• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Büyük Göğüslerin Sırt Ağrısına Neden Olması Sadece Bir Mit!

8 Ekim 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Büyük Göğüsler Ve Sırt Ağrısı

Bilimle ilgili kafa karıştırıcı şeylerden biride neden sonuç ilişkilerinin bazı durumlarda yanlış olabilmesidir. Büyük göğüsleri olduğu için yaşadıkları sırt ağrılarını buna bağlayan pek çok kişi bulunur.

Ancak erkeklerin de sırt kısmında bu ağrı oluşabilir. Küçük göğüsleri olan veya göğüs küçültme ameliyatı geçiren kişilerde de aynı ağrı görülebilir. Boynu düzgün tutamamak rahatsızlığa neden olabileceğinden duruş bozukluğunun düzeltilmesi gerekir.
Sırt ağrısı hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebileceğinden bu duruma büyük göğüslerin neden olduğunu düşünmemek gerekir.
Omuzlarınızı düzgün tutamazsanız, üst vücudunuzu eğerseniz, kafanızı öne doğru uzatırsanız ve kilonuz vücudunuza düzgün dağılmazsa sırt ağrısı yaşayabilirsiniz.

Kulağınız, omzunuzun önüne gelecek şekilde duruyorsa sırt ağrısı yaşayabilirsiniz. Boynunuzun normalde bu şekilde durmaması gerekir. Bu duruş, yaralanmalara neden olabilecek zayıf ve kötü bir duruştur. Çene kemiği, omuzlarınızın üstünde rahat bir şekilde durmalı. Kafanın ileriye doğru uzatılması da sırt ve boyun ağrılarının başlıca nedenleri arasındadır. Bu ağrı genellikle omuzlara ve boynun üst kısmına yayılır ve genellikle kollarda karıncalanmaya ve uyuşmaya neden olur.

Kafanızı öne uzatıp uzatmadığınızı anlamak için hızlı bir test:

  • Sırtınızı kapıya ya da duvara yaslayın.
  • Ayaklarınız ve sırtınız duvara dayansın.
  • Kafanızın arkası duvara kolayca dokundu mu?
  • Kafanız duvarın önünde kalıyorsa kafanızı önde tutuyor olma ihtimaliniz oldukça yüksek.
  • Kafanızı duvara dayamak için boynunuzun açısını değiştirmeniz gerekiyor mu diye kendinizi kontrol edin.
  • Omuzlarınızın açısını değiştirip değiştirmediğinizi kontrol edin.
  • Dik durmak için arkaya doğru kendinizi itekleyip iteklemediğinizi kontrol edin. Dik durmak için üst vücudunuzun düz olması gerekir. Sırtınızın iç kısmını kıvırmamanız gerekir.

Kafanızın arkasını duvara değdirmek için boynunuzun açısını değiştirmeniz gerekiyorsa ya da dik durmak için arkaya doğru gitmeniz gerekiyorsa kendinizi çok kasıyor olabilirsiniz. Bu, gün içinde yürürken, egzersiz yaparken veya otururken öne doğru eğiliyorsunuz demektir. Bu durum ağrılara neden olabilir.
Genellikle dik durmak denildiğinde insanların aklına arkalarını ve omuzlarını düzleştirmek gelir ancak bu sadece ağrıya neden olur. Buradaki sorun, bu duruşun sağlıklı bir duruş olmak için fazla katı bir pozisyon olmasından kaynaklanır. Yine de, kendinizi kasmanız ve dik durmaya çalıştığınızda ortaya çıkan pek çok duruş bozukluğu, kambur durmak kadar acıtmayacaktır.
Duvar testini yapıp kambur durduğunuzu fark edebilirsiniz. Duruş bozukluğunuzun kambur durmaktan mı yoksa kendinizi çok fazla kastığınızdan mı kaynaklandığını anlamaya çalışın. Dik durmak için normal ve rahat kas duruşunun dışına çıkmanız gerekip gerekmediğini kontrol edin. Bu durumlar çok daha fazla ağrı yaşanmasına sebep olur ve göğüsler büyük olduğu için bu ağrılardan sorumlu tutulurlar. Hâlbuki ağrıların göğüslerin boyutlarıyla bir ilgisi yoktur.
Göğüslerinizin büyüklüğü ne olursa olsun, rahatsız bir duruşu ve buna bağlı ağrıları kaslarınızı kullanarak önleyebilirsiniz. Daha sağlıklı bir duruşla gün içinde sırt kaslarınızı çalıştırmış olursunuz. Dik durmak, omurganızdaki yükü azaltacak, fazladan kalori yakmanızı sağlayacak ve ağrınızı geçirecektir.
Göğüslerinizi yukarı kaldırdığınızda ağrının hafiflediğini fark ediyorsanız bunu kaslarınızı kullanarak da yapabilirsiniz. Kendi vücut ağırlığınızın altında ezilmemek için kaslarınızı kullanabilirsiniz. Çenenizi içe doğru çekin ve omuzlarınızı arkaya doğru rahat bir şekilde atın. Bunu yaptığınızda kafanızın ve üst vücudunuzun ağırlığı sizi öne doğru çekmeyeceğinden kas ağrılarınız hafifleyecektir.
Aynı şeyler, market alışverişlerinden döndüğünüzde poşetleri taşırken ve çocuğunuzu kucağınıza alırken de geçerli. Çok fazla yük taşımayın. Kaslarınızı rahat ve sağlıklı bir pozisyonda tutun.
Boyun ve sırt kaslarınızı güçlendirmeniz, esnetme hareketleri yapmanız yaşadığınız ağrıları hafifletmek için oldukça etkili olacaktır.
Göğüslerinizin büyüklüğü, kambur durmanıza neden olmaz. Duruş bozukluklarınızı gidermek için profesyonellerle çalışmanıza gerek yoktur. Kendi başınıza bu durumu düzeltip ağrılarınızı geçirebilirsiniz.

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress