• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

El Röntgeni: Neden El Röntgeni Çektirmeliyim?

11 Ocak 2019 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

El Röntgeni için Hazırlık

El röntgeni için özel bir hazırlığın yapılması gerekmez. Yüzük, bileklik ya da saat takıyorsanız çıkarmanız istenir. Bunu yapmanız teknisyenin röntgen için elinizi doğru pozisyona sokmasına yardımcı olacaktır. Takıların çıkarılması radyoloğun kullandığınız mücevherleri, kemiklerdeki kırıklarla karıştırmasını da engeller.

Eliniz yaralanmalardan dolayı şiştiyse mücevherleri çıkaramayabilirsiniz. Mücevherin dış görünüşü röntgende belli olacaktır. Bu durum teknisyenin elinizin görüntüsünü almasına engel olmaz.

!Hamileyseniz ya da hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız teknisyene bildirin. Radyasyona maruz kalmanın fetüse zarar verme riski az da olsa bulunur. Önlem olarak kadınların ve çocukların üreme organlarını ve gelişmekte olan fetüsleri korumak için kurşun kaplı bir önlük giymeleri gerekebilir.

El Röntgeni Çekilmesi

Elinizi muayene sedyesine uzatmanız istenir. Röntgen görüntüsü alınırken elinizi mümkün olduğunca sabit tutmalısınız. Teknisyen elinizi farklı pozisyonlarda tutmanızı isteyerek farklı görüntüler çeker.

Röntgen çekilmek acı vermez. Ancak, röntgenler kemik kırılmaları, tümörler ve artrit için çekilebilir. Bazı durumlarda röntgen çekilirken elin tutulacağı pozisyondan ötürü acı yaşanabilir.

El Röntgeninin Sonuçları

Bazen, röntgenin sonuçları hemen verilir. Örneğin, bilek kırılması gibi bazı yaralanmaların teşhis edilmesi ve tedavisi çok hızlı bir şekilde yapılabilir. Modern röntgen cihazlarının çoğu, görüntüyü alınır alınmaz bilgisayar ekranına yansıtır. Kemikler ya da mücevherler gibi yoğun maddeler röntgen filminde beyaz olarak görünür. Yumuşak dokular ise gri renktedir. Eklemlerin arasındaki boşluklar gibi havanın olduğu yerler ise siyah çıkar.

Büyümeyi kontrol etmek ya da diğer durumları kontrol etmek için çekilen röntgende zaman hassasiyeti bulunmadığından sonuçların alınması bir iki günü bulabilir. Doktorunuz el röntgeni çıktığında sonuçları sizinle paylaşacaktır.

Radyasyon Riski

El röntgeninden dolayı radyasyona maruz kalmanın getirdiği riskler çok azdır. El röntgeni çekilirken radyasyona sadece birkaç saniye maruz kalırsınız. Yaralanmaların ve hastalıkların teşhis edilmesinin getireceği fayda genellikle kısa süreli olarak radyasyona maruz kalmanın getireceği risklerden daha ağır basar.

El röntgeni, oldukça düşük risk barındıran bir teşhis aracıdır. Doktorunuz elinizde yaralanmalardan, dejeneratif hastalıklardan ya da düzgün olmayan kemik büyümelerinden dolayı oluşan sorunları teşhis etmek ya da ilerleyişini kontrol etmek için el röntgeninden faydalanabilir. Doktorunuz sorunu teşhis ettikten sonra size tedavi planı önerecektir. Durumunuzu, tedavi planınızı ve hastalığınızın ilerleyişini doktorunuza danışabilirsiniz.

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress