• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Crohn Hastalarında Bakım Nasıl Olmalıdır?

1 Kasım 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Crohn Hastalarında Bakım

Sevdiğiniz kişilere pek çok farklı şekilde destek olabilirsiniz:

1) Tıbbi Destek

Crohn hastalığı olan kişiler genellikle ilaç, doktor ve cerrahi prosedürlere kronik bir ihtiyaç duyarlar. Onlara destek olan kişi olarak, organize olmalarına yardımcı olabilirsiniz. Crohn hastalığının alevlenmelerinin başlıca nedenlerinden biri, ilaçları içmemek veya ilaçları dozuna uygun olmayan bir şekilde kullanmaktır. Haplarını bir hap kutusuna yerleştirmek ve reçetelerinin zamanında yenilenmesini onlara hatırlatmanız oldukça yararlı olabilir.

Destek olduğunuz kişi de istiyorsa, doktora birlikte gidebilir ve doktorun verdiği tavsiyeleri dinleyebilirsiniz. Bağırsak hareketlerinin sıklığı, yoğunluğu ve ağrı gibi belirtileri takip ederek bu gözlemleri doktorlarına bildirerek yardımcı olabilirsiniz. Sevdiğiniz kişinin hastalığıyla ilgili, hastanın fark etmeyeceği şeyleri fark ederek doktorun daha iyi kararlar vermesine yardım edebilirsiniz.

Sevdiklerinizin yiyecek günlüğü tutmalarını sağlayarak da onlara yardımcı olabilirsiniz. Yedikleri tüm yiyecekleri not etmeleri hangi yiyeceklerin alevlenmeleri tetiklediğini bulmalarına yardım edecektir.

Crohn hastalığı olan çoğu kişinin bir noktada ameliyat olması gerekir ve ameliyat sonrasında iyileşme sırasında sevdiklerinize destek olmanız gerekebilir.

2) Fiziksel Destek

Crohn hastalığı olan kişilerin, fiziksel olarak çok fazla desteğe ihtiyacı vardır. Sevdiklerinize yardım etmenin en iyi yolu, her zaman en yakın tuvaletin yerini bilmeniz olacaktır. En yakın tuvaleti bilerek gezileri ve partileri planlamasına yardımcı olun. Acil bir durumda tuvalete nasıl gidebileceklerine dair daima önceden düşünün.

Acil durum kitini her zaman el altında, aracınızın bagajında veya çantanızda bulundurun. Islak mendil, yedek iç çamaşırı ve deodorant bulundurmak ani alevlenmelere hazır olmalarına yardımcı olur. Bunu yapmanız, evden çıkarken hastalığı yaşayan kişiye güven duygusu verecektir. Acil bir durum ortaya çıkarsa size güveneceklerdir.

Sevdikleriniz, anüs ve kalça bölgesine reçeteli merhemlerin uygulanması konusunda yardıma ihtiyaç duyabilir. Çoğunlukla, bu doku sürekli ishale bağlı olarak iltihaplanır ve bozulur. Bazen, koruyucu krem uygulamak, konfor sağlayabilen tek önlemdir.

3) Duygusal Destek

Crohn hastalığı oldukça duygusal olabilir. Stres ve kaygının Crohn hastalığına neden olmadığı yönündeki yaygın inanışa rağmen, stresin alevlenmelere yol açıp açmadığına dair çelişkili veriler vardır. Sevdiklerinize stresi kontrol etmeleri konusunda yardım etmeniz, onların hastalıklarla baş etmeleri için harika bir yoldur.

Crohn hastalığı olan insanlarda depresyon, endişe ve yalnızlık eğilimi bulunmaktadır. Toplum içinde bir kaza geçirmek, stresli hissedilmesine neden olabilir. Bu durum, Crohn hastalığı olan birçok kişinin evde kalmasına ve depresyona girmesine neden olur. Sevdiğiniz birinin sürekli üzgün olduğunu ya da kendisine zarar vermekle ilgili konuştuğunu fark ederseniz, doktorunuzu hemen bilgilendirin. Bunlar klinik depresyon belirtileridir ve ilaçla tedavi edilmeleri gerekebilir.

Sevdiklerinize bu hastalıktan dolayı oluşan endişeyle başa çıkmaya yardım etmek için yanlarında olup onları dinleyin. Sahip oldukları korkuları göz ardı etmeyin ve nasıl hissettiklerini anlamaya çalışın. Onları Crohn hastalığı için destek gruplarına katılmaya teşvik edin.

Sevdiklerinize, Crohn hastalığının vereceği rahatsızlıklarla başa çıkmaları konusunda yardımcı olabilir ve alevlenmeleri önlemek için şunları uygulayabilirsiniz:

  • Doktor ziyaretlerinde onlara yardımcı olmak
  • Alevlenmelerle ve olası tetikleyicilerle ilgili notlar almak
  • Alevlenmelere karşı hazırlıklı olmak
  • Duygusal destek sağlamak

Bu adımlar, yaşam kalitenizi artırmaya yardımcı olabilir.

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress