerçek. Golden Retriever ya da Labrador gibi küçük evcil hayvanlarının bile özellikle yavruyken koşmak, oynamak ve egzersiz yapmak için makul boyutlarda bir alana ihtiyaçları vardır. Bu yüzden, bazı evcil hayvanlar kısıtlı alanlarda yaşamaya uygun değilken bazıları küçük apartman dairelerinde hatta yurt odalarında bile yaşayabilirler.

Küçük alanlarda bakılmaya en uygun evcil hayvanlar:

1) Balıklar

Balıklar, bakımı en kolay evcil hayvanlar arasındadırlar. Evcil hayvan olarak balık sahibi olmak gidip alan ihtiyacı ve diğer gereksinimleri oldukça mütevazı olan Betta balığı olarak da bilinen Kavgacı Siyam Balığı almak kadar kolay olabileceği gibi çeşitli deniz türlerini bir arada barındıran karmaşık bir tuzlu ekosistemi kurmak kadar zor da olabilir.

İlk başta bahsettiğimiz küçük, dekoratif canlıların evinizde kaplayacağı yer oldukça küçüktür. Bu canlıları duvara sabitleyeceğiniz küçük fanuslarda bile besleyebilirsiniz. İkinci anlattığımız ise daha pahalıdır ve iddialı bir yatırım gerektirir. Evinizde daha fazla alan kaplar. Balıklarla ilk kez ilgileneceklere önerilmez. Ancak bu iki seçeneğin arasında bir şeye de karar verseniz, bu iki seçenekten birini de seçseniz yaşadığınız yeri başka canlılarla paylaşmak sizi memnun edecektir.

2) Kuşlar

Birçok kuş türü evcil hayvan olarak mükemmeldir. Kısıtlı alanları olanlar için dekoratif ve kısmen bakımı basit muhabbet kuşlarından, pahalı ve zekâ seviyesi yüksek papağanlara kadar çok çeşitli seçenekler vardır. Evcil hayvan olarak bakılan kuşların birçoğu papağangiller olarak bilinen taksonomik gruba aittir. Bu hayvanlar vejeteryandırlar ve tohum, kuruyemiş ile meyve yerler. Büyük ırkların kanatları genellikle kırpıldığından çok fazla yere ihtiyaç duyulmaz. Çoğu kuş, makul boyutlardaki kafeslerde tutulabilse de daha büyük türlerin gün içinde kafesin dışında, tercihen kendilerini özgür hissedebilecekleri bir ortamda vakit geçirmeleri gerekebilir. Sultan papağanı ve Kakadu papağını gibi ibikli kuşların günlük bakıma ve ilgiye ihtiyaçları vardır ama daha küçük türler daha az ilgi isterler. Küçük türlerde temiz bir kafes, karışık tohumlardan oluşan yemlerin ara sıra değiştirilmesi ve temiz su yeterli olacaktır.

Büyük kuşlar genellikle daha akıllıdır ve bu yüzden duygusal ve entelektüel anlamda size bağlıdırlar. Bazıları insan konuşmalarını taklit edebilme yeteneğine sahiptir. Bu tatlı yetenek, bu akıllı hayvanların zekâsını göstermektedir. Araştırmalar, bu kuşlardan bazılarının problem çözme ve insan dilini kullanarak gerçekten iletişim kurabilme yeteneğine sahip olduğunu göstermektedir. Bazı inanılmaz kişiler kuşlarına 1000’den fazla kelime öğretebilmiştir.

Afrika gri papağanı küçük primatlara rakip olabilecek beyin kapasiteleriyle kuşların arasında muhtemelen en zeki olanıdır. Bu kuşların ihtiyaçları daha büyük olsa da papağan türleri sahiplerine karşı ödüllendirici bir şekilde sevgi bağı oluştururlar. Bu kuşlarda kesinlikle ömür boyu süren bir eşlik de söz konusudur. Bazıları 70 yıla kadar yaşar. Papağanlar arasında en küçük tür olan sultan papağanları 20 yıla kadar yaşayan muhteşem evcil hayvanlardır. Bu dost canlısı, akıllı kuşlara bakmanın uzun süreli bir bağlılık gerektirdiği yaşam sürelerine bakıldığında çok açık bir şekilde görülüyor.

3) Süs Köpekleri

Süs köpek soyları, küçük boyutlarda yetiştirilen ve yaşam alanı küçük olan kişiler için mükemmel olacak hayvanlardır. Terim, resmi olarak tanınmasa da aşırı küçük boyutlarda yetiştirilen fincan köpekler de bulunmaktadır. 1.3 kilodan 3 kiloya kadar değişen ve 13 ila 16 yıl yaşayan Yorkshire Terriers (Yorkies) bu popüler soyların arasında bulunur. Uzun, ipeksi saçlarıyla Yorkie’nin kürkü nispeten hipoalerjenik olarak düşünülür. Bu da, alerji konusunda endişelenen kişiler için bir bonustur.

Süs köpeği türlerinin arasında zarif ShihTzu, enerjik Chihuahua, küçük burunlu Pekin köpeği, tombik Pug ve Toy Poodle da bulunur. Küçük olmalarına rağmen bu türlerin birçoğu göründüğünden daha serttir. Chihuahualar, kavgacı tavırları ve öfkeleriyle kötü bir nam salmışlardır.

Pug köpekleri, en eski süs köpeği soylarındandır ve tatlı yaradılışları kadar boyutlarından dolayı da değerlidirler. Pomeranian, apartmanda yaşayanlar için bir başka favori köpek türüdür. Aktif ve dışa dönük bir kişilikleri vardır. Pomeranian türü, harika bir aile köpeği olur ancak akıllı olmaları aile üyeleriyle günlük etkileşimi ve ara sıra dışarıda gezinmelerini gerektirir.

4) Kediler

Küçük alanlar için en uygun evcil hayvanlar arasında kediler de bulunur. Köpeklere göre daha az ilgi beklerler ve köpeklerde olduğu gibi kedileri rahatlamak için düzenli olarak dışarı çıkarmanıza gerek yoktur. Kediler uyku anlamında da oldukça harikadırlar. Kedilerin yakınında bile olsanız uzun saatler boyunca uyuyabilirler. Bazıları çıldırtırcasına soğuk olsa da çoğu sevimli bir evcil hayvan olup size uzun yıllar eşlik edebilir.

5) Sürüngenler

Kara kaplumbağaları, kertenkeleler ve bazı yılan türleri gibi bazı sürüngenler küçük alanlar için muhteşem evcil hayvanlardırlar. Çoğu 40 – 80 litrelik tanklarda sorunsuzca yaşayabilir. Hayvanınızın türüne ve boyutuna göre ihtiyaçları değişiklik gösterecektir. Bazı sürüngen türleri apartman hayatına hiç uygun değildir. Zehirli yılan türleri, iguanalar ve 15 santimetreye kadar sevimli olan ancak 15 santimetreden büyük olanları oldukça tehlikeli olan timsahlar bunlara örnek verilebilir.

Leopar Gecko, bakımı en kolay kertenkele olarak düşünülür. Gereksinimleri ve ihtiyaç duydukları alan oldukça küçüktür. Çoğu sürüngenin aksine, pahalı ultraviyole ışıklara gerek duymazlar. Sakallı ejder de yeni başlayanlara önerilen sürüngenlerdendir. Bu sakin sürüngenlerle başa çıkmak kolaydır ancak Leopar Gecko’ya göre bu hayvanlar için daha büyük bir tanka ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca, sakallı ejderin büyümesi için ultraviyole ışığa da ihtiyacı vardır. Çoğu sürüngenin uzun süre hayatta kalacağını, bu yüzden uzun süreli bağlılık gerektireceğini aklınızda bulundurmalısınız.

Evcil hayvan sahibi olmak apartmanda yaşasanız bile, küçük alanda yaşayabilecek hayvanlar seçerek keyif alabileceğiniz bir deneyim olacaktır.

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress