• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Daha İyi Uyumak İçin Kazanılması Gereken 11 Alışkanlık

30 Temmuz 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Daha İyi Uyumak İçin

1)  Aynı Zaman, Aynı Yer

St. Luke’s Terapi Merkezi Yöneticisi Chip Coffey bir rutine alışıp, ona bağlı kalmanın iyi bir başlangıç olduğunu söylüyor. Haftasonları da dahil olmak üzere her sabah aynı vakitte uyanıp, her gece aynı saatte yatağa girmeyi alışkanlığa dönüştürün.

2)  Egzersiz

Düzenli egzersiz iyi bir gece uykusunu mümkün kılar. Coffey, yapabiliyorsanız sabah egzersizini akşama tercih etmeniz gerektiğini belirtiyor. Akşamları yoga veya esneme hareketleri yapabilirsiniz ama yoğun antrenmanlardan kaçının.

3)  Kafeine Dikkat!!

Merak etmeyin, sabahları uyanmak ve hareketlenmek niyetiyle içtiğiniz kahveye devam edebilirsiniz. Ama günün ilerleyen saatlerinde uyanmaktan çok, boş durmamak için içtiğiniz kahvelere özen gösterin. Coffey, Çoğu insanın günlük alması gereken kafein miktarından bihaber olduğunu, özellikle öğleden sonraları bu konuya hassasiyet gösterilmesi gerektiğini söylüyor. Coffey uyarıyor: “16:00’dan sonra kahve içmemeye çalışın.”

4)  Şekerleme

Gün boyunca gözleri arasıra kapatmak gayet normal. Ama konu kısa uykular olunca kendinizi sınırlandırmayı alışkanlık haline getirin. Öğleden sonraki uykularınız 15-20 dakikayı geçmesin. Akşamları zaten hiç uyumayın.

5)  Sade Akşamlar

Yatma zamanından önceki saatleri sakin geçirmek başınızı yastığa koymadan önce vücudunuzun ve zihninizin halihazırda rahatlamış olmasını sağlayacaktır. Ağır, geç vakitte yenen yemeklerden ve uyarıcı aktivitelerden uzak durun. Coffey işle ilgili bir belge yerine kitap veya dergi okumayı tavsiye ediyor. Biriyle ciddi bir konuşma yapacaksanız bunu sabaha bırakın.

6)  İhtiyaç Molası

Gece uykunuzun bölünmesini istemiyorsanız, yatmadan önceki saatlerde bir şeyler içmemeye çalışın. Tuvaleti yatmadan önce kullanın.

7)  Alkol

Alkol sizi uyumak için güzel bir kıvama getirebilir ama sarhoş olmak doğal olarak uykuya dalmakla eş değildir. Yatmadan önceki birkaç kadeh daha hızlı uykuya geçmenizi sağlasa da, uyku kalitenizi etkileyecek ve daha uzun uyumak ihtiyacı hissedeceksiniz.

8)  Melatonin Artışı

Eczaneden melatonin takviyesi alabilirsiniz, ama vücudunuzun doğal olarak melatonin artışına yardım etmek daha efektif bir yol. Tamamen ışıksız bir odada uyuyun. Çünkü ışık melatoninin normal üretimini azaltıyor. Tam tersi şekilde ise günde 1 saat güneş ışığı almak, gece melatonin üretimini artıran biyokimyasal bir reaksiyona sebep oluyor. Bu da daha iyi bir uyku demek…

9)  Rahatlık Önemli

Yumuşak bir yatak ve tertemiz örtülerle kendinize uyumak için lüks bir ortam hazırlayın. Yatağınızın sertlik oranı çok önemli. Vücudunuzun şeklini almalı ve uykudaki hareketlerinizde yavaşça ona göre değişmeli. Ve yastıkları da unutmayın. Düzenli olarak onları yıkayın. Eğer yastığınız 2 yılını doldurmuşsa, onu atıp yeni bir tane almanın vakti gelmiştir.

10)  Yatak Odanızın İki Amacı Var

Yatağınızda çalışma ve yatak odanızdaki TV karşısında uykuya dalma alışkanlıklarından vazgeçin. Bilgisayar ekranlarından, elektronik aletlerden kurtularak iyi bir uyku ortamı oluşturun. Yatak odanızın sadece iki amacı var..

11)  Besinler

Ne yediğiniz uykunuzun kalitesini direkt olarak etkiler. Melatonin seviyesi yüksek gıdalar çilek, yaban mersini, muz veya balık bu konuda size yardımcı olacaktır. Kalsiyum açısından zengin süt ürünleri ve yeşil sebzeler ile magnezyum açısından zengin tam tahıl ürünlerini tüketmeye özen gösterin. Çünkü bu minerallerin eksikliği uyku kalitenizi düşürecektir.

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress