• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Belde Sinir Sıkışması – Ağrını Kesecek Uygulamalar

2 Ağustos 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Belde Kas ve Sinir Sıkışmasının Nedenleri

Birçok sebep beldeki zorlanmanın nedeni olabilir. Kaslarınız vücut ağırlığınızı uzun süre destelemek durumunda kaldığında sık sık zorlanır. Bu yüzden uzun zaman aralıklarında aynı pozisyonda oturmak ya da uzun süre ayakta durmak belde sinir ve kas sıkışmasını tetikler.

Birçok sebep belde sinir ve kas sıkışmasının başlıca nedenleri şunlardır:

  • Kötü duruş sergilemek
  • Aynı yerde uzun süre oturmak
  • Nesneleri yanlış bir teknikle kaldırmak
  • Çok ağır şeyleri kaldırmak
  • Bel egzersizleri gibi sürekli bel hareketleri yaparak bel kaslarını aşırı çalıştırmak
  • Düşmek veya anormal bir şekilde belinizi bükmek

Belde Kas ve Sinir Sıkışması Belirtileri

Ağrı
Her ne kadar ağrının düzeyi incinmenin şiddetine göre değişse de bel bölgesinde sızı ya da zonklama şeklinde bir ağrı hissedebilirsiniz.

Şişlik
Sıkışmış bir kas ya da sinir, kanın sıkışan bölgeye iyileşme sürecinde hızlı bir şekilde gitmesine sebep olabilir ve etkilenen bölgede şişmeye yol açar. Bu, büyük yırtılmalarda ve gerilmelerde daha çok karşılaşılan bir durumdur.

Spazm
Sıkışan kas şiştiğinde aniden kasılır ve bölgede spazma yol açar. Bunlar bel iyileşince giderilmelidir.

Sertlik
Belinizi daha fazla incinmekten koruma çabası olarak vücudunuz hareketi kısıtlamak için etkilenen kası ve etrafındaki sinirleri sertleştirir.

Morarma
Eğer bir kas yırtılırsa kopmaya sebep olabilir bu da kanın deri altında birikmesine ve morarmanın ortaya çıkmasına neden olur. Bu durum bütün kas yırtılmalarında görülmeyebilir.

Belde Kas ve Sinir Sıkışması Tedavisi

1. Hareketten Sakınmak

Ciddi bir kas gerilmesinden sonra 48 saat yatak istirahatı; ağrıyı azaltma, kızarıklık ve kas spazmını gidermede etkilidir. Bu ilk dinlenmeden sonra incinen bölgede ağrıya sebep olacak aktiviteleri yapmaktan sakındığınız sürece normal aktivitelerinize dönmelisiniz.

2. Rahat Pozisyonlar Bulmak

Sırtınızda kas sıkışması olduğu zaman yüz üstü uyumak rahatsızlığınızı zamanla arttırabilir. Dizlerinizin altına yastık koyarak uyumak yerine, bacaklarınızın altına yastık koyarak yan tarafınıza uzanın ya da bacaklarınızı 90 derecelik açıyla sandalyenin üzerinde dinlendiriyorken yere uzanın.

3. Soğuk Kompres

İncinmeden sonraki ilk 24- 48 saat içinde donmuş bir poşet veya buz torbası koymak ağrı ve şişmenin azalmasına yardımcı olur. En iyi sonuç için buz torbasını incinen bölgeye iki gün boyunca 15-20 dakika aralıklarla her 3-4 saatte bir koyun. Soğuk baskı uygulamak için buz sargısı kullanmak kızarıklığı azaltmaya yardımcı olacaktır.

4. Sıcak Kompres

Belde sinir sıkışmasına sıcak iyi gelir mi? Soğuk baskı uyguladıktan sonra kan dolaşımını arttırmak için bölgeye elektrikli ısıtma yastığı ya da sıcak su şişesi kullanarak 15-20 dakikalık aralıklarla her 4-6 saatte bir sıcak baskı uygulayın. Gerilmiş kasların rahatlaması için sıcak suya batırılmış havlu gibi nemli ısıyı kullanmak kuru ısıyı kullanmaktan daha etkilidir. Eğer şeker hastasıysanız sıcak torba kullanmayın ve üzerinde yatmayın. Çünkü bu, derinizi yakma riskini arttırabilir.

5. Ağrı Kesiciler

Aspirin, ibuprofen, acetaminophen ve naproxen gibi reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçlar sırtınızdaki ağrıyı azaltmak için alınabilir. Doktorunuz da gerekli olduğunda gerilme ve spazmı azaltacak ilaçlar yazabilir. Kullandığınız belirli ilaçların yan etkisini azaltmak için her talimata uyun.

6. Krem ve Merhem

Bazı hastalar; mentol, okaliptus ve kamfor içeren kremler uygulamanın sırttaki ağzı ve kızarıklığı azaltabileceğini keşfetmişlerdir. Bu ürünlerin nasıl kullanılacağına dair yönergeler etiketlerin üzerinde belirtilmelidir.

7. Yeniden Etkinliğe Başlamak

İlk 48-72 saat dinlenmeniz gerekiyorken; uzun süre sabit kalmanız kas zayıflamasına, kas atrofisine ya da kemiklerde kalsiyum eksikliğine neden olabilir ki bu da rahatsızlığı arttırır. Kasları tekrar incitmemek için ilk 4-5 hafta vücudunuzu eğecek ya da bükecek aktivitelerden kaçının.

8. Birkaç Tavsiye

Gelecekte kendinizi daha fazla sakatlamaya sebebiyet vermemek için bir şey kaldırırken ya da egzersiz yaparken uygun vücut tekniklerini kullanın. Kaslarınızın güçlendiğinden emin olmak için düzenli egzersiz yapın böylelikle tekrar incinme riskini azaltabilirsiniz. Sırt kaslarındaki gerginliğin devam etmemesi için oturma minderi, sırt desteği ve bel kuşağı kullanın ve belinize yeterli desteği verecek ayakkabılar giyin.

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress