• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Bağırsak Düğümlenmesi: Acil Tıbbı Yardım Gerekebilir

23 Temmuz 2018 By Multiyaşam Staff 3 Yorum

Bağırsak Düğümlenmesi Belirtileri

Bağırsak düğümlenmesi ölümcül müdür? Bağırsak düğümlenmesi bazen çok hafif belirtiler göstererek başlayabilir. Bağırsaklarınız çalışmıyormuş gibi gelebilir ya da bağırsaklarınızda küçük bir ağrı hissedebilirsiniz. Fakat zaman geçtikçe belirtiler ciddi bir şekilde gelişir ve kendini belli eder. Öncelikle kan akışının kesilmesiyle bağırsak ölmeye başlar ve bu da acil tıbbi yardım gerektiren ciddi bir durumdur.

Bağırsak düğümlenmesinin ilk belirtileri:

  • bulantı
  • kusma
  • karın ağrısı ve
  • kabızlıktır.

Ayrıca bağırsaklarınızdan garip sesler duyabilirsiniz ya da yemek sonrası şişkinlik oluşması ve gaz birikmesi gibi durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Tuvalete çıktığınız zaman dışkınız kanlı olabilir. Son olarak karın şişmesi gibi karnınızda hassasiyet ve sertlik meydana gelecektir. Bu hassasiyet önce hafif olabilir fakat zaman geçtikçe daha ilerleyecektir.

Bağırsak Düğümlenmesinin Nedenleri

Bağırsak düğümlenmesinin kesin sebepleri tam olarak belli değildir fakat doktorların bulduğu bağırsak düğümlenmesine neden olan bazı sebepler var. Bunlardan bazıları şunlardır:

Yoğun Bağırsak Hareketliliği
Bağırsaklardaki düzensizlik, müshil kullanımı veya aşırı lif tüketimi bazen bu probleme sebep olabilir. Bu durumda sindirilen besinin bağırsaklara gitmesiyle vücut bu besinleri boşaltım yoluyla dışarı atmak için çok hızlı çalışır böylece bu durum bağırsaklar da düğümlenmeye neden olabilir.

Aşırı yemek yeme
Aşırı yemek yeme bağırsaklarını olumsuz etkileyip bağırsaklarınız da aşırı yüklenmeden dolayı çöküntü, kıvrım ve şişkinlik oluşturur. Yiyecekler bağırsakta oluşan sertlikten dolayı ilerleyemez ve bu da bağırsak düğümlenmesine sebep olur.

Bağırsak Dönme Bozukluğu
Bu problem genetik sebeplerden dolayı bağırsakların düzgün bir şekil almaması ya da düzensiz şekillenmesidir. Bu problem genelde doğar doğmaz anlaşılır ve teşhis konulur. Bu durum sizin bağırsak düğümlenmesi yaşama riskinizi artırır.

Karın Yapışması
Eğer karın bölgenizde enfeksiyon varsa ve ya ameliyat olduysanız yara dokuları bağırsakların arasında şekillenebilir. Ameliyatta kullanılan bantlar bağırsakları kendine çekebilir daha sonra kıvrım ve karışıklığa neden olup bağırsak düğümlemesi durumu oluşturabilir. Ayrıca bayanlarda endometriyozis hücrelerin büyümesi de bu probleme sebep olabilir.

Kolon Rahatsızlığı
Bu durum doğuştan olabileceği gibi sonradan da oluşabilir. Bu durumdaki kişilerin bağırsaklarında çıkıntılar gelişir. Bağırsaklar da oluşan bu çıkıntılar önemli bir tıkanıklığa yol açarak bağırsaklarda düğümlenme oluşturur. Bazı insanlarda tıkanıklık meydana gelene kadar hiçbir belirti yoktur fakat bazı insanlardan ise tıkanıklıktan önce ishal, kramp ya da diğer bağırsak problemleri baş gösterebilir.

Diğer Sebepler
Hamilelik, yaşlılık, kanser, beslenme alışkanlıkları ya da ameliyat sonrası dinlenme durumuna göre bağırsak düğümlenme durumları oluşabilir. Fakat bu sebeplerden dolayı bağırsak düğümlenmesi çok nadir görülen bir durumdur.

Bağırsak Düğümlenmesi Tıbbi Tedavisi

Sizin bütün gayretlerinize rağmen her hangi bir şekilde bağırsak düğümlenmesi sorunuyla karşı karşıya kaldıysanız bunun anlamı cerrahi müdahale ya da diğer tıbbi tedavi yöntemleri ile bağırsak düğümlenme sorununu çözmeniz gerekiyor demektir.

Teşhis
Doktorlar sorunun tam olarak hangi bölgede olduğunu tespit etmek ve bağırsaklarınızda ki asıl problemin nedeni anlamak için x-ray cihazları, CT testleri ve ya baryum taramalarına gerek duyabilir. Bazen doktorlar bunlara gerek duymadan sorunun tam yerini tespit edebilir fakat bu durum şüpheli bir pozisyondur ve sonuç güvenilmezdir.

Bağırsak Düğümlenmesi Ameliyatı (Cerrahi Müdahale)
Eğer bağırsak düğümlenmesi ciddi bir hal aldıysa cerrahi müdahale gerekebilir. Böyle bir durumda kolonoskopi uygulaması görmeniz gerekebilir. Bu uygulamada doktorlar burun ve ya anüs bölgesinden girerek bir tüp kullanarak bağırsaklara tedavi uygularlar. Bu uygulama şişlik, rahatsızlık, kusma ve bulantı gibi bağırsak düğümlenmesinin semptomlarını azaltabilir. Eğer bu uygulama sonucu hala bağırsak düğümlenmesi sorununuz düzelmediyse cerrahi müdahaleye maruz kalmanız gerekebilir.

Bağırsak Düğümlenmesine Ne İyi Gelir?

Aslında bağırsak düğümlenmesi sorunuyla karşı karşıya kaldığınız da doktora gözükmeniz gerekir fakat bağırsak düğümlenmesini engellemek için öncelik olarak yapabileceğiniz şeyler var. Bu evde uygulanabilecek yöntemler çok vaktinizi almaz ve bağırsak düğümlenmesi ya da tıkanmasını engellemeniz için size yardım eder.

Yeterli Miktarda Su İçmek
Günde en az 8 bardak su içmek bağırsaklarınızın olması gerektiği gibi çalışması için size yardım eder. Yeterli miktarda su tüketimi özellikle kabızlık ve gaz birikimi sıkıntısı olanlar için önemlidir.

Sağlıklı Beslenme
Yüksek lif içeren bir diyet, sindirilen besinlerin kolayca işlenmesini sağlayarak bağırsak düğümlenmesini engellemeniz de yardımcı olur. Ayrıca bütün tahıllar, taze meyveler ve yapraklı yeşil sebzeler bağırsak düğümlenmesini engellemenizde yardımcı olurken aynı zamanda et ve işlenmiş gıdalardan kaçınmalısınız.

Kolon Temizleyicileri Deneyin
Ara sıra kullanılan kolon temizleyiciler bağırsaklarınızın rahatlamasına, dışkının vücuttan atılmasına yardım eder. Ayrıca bu temizleyiciler ağır işleyen sindirim sisteminizden dolayı kaynaklanan diğer rahatsızlıkları, bağırsak tıkanmalarını ve bağırsak düğümlenmelerini engellemenize yardımcı olur.

Günlük Egzersiz Yapmak
Düzenli olarak egzersiz yapmakta sindirim sisteminizi hızlandırmanızda yardımcı olabilir. Günlük egzersiz yapmak kan akışınızı sağlayarak bağırsak düğümlenmesi dahil daha birçok problemden kurtulmanıza yardım edebilir.

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Comments

  1. beyza says

    4 Ağustos 2016 at 10:51

    göbek kismimin yani sağ kisminda dokununca batma hissi veriyor ve gaz sancisi gibi bi şey bununla ilgili ne yapmam gerekiyor ve nedeni nedir

    Cevapla
    • Yasemin says

      15 Aralık 2016 at 16:07

      Bu rahatsızlığınıza çözüm bulabildinizmi bana bilgi verirmisiniz bende aynı dertten müzdaripim…

      Cevapla
    • berk says

      17 Nisan 2019 at 21:40

      bende sadece srtlik var ama kusma bulantı gibi belirtiler yok acabuda bağırsak düğümlenmesi midir cevaplarsanız seviniriz cok lazımda!

      Cevapla

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress