
Erkeklerde Menopozun Belirtileri
Yaşayabileceğiniz belirtiler:
- Enerjinin azalması
- Depresyon veya mutsuzluk
- Motivasyonun azalması
- Kendine güvenin azalması
- Odaklanmada zorlanma
- Uykusuzluk veya uykuya dalmada zorlanma
- Vücuttaki yağ oranının artması
- Kas kütlesinin azalması ve fiziksel zayıflık hissi
- Memelerin büyümesi
- Kemik yoğunluğunun azalması
- Ereksiyon olamama
- Libidonun azalması
- Kısırlık
Testosteronun Yıllar İçindeki Değişimi
Ergenliğe girmeden önce testosteron seviyeleri oldukça düşüktür. Cinsel olgunluğa eriştikten sonra testosteron seviyeleri yükselir. Testosteron, erkekler ergenliğe girdiği zaman yaşanan değişimlerden sorumludur.
Bu değişimler:
- Kas kütlesinin artması
- Vücuttaki kılların artması
- Sesin kalınlaşması
- Cinsel işlevlerdeki değişimler
Erkeklerde Menopozun Teşhisi ve Tedavisi
Doktorunuz size şunları önerebilir:
- Sağlıklı beslenin.
- Düzenli egzersiz yapın.
- Yeterince uyuyun.
- Stresi azaltın.
–Bu alışkanlıklar, tüm erkekler için faydalı olacaktır. Bu alışkanlıkları benimsedikten sonra, erkeklerde görülen menopozun belirtileri değişecektir.
–Depresyon yaşıyorsanız doktorunuzla antidepresan, terapi gibi tedavi seçeneklerini ve depresyonun belirtilerini azaltmak için hayatınızda yapabileceğiniz değişiklikleri görüşebilirsiniz.
–Hormon tedavileri, belirtileri geçirebilmek için uygulanabilecek bir başka tedavi yöntemidir. Ancak, bu tedavi konusunda fikir birliğine varılamamıştır. Tıpkı steroidlerin kullanımı gibi sentetik testosteron hormonunun da zarar verici yan etkileri olabilir.
–Örneğin, prostat kanseriniz varsa kanser hücreleriniz hormon tedavisinden sonra büyüyebilir. Tedaviye başlamadan önce, tedavinin iyi ve kötü yanlarını düzgün bir şekilde değerlendirmelisiniz.
–Yaşlandıkça testosteron hormonunuzda azalma yaşamanız son derece normaldir. Tüm erkeklerde bu belirtilerle tedaviye bile gerek kalmadan baş edilebilir. Belirtileriniz size zorluk çıkarıyorsa doktorunuzla görüşebilirsiniz. Doktorunuz belirtilerinizi kontrol altına almanız için tavsiyelerde bulunabilir ya da belirtileri tedavi etmeye çalışabilir.
Kaynak: Healthline
Bir cevap yazın