• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Boyunda Sinir Sıkışması: Doktorunuza Danışın

30 Temmuz 2018 By Multiyaşam Staff 3 Yorum

Boyunda Sinir Sıkışması Belirtileri

Boyunda sinir sıkışması baş ağrısı yaparmı? En yaygın belirti ağrıdır. Daha önce bu rahatsızlığı yaşamış hastaların maruz kaldığı diğer belli başlı belirtiler şunlardır:

  • Omuzlarda, kollarda ve bir ihtimal ellerde hafif uyuşmalar ve yanmalar
  • Boyun kasılması
  • Eklem bölgesinde kas spazmları
  • Serviko brakiyal sendromu: Bu durum hastalarda ağrıya, halsizliğe ve boyunda şişmeye neden olur.
  • Hastalarda gözlemlenen bir diğer belirti de başlarının arka bölümündeki baş ağrısıdır.
  • Kaslarda kuvvetsizlik
  • Aniden başlayan düzensiz ağrılar

Boyunda Sinir Sıkışmasının Nedenleri

Sinir Sıkışması
Boyunda meydana gelen sinir sıkışması boynunuza ekstra bir yük koyduğunuz veya basınç uyguladığınız zaman oluşur. Tekrarlanan zorlamalar ve vücudunuzu uzun süre aynı pozisyonda tutmanız sinirlerin sıkışmasına sebep olabilir. Boynumuz sadece kafatası ve başımızı desteklemekle kalmayıp vücudumuzdaki hareketlerin düzenini de sağlar ve bundan dolayı boyunda sinir sıkışması oldukça yaygın bir durumdur. Aslında uzun süre yastıkta yatmakta boyunda sinir sıkışmasının nedenlerinden biri olabilir.

Boyun Kireçlenmesi
Tıp dilinde ismi servikal spondiloz olan boyun kireçlenmesi, boyun omurunuzdaki kemiklerin git gide zarar gördüğü bir durumdur. Herhangi bir düzenli aşınma ve yıpranma sonucu vücudunuzdaki eklemleriniz osteoartrit hastalığıyla aynı sonucu yaşayıp acı çekmenize sebep olabilir. Bu hastalık eklemlerinizdeki kıkırdakların zarar görmesine sebep olabilir. Ayrıca bu hastalık boyun omurundaki sinir köklerine fazla baskı uygulanmasına neden olur.

Bel Fıtığı
Bu rahatsızlık herniye diskinizin fıtığı saran sinirlere aşırı baskı uygulaması sonucu ortaya çıkan ve acıya, uyuşmaya, ağrıya ve daha birçok rahatsızlığa sebep olan durumdur.

Omurga İncinmesi
Bu tarz sakatlanmalar belinizi ileriye ve geriye aniden hareket ettirdiğiniz zaman meydana gelir. Yapılan ani hareketler boyun omurunuzda zarara yol açarak boynunuzdaki sinirlerin sıkışmasına neden olabilir.

Diğer Sebepler
Kemik çıkıntıları, dejeneratif disk hastalığı, spinal stenoz ve façeta hastalığı da boyunda sinir sıkışmasına neden olabilir.

Boyunda Sinir Sıkışması Nasıl Geçer?

Boyunda sinir sıkışması için evde uygulayabileceğiniz tedavi yöntemleri şunlardır:

Boynunuzu Dinlendirin
Normalde boynumuzu dinlendirmek bir alışkanlık haline gelmesi gerekir fakat birçok insanın bu kadar basit bir şeyi yapmaması da çok şaşırtıcıdır. Çoğu sinir sıkışması dinlendirildiği takdirde kolayca geçer. Uzun saatler boyunca hareketsizce bir yerde oturmamaya ve yastığınızın uyku esnasında boynunuza fazla baskı uygulanmasına sebep olmadığına emin olun. Ayrıca uzun saatler boyunca bilgisayar karşısında oturmakta boyunda sinir oluşumunu sağlayan en genel sebeplerden biridir. Uzun süre otururken boynunuzu dik tutmak ya da gerilmemesi için dikkat etmek yeterli değildir. Bu tam tersi boynunuzun daha da sertleşmesine sebep olur. Önemli olan nokta kendinizi zorlamamak ve oluşabilecek boyun kasılmalarından kaçınmaktır.

Sıcak ve Soğuk Uygulama
Uygulayabileceğiniz sıcak ve soğuk baskılar acılarınızın azalmasına, kaslarınızda meydana gelen kasılmaların geçmesine ve bazen de sinir sıkışması nedeniyle kaynaklanabilecek iltihaplanmayı engellemede size yardımcı olabilir. Ama derinizle uygulayacağınız soğuk ve sıcak su torbaları arasında bir bariyer oluşturup direk derinize temas etmemesine dikkat ediniz. En iyi sonuç için 20-30 dakika aralıklarla sıcak ve soğuk baskıyı dönüşümlü olarak yapınız.

Reçetesiz Kullanabileceğiniz Ürünler
Kullanabileceğiniz ibuprofen ve naproksen gibi reçetesiz ilaçlar boynunuzdaki iltihaplanmayı azaltırken sinir sıkışmasından dolayı çektiğiniz ağrıyıda azaltır. Kullanacağınız ilaçların etkisini artırmak için yutmadan önce süt içip ya da bir şeyler yiyebilirsiniz. Bu uygulama vücudunuzun ilaçları emilim oranını artırırken oluşabilecek karın ağrıları ve iç kanama riskini de azaltır.

Boynunuza Masaj Yapın
Boynunuza uygulayabileceğiniz masaj ve benzeri egzersizler boynunuzda gerginliğin ve kas sertliğinin geçmesinde yardımcı olur. Boynunuza masajın bir profesyonel tarafından yapılması lazım çünkü kuvvetli şekilde yapılan masaj o anlık rahatlatsa bile daha sonra boynunuzu daha kötü yapacaktır. Bundan dolayı boynunuzun hangi bölgesine ne kadar basınç uygulaması gerektiğini bilen ve masaj şiddetini git gide artıran profesyonel birine masaj yaptırmanız boynunuzdaki sinir sıkışmasının geçmesi için önemlidir.

Boyun Egzersizi Yapın
Burada yaptığınız egzersizin sizi zorlamak yerine rahatlanan bir egzersiz olmasına dikkat edin. Hafif yapılan esnetme gerdirmeler acının dinmesinde yardımcı olacaktır. Boynunuzu bir yönden diğer yöne 30 saniye boyunca döndürebilirsiniz. Ayrıca omuzlarınız ve boynunuzu ileri ve geri döndürebilirsiniz. Alternatif olarak profesyonel masöre gidebilirsiniz.

Yeme Alışkanlığınızı Değiştirin
Boyunda sinir sıkışmasını önleyebileceğiniz en güzel yöntemlerden biride yeme alışkanlığınızı değiştirmek ve diyetinize lif yönünden zengin gıdalar eklemektir. Boyun sinir sıkışması yaşayan hastalar kabızlık yaşadıkları süreçte daha fazla acı çektiklerini belirtiyorlar. Size bu konuda yardımcı olabilecek zengin lifli yiyecekler; brokoli, muz, ıspanak, patates, tahıllar, kahverengi pirinç ve makarna gibi yiyeceklerdir.

Boyunda oluşan sinir sıkışmasının ciddiyetine göre birçok sayıda tedavi yöntemi mevcuttur. Yeni bir tedavi yöntemi denemeden önce yaptığınız işin sizi nasıl etkileyeceğini tedavi yönteminin sizi için uygun olup olmadığını doktorunuza danışın.

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Comments

  1. elif says

    29 Aralık 2015 at 01:11

    İyi geceler ben 27 yaşındayım yaklaşık 3 yıldır sağ kulak arkası başımda elleyince agri oluyor ve kulagimda yanma oluyor korkuyorum acaba beyin tümör olabilirmi mide bulantısı yok baş dönmesi yok uyuşukluk yok sadece orda bi hassasiyet lik var ve beni rahatsız ediyor ani hareketlerinde ağrıyor ayrıca ense kısımlarım çok ağrıyor sürekli kuluç oluyorum sirtim ağrıyor uyku düzenim yok küçük Bebeklerim var ve cok aşırı sınırliyim üstelik doktor fobim var korkuyorum gitmiyorum lütfen cvp verin acaba kulağımdan mi yoksa neden orayı elleyince agri oluyor cevabınızı bekliyorum

    Cevapla
    • Volkan says

      12 Ocak 2016 at 04:31

      Slm. Bahsettiğin aynı rahatsızlığı bende yaşadım seninkine ek olarak başımın üst bölümüne bıçak gibi saplanan bi ağrı vardı. Bunun için bi çözüm buldum tamamen deneme yanılma yoluyla oldu ama işe yaradı paylaşmak istedim. Yapman gereken şey bi masaj aleti almak el masaj aletleri yoksa bile biri bunu uygulayabilir. Boynunun arka kısmındaki sinir damarları vardır. Oraya masaj yaptir günde yarım saat kadar ilk günden itibaren faydasını goruceksin 3 gün içinde hicbir seyin kalmaz. Sorun tamamen sinir sıkışması

      Cevapla
      • Hilal says

        30 Ekim 2016 at 22:01

        Bahsettiginiz seyi bi kac aydir ben de yasiyorum panik atak hastasiyim ve her yerim agriyor basima da agrilar saplaniyor boynum omzum ve boynumun basla birlestigi yer agriyor yonteminizi deneyecegim imsAllah bende de ise yarar eger ise yararsa size cook dua edicem sdiden cok tesekkurler

        Cevapla

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress