• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Ellerde Kaşıntı Nedenleri ve Tedavisi

17 Ağustos 2018 By Multiyaşam Staff 5 Yorum

Ellerde Kaşıntı Nedenleri

Bunun yanında, karaciğer veya böbrek rahatsızlıkları iç kaynaklıdır. Ellerde kaşıntının çeşitli sebepleri aşağıdadır:

Kontakt Dermatit
Kontakt dermatit, sarımsak, boya, sabun vs. gibi belirli maddeyle temas sonrasında ellerde kızarıklık ve kaşıntı oluşturan bir hastalıktır. Genelde elde yanan bir kızarıklıkla ortaya çıkar ve bir kaç güne kadar sürebilir. Gelecekte temastan kaçınabilmek için tahriş edici maddeyi/alerjeni belirlemeniz gerekir. Bu hastalığın en yaygın nedenleri deterjan gibi tahriş edici maddelere maruz kalınmasıdır. Genelde tahriş edici madde veya alerjenin maruz kaldığı bölgede kızarıklıkla ortaya çıkar.

Ellerde Kuruluk
Kuruluk ellerin nemsiz kalarak kolayca tahriş olmasına sebep olur. Bu durumda ciltte oluşan rahatsızlık kaşıma hissi doğurur.

Enfeksiyon
Eldeki bir yarada enfeksiyon olması kaşıntıya sebep olabilir. Bu durum yaralı bölge zamanında ve yeterli tedavi edilmezse ortaya çıkar. Yara bölgesindeki bakteri proteinleri antijen gibi davranır, bu da aşırı antikor üretilmesine sebep olur. Sonuç olarak deride iltihaplanma ve kaşıntı meydana gelir.

Stres ve Anksiyete
Ellerde ve vücudun diğer bölgelerinde kaşıntıya sebep olabilir veya kızıştırabilir. Genelde stresli durum geçtiğinde kaşıntı da geçer.

Sistemik Bir Hastalık
Birden fazla organı veya dokuyu etkileyen hastalıktır. Kronik böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği, tiroid yetmezliği gibi hormonal bozukluklar, ve Hodgkin lenfoma gibi kan bozuklukları kaşıntıya neden olan yaygın hastalıklardır. Bazı nadir durumlarda, vücut genelinde kaşıntı HIV veya or Crohn hastalığı nedeniyle ortaya çıkabilir.

Avuç İçi ve Ayak Tabanlarında Aşırı Terleme (Palmoplantar Hiperhidroz)
Bu durum kaşıntılı deri iltihabının nedeni olabilir veya durumu ağırlaştırabilir. Sıcak ortamda bulunmak veya sıcak suya maruz kalmak bu durumu kızıştırır..

Vitamin veya Mineral Eksiklikleri
Ellerde yanmaya ve kaşıntıya neden olabilir. Genelde bunun sorumlusu B1, B12, ve B6 vitaminleridir. Genel olarak B vitamini eksikliği diğer belirtilerle beraber karıncalanma hissi oluşturur..

Ellerde Kaşıntı Nasıl Geçer?

Aşağıdakileri bu kaşıntıyı önlemenize yardımcı olur:

Dışarı çıkmadan nemlendirici kullanın
Ellerde kaşıntının en yaygın nedenlerinden biri, kış zamanlarında olduğu gibi, kuru ve soğuk havaya maruz kalmaktır. Eğer kaşıntı kötüyse, bölgeye günde iki defa nemlendirici sürün. Kapalı ortamdaki klimalı atmosfer bile, nem oranı düşük olduğundan, cildin kurumasına sebebiyet verebilir. Çözümlerden biri odanızda nemlendirici cihaz kullanmanızdır. Bu sadece kaşıntıları gidermekle kalmaz, aynı zamanda cildinizin daha yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlar.

Antidepresan İlaçlar
Eğer stres ve anksiyete sebebiyle kaşınma ortaya çıkmışsa, doktorunuz antidepresan ilaçlar önerebilir.

Ilık Suyla Banyo Yapın
Ilık su genelde cildiniz için en iyi sıcaklık derecesidir. Sıcak su cildinizdeki nemi alır, bu nedenle sıcak suyu minimum düzeyde tutmaya çalışın. Yine de, eğer sıcak suyla banyo yapmayı seviyorsanız, suya badem/zeytin yağı ekleyebilirsiniz. Bu vücudunuzun nemli kalmasını sağlar. Yulaf tozu veya bir avuç kolodial yulaf ezmesi eklemek, deride kaşıntıyı yatıştırmak konusunda olumlu sonuç vermiştir. Ellerinizi en az 10 dakika yulaf ezmesi-su karışıma daldırın. Eğer kaşıntıya yatkın kuru bir cildiniz varsa nemlendirici sabun da kullanmalısınız.

Yeterince Su İçin
Vücudu susuz bırakmamak elektrolit dengesini sağlayabilmek için önemlidir. Bu herkes için çok önemlidir, ama kuru cilde sahip olanlarda vücudun vereceği tepki daha hızlı ve daha şiddetli olacağı için, daha önemlidir. Vücutta su eksikliği cildin kurumasına ve kaşıntıya sebep olur. Kış aylarında sıcak kafeinli içeceklere bağlı su kaybından dolayı kaşıntı kötüleşebilir. Fazladan su içerek bu durumu telafi etmeniz gerekir

Bakım Ürünlerine Dikkat
Eğer alerji geçmişiniz varsa sadece kokusuz ve doğal boyalı bakım ürünleri kullanmayı deneyin. Yapay kokulu veya boyalı ürünler kaşıntıyı kötüleştirebilir. Pamuklu kıyafetler giymek akıllıca bir seçim olacaktır çünkü pamuk daha cilt dostu bir kumaştır ve hava akışına izin verir.

Pamuklu Eldiven
Eğer kaşıntı dayanılmaz hale gelirse, herhangi bir şeyle temastan kaçınmak için saf pamuklu eldiven giyin. Eldivenleri yıkarken herhangi bir cilt tahrişinin önüne geçmek için sadece ılık su ve kokusuz deterjanla yıkamaya dikkat edin.

Tıbbi Tedavi
Hastalığınızla ilgili yeterli incelemeyi yapmak her zaman akıllıcadır, çünkü doktorunuzun rehberliği zaruridir. Doktorunuzun hastalık teşhisini koymasına yardımcı olabilmek için, yeme alışkanlıkları ve dışarı aktiviteleri gibi günlük aktivitelerinizi not etmeyi deneyebilirsiniz. Bu, kaşıntı yaşamadan önce neyle temas kurduğunuzu belirlemek için önemli olabilir. Alerjik olduğunuz belirli gıda ürünlerini veya maddeleri belirlemenize yardımcı olur. Bundan sonra doktorunuz size uygun tedaviye başlayabilir, tedaviye ilaçlar da dahil olabilir. Sadece doktorunuz tarafından verilen kaşıntı karşıtı kremleri ve anti histaminleri kullanın.

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Comments

  1. dilara says

    6 Ekim 2015 at 13:49

    Ben sabun sürüyorum iyice duruluyorum banyodan çıkınca elim kaşınıyor bunun bir nedeni varmı?

    Cevapla
  2. Gürgün bedir says

    30 Nisan 2016 at 03:33

    Arkadaşlar en iyisi devamlı bir kaliteli sabun kullanacan ve ılık suyla yıkacan

    Cevapla
  3. Evren ışık says

    2 Ekim 2016 at 09:53

    Slm ben hasta olduktan hemen sonra vücudumun her yeri kasiniyo ve bu ucgun bilemediniz dört gün suruyo bu kaşıntı 10 yıldır oluyor sadece hasta olduktan sonra ne yapa bilirim bana yardımcı olabilirmisiniz

    Cevapla
  4. Barış says

    25 Ekim 2016 at 17:32

    Evren ışık aynı dert oğlumda da var ama bi açıklama olmamış

    Cevapla
  5. saint bullshit says

    27 Temmuz 2018 at 17:48

    değerli arkadaslar ben bu cilt alerjilerine isvec iksiriyle care buldum kasinan yere sprey sisesine doldurup sıkın yani kolanya gibi sürün ve 10 dakkada kaşıntıdan kurtulun

    Cevapla

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress