• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Böbrek Sağlığı ve Böbrek Hastalığı Temelleri

29 Aralık 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Böbrekleriniz hasar gördüğünde ve işlevlerini yerine getiremediğinde ortaya çıkar. Hasar diyabet, yüksek tansiyon ve çeşitli diğer kronik durumlardan kaynaklanabilir. Böbrek hastalığı zayıf kemikler, sinir hasarı ve yetersiz beslenme de dahil olmak üzere diğer sağlık sorunlarına yol açabilir.

Hastalık zamanla kötüleşirse böbrekleriniz tamamen çalışmayı durdurabilir. Bu, diyalizin böbreklerin işlevini yerine getirmesi gerektiği anlamına gelir. Diyaliz, bir makine kullanarak kanı filtreleyen ve saflaştıran bir tedavidir. Böbrek hastalığını tedavi edemez, ama hayatınızı uzatabilir.

Böbrek Hastalığının Tipleri ve Nedenleri Nelerdir?

1.Kronik Böbrek Hastalığı
En yaygın böbrek hastalığı formu kronik böbrek hastalığıdır. Kronik böbrek hastalığı zamanla iyileşmeyen uzun süreli bir durumdur. Sıklıkla yüksek tansiyondan kaynaklanır.

Yüksek tansiyon böbrekler için tehlikelidir, çünkü glomerüller üzerindeki basıncı arttırabilir. Glomeruli, kanın temizlendiği böbreklerdeki küçük kan damarlarıdır. Zamanla, artan damarlar bu damarlara zarar verir ve böbrek fonksiyonu azalmaya başlar.

Böbrek fonksiyonu sonuçta böbreklerin artık işlerini düzgün bir şekilde yerine getiremediği noktaya kadar bozulacaktır. Bu durumda, bir kişinin diyalize gitmesi gerekecektir. Diyaliz ekstra sıvıyı filtreler ve kandan dışarı atılır. Diyaliz böbrek hastalığını tedavi etmeye yardımcı olabilir, ancak tedavi edemez. Bir böbrek nakli, durumunuza bağlı olarak başka bir tedavi seçeneği olabilir.

Diyabet ayrıca kronik böbrek hastalığının başlıca nedenidir. Diyabet, yüksek kan şekerine yol açan bir grup hastalıktır. Kandaki artan şeker seviyesi, zaman içinde böbreklerdeki kan damarlarına zarar verir. Bu, böbreklerin kanı düzgün bir şekilde temizleyemediği anlamına gelir. Vücudunuz toksinlerle aşırı yüklendiğinde böbrek yetmezliği oluşabilir.

2.Böbrek Taşı
Böbrek taşları başka bir yaygın böbrek problemidir. Kandaki mineraller ve diğer maddeler böbrekler içinde kristalleştiğinde ve katı kütleler (taşlar) oluşturduklarında ortaya çıkarlar. Böbrek taşları genellikle idrar yaparken vücuttan çıkar. Böbrek taşlarını geçmek son derece acı verici olabilir, ancak nadiren önemli sorunlara neden olurlar.

3.Glomerülonefrit
Glomerülonefrit glomerüllerin iltihaplanmasıdır. Glomeruli, kanı filtreleyen böbreklerin içinde çok küçük yapılardır.

Glomerülonefrit enfeksiyonlara, ilaçlara veya doğumsal anormalliklere (doğum sırasında veya doğumdan sonra ortaya çıkan bozukluklar) neden olabilir. Genellikle kendi başına daha iyi olur.

4.Polikistik Böbrek Hastalığı
Polikistik böbrek hastalığı, böbreklerde çok sayıda kistin (küçük sıvı keseleri) büyümesine neden olan genetik bir hastalıktır. Bu kistler böbrek fonksiyonunu engelleyebilir ve böbrek yetmezliğine neden olabilir. (Böbrek kistlerinin oldukça yaygın olduğunu ve neredeyse her zaman zararsız olduğunu unutmayın. Polikistik böbrek hastalığı ayrı ve daha ciddi bir durumdur.)

5.İdrar Yolu Enfeksiyonları
İdrar yolu enfeksiyonları (UTI) idrar sisteminin herhangi bir kısmındaki bakteriyel enfeksiyonlardır. Mesane ve idrar yollarındaki enfeksiyonlar en yaygın olanlardır. Bunlar kolayca tedavi edilebilir ve nadiren daha fazla sağlık sorunlarına yol açar. Bununla birlikte, tedavi edilmezse, bu enfeksiyonlar böbreklere yayılabilir ve böbrek yetmezliğine neden olabilir.

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress