• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Çekiç Parmak Hastalığı Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

3 Ekim 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Çekiç Parmak Hastalığı Nedir?

Çekiç parmak hastalığı, doğuştan oluşabileceği gibi sonradan da oluşabilir. Genellikle ciddi bir sorun olmasa da rahatsızlıklara neden olabilir. Ayrıca, serebral palsi ya da diyabet gibi başka hastalıklardan da kaynaklanabilir.

Çekiç parmak hastalığınızın olduğundan şüpheleniyorsanız doktorunuzdan randevu almalısınız. Çekiç parmak hastalığının daha da kötüleşmemesi için erken teşhis ve tedavi gereklidir.

Çekiç Parmak Hastalığının Belirtileri

  • Çekiç parmak hastalığınız olduğunda, ayağınızda bulunan bileğinize en yakın eklemler yukarıya doğru kıvrılırken, diğer eklemleriniz aşağıya doğru kıvrılır.  Böylece ayak tıpkı çekiç gibi görünür.
  • Bazı vakalarda, çekiç parmak herhangi bir acıya neden olmaz. Bazı vakalardaysa, ayak parmakları kişide acıya neden olabilir.

Çekiç Parmak Hastalığının Belirtileri

Çekiç parmak hastalığı, pek çok durumun sonucu olarak oluşabilir. Örneğin, çekiç parmak hastalığını ayak bileği ameliyatından veya ayak bileği yaralanmasından sonra yaşayabilirsiniz. Sinir hasarı, ayak kaslarınızı zayıflatarak ayak parmaklarınızın garip bir şekilde bükülmesine neden olur. İltihaplanmalar da parmakların çekiç benzeri şekiller almasına neden olabilir.

Çekiç parmak hastalığına neden olan hastalıklar:

1.Eklem iltihabı
Bu otoimmün rahatsızlığı, bağışıklık sisteminizin eklemlerinizde sağlıklı hücrelere saldırmasına neden olur. Bunun sonucunda, eklemleriniz iltihaplanarak eklemlerde bozulmalara neden olur.
2.Serebral Palsi
Bu durum, kaslarınızın tonusunu etkileyebilir. Bunun sonucundaysa kaslar ya çok katı ya da çok gevşek bir hale gelir. Serebral palsiye genellikle doğum öncesinde veya doğum sırasında beyinde gerçekleşen anormallikler sebep olur.
3.Diyabet
Bu hastalık, insülin direncine ya da vücudunuzun yeterince insülin üretememesine bağlı olarak kan şekerinizin yükselmesi sonucunda ortaya çıkar. Sinir hasarı özellikle ayaklarda gerçekleştiğinde diyabete bağlı çekiç parmak görülebilir.
4.Charcot-Marie-Tooth Hastalığı
Bu nadir görülen kalıtsal hastalık sinir sisteminizi etkileyebilir. Bu hastalığınız varsa, ayaklarınızda zayıflıklar ve bozulmalar oluşabilir.
5.İnme
Bu hastalık, kan akışı bir şekilde engellendiğinde ve beyinde kan pıhtısı oluşarak damar tıkandığında gerçekleşir. İnme oldukça ciddi sinir hasarına neden olur ve kaslarınızı etkiler. Bazı vakalarda çekiç parmak hastalığının neden ortaya çıktığı anlaşılamamaktadır.

Doktora Ne Zaman Görünmelisiniz?

  • Parmaklarınız kıvrılmaya başladıysa beklemeden doktora görünmelisiniz. İlk başta parmaklarınız esnek olabilir ama zamanla çekiç benzeri bir şekle bürünüp o şekilde sabitlenecektir. Bu durumun oluşmasını engelleyebilmek için tedavi şarttır.
  • Doktorunuz, çekiç parmak hastalığına neden olabilecek diğer hastalıkları da incelemek isteyecektir. Bu hastalığın erken teşhis edilmesi ciddi komplikasyonlar yaşamanızı engelleyecek ve hayat kalitenizi artıracaktır.

Çekiç Parmak Hastalığının Tedavisi

Çekiç parmak hastalığını tedavi etmek için doktorunuz tıbbi bakım ve evde bakım önerecektir.

1. Tıbbi Bakım

  • Parmaklarınız hala esnekse, doktorunuz onları bantlamanızı ya da doğru şekilde ince bir çubukla sabitlemenizi isteyebilir. Ayrıca, bu hastalık oluştuğunda özel bir ayakkabı giymeniz gerekebilir.
  • Bu tedaviler parmaklarınızın normal haline gelmesini sağlamıyorsa ameliyat olmanız gerekebilir. Cerrah, parmakların ucundaki kemikleri kısaltarak daha düz bir görünüm verebilir.
  • Çekiç parmak hastalığını yaşamanıza neden olan başka bir sağlık sorununuz varsa doktorunuz reçeteli ilaç kullanmanızı isteyebilir.

2. Evde Bakım

  • Parmaklarınız hala esnekse, düzenli egzersiz yapmak belirtilerinizi hafifleteceği gibi durumun daha da kötüleşmesini engelleyecektir. Örneğin, doktorunuz ellerinizi kullanarak parmaklarınızı doğal pozisyonuna getirmenizi önerebilir. Ayak parmaklarınızla bir şeyleri tutmaya çalışmak da oldukça etkili olacaktır.
  • Ayağınızı sıkmayacak ayakkabılar tercih etmeniz rahatsızlık hissini hafifletir. Çok sıkı ayakkabılardan ve topuklu ayakkabılardan uzak durmalısınız. Ayak parmaklarınız giderek sertleşiyorsa ayak parmaklarının geldiği kısımları daha bol olan ayakkabıları tercih etmelisiniz. Ayağınızın topuğundaki baskıyı hafifletmek için özel ayakkabı tabanlarından da faydalanabilirsiniz.
  • Evde bakımla ayak parmaklarınız hala esnekse belirtileriniz düzeltilebilir. Bazı vakalarda, parmaklarınızın kalıcı olarak kıvrılmasını engellemek için ameliyat gerekir. Ameliyat olursanız parmaklarınız altı ila sekiz hafta içerisinde tamamen iyileşir.
  • Bu durumla ilgili daha fazla bilgi edinmek için doktorunuzla görüşebilirsiniz.

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress