• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Evcil Hayvanınızla Seyahat Etmek

22 Ekim 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Öncelikle Sorun

Öncelikle, evcil hayvanınızın seyahate uygun olup olmadığını kendinize sormalısınız.

  • Evcil hayvanınızın mizacı nasıl?
  • Seyahat için evcil hayvanınızın sağlık durumu nasıl? Evcil hayvanınızın fiziksel bir sorunu ya da hastalığı bulunuyor mu?
Tüylü eşlikçinizle seyahate gitmeyi düşünüyorsanız veterinerinizle konuşmalısınız. Veteriner herhangi bir sorun görmüyorsa seyahatinizi planlamaya başlayabilirsiniz.

Tatile Çıkmadan Önce

Büyük seyahatinizden önce, evcil hayvanınızla çıkacağınız küçük bir tatil ayarlayın. Evcil hayvanınızın sağlık kontrolünden geçmesi ve aşılarının tam olması gerekir. Veterineriniz evcil hayvanınız için sağlık sertifikası çıkaracaktır. Yurt dışına çıkacaksanız bu belgeyi yanınızda taşımanız gerekir.

Tatile Arabayla Gidecekseniz

Araba seyahatleri pek çok evcil hayvan için en az strese neden olan seyahat türüdür. Evcil hayvanlarla hava yolculuğu ise oldukça karmaşık ve pahalıdır. Arabayla yola çıkmak harika bir alternatiftir. Ancak, evcil hayvan güvenliği ve rahatlığı ne tür bir yolculuğa çıkılırsa çıkılsın düşünülmelidir.

Gerekli Şeyler

Evcil hayvanınızla ilgili düzenlemeleri yaptıktan sonra, güvenli bir seyahat için yanınızda bazı şeyler bulundurmanız gerekir.

1 Evcil Hayvanınız için Kimlik Etiketi

Evcil hayvanların kaybolması çok sık rastlanan bir durumdur ve birçoğunda kimlik etiketi olmadığı için kime ait olduğu bulunamaz. Evcil hayvanınızın tasmasına bir etiket takın. Bu etikete ev adresinizi ve telefon numaranızı yazın.

2 Sağlık Sertifikası

Sağlık sertifikasını yanında götürmenin yanı sıra evcil hayvanınızın sağlık geçmişine dair kayıtları, ilaçları ve veterinerin iletişim bilgileri de yanınızda olması gereken şeylerin arasındadır.

3 Su ve Yiyecek

Yiyeceğinin bitmesi, evcil hayvanınızın sindiriminde zarara yol açabilir. Markette kullandığınız ürünün aynısını bulamazsanız başka bir marka almak evcil hayvanınızın midesinde sorunlara neden olabilir. Bu durumdan kaçınmak için yanınızda yeteri kadar su ve yiyecek olduğundan emin olmalısınız. Yanınıza çok fazla almak, az almaktan daha iyi bir fikir olacaktır.

4 Evcil Hayvanınızın Aşina Olduğu Eşyalar

Evcil hayvanınızın etrafında, tanıdığı oyuncakların ve en sevdiği battaniyenin olması kendini daha güvenli hissetmesini sağlayacaktır.

Kalacağınız yerleri de önceden planlamanız iyi olacaktır. Gideceğiniz yerin hayvan dostu olduğunu teyit etmelisiniz. Yola çıkmadan önce plan yapmak sizi hayvan dostu bir yer ararken yaşayabileceğiniz güçlüklerden kurtaracaktır.

Arabada Güvenlik için İpuçları

1 Tuvalet Molaları
Bacaklarınızı esnetmek ve tuvaleti kullanmak için mola vermeniz gerektiği gibi evcil hayvanınızın da benzer ihtiyaçları olacaktır.
2 Su ve Yiyecek

Yeni bir marka yiyeceği evcil hayvanınıza vermek yerine alışkın olduğu markayı verin. Yemek porsiyonlarını küçük tutun. Su molaları da oldukça önemlidir. Evcil hayvanınıza buz küpleri de verebilirsiniz. Bunu yapmanız evcil hayvanınızın sindirimine de yardımcı olacaktır.

3 Sakinleştiriciler

Veterinerinizle sakinleştirici seçeneğini konuşmak isteyebilirsiniz. Köpekler araba seyahatlerine daha alışkın olsalar da kedilerde durum tamamen farklıdır. İster kedi, ister köpek olsun uzun bir araba yolculuğu çok fazla stresli olacaktır. Yatıştırıcılar uzun yolculuklar için rahatlatıcı bir çözüm olacaktır.

4 Arka Koltukta Seyahat

Köpeğin kafasını arabanın camından çıkararak seyahat etmesi oldukça sevimli görünebilir ancak bu alışkanlık oldukça tehlikelidir. Evcil hayvanınızı güvenli bir şekilde, sallanan objelerin olmadığı arka koltuğunuza oturtun. Evcil hayvanınızı arka koltukta oturtmanız hem onun hem de sizin güvenliğiniz için gereklidir. Evcil hayvan taşıma çantası kullanmanız hayvanınızın güvenli olmasını sağlarken araba kullanırken sizin de dikkatinizin dağılmamasını sağlayacaktır.

5 Araba Güvenliği

Sıcak bir günde arabanın içi hızlı bir şekilde 38oC’ye kadar ulaşır. Arabanın camlarını biraz aşağı indirmeniz güvenli bir ortam sunmayacaktır. Yapmanız gereken şey oldukça basit.

Evcil hayvanınızı arabanın içinde tek başına bırakmayın.

Tatile Uçakla Gidecekseniz

Havayoluyla evcil hayvanların seyahat etmesi çok daha karmaşıktır. Büyük havayolu firmaları, uçuşlarına evcil hayvanları kabul etmek için çok fazla ücret istemektedirler. Havayolu genellikle güvenli olarak düşünülse de risksiz değildir. Uçak seyahatleri sırasında gerçekleşen hayvan yaralanmaları ve ölümlerinin sayısı giderek artıyor. Ulaştırma Bakanlığı’nın yaptığı bir çalışmaya göre, 2010 yılında havayolu seyahatinde 39 hayvan ölümü gerçekleşmiştir. Uçakların kargo bölümlerindeki sıcaklık hayvanlar için çok fazladır. Çoğu firma, kedilerin ve köpeklerin aşırı sıcaktan veya aşırı soğuktan dolayı uçmalarına izin vermemektedir.

Evcil hayvanınızla uçağa binmek istiyorsanız düzgün bir seyahat için dikkate almanız gereken bazı şeyler vardır.

Evcil Hayvanınızla Uçakta Seyahat Etmek İçin Kontrol Listesi

1 Aktarmasız Yolculuk
Aktarmasız yolculuk, evcil hayvanınızın üzerinde daha az stres oluşturacağından idealdir. Aktarmasız bir uçuş bulamazsanız en az gecikme ve en az aktarma olan uçuşu bulmaya çalışın. Yatıştırıcı kullanmak hava yolculuğunda yüksek irtifalara çıkıldığından evcil hayvanınızın üzerinde olumsuz etkilere neden olur. Bu yüzden yatıştırıcı ilaçların kullanımı önerilmemektedir.
2 Yemek Saatleri
Evcil hayvanınızı uçuştan 6 ila 12 saat önce beslemelisiniz.
3 Sıcaklık
Aşırı sıcaklıklar evcil hayvanınız için tehlikeli olabilir. Özellikle bazı özel cins kedi ve köpeklerde aşırı sıcaklıklarda nefes almak güçleşebilir. Uçağa binmeden önce firmayı arayarak kargoda yolculukla ilgili bilgi alın. Bazı dönemlerde evcil hayvanlarla ilgili kısıtlamalar olabilir.

Uluslararası Yolculuk

Uluslararası yolculukta, evcil hayvanınızın uluslararası sağlık sertifikası olmalıdır. Ayrıca, veteriner tarafından gerekli aşıların tamamının yapılması gerekir. Uluslararası sağlık sertifikasının geçerli olması için, bulunduğunuz şehirdeki veterinerden alınması gerekir. Gideceğiniz yere, evcil hayvanınızın türüne, seyahat türünüze göre yapılması gereken şeyler değişebilir.

Düşünmeniz Gereken Sorular

  • Evcil hayvanınızı yurt dışına çıkarırken karşılaşacağınız kısıtlamalar neler?
  • Evcil hayvanınızı yurt dışına çıkarırken almanız gereken evraklar neler?
  • Evcil hayvanınızın özel aşılar vurulması gerekiyor mu?
Daha fazla bilgi almak için gideceğiniz ülkenin gerekliliklerini kontrol etmeniz gerekir.

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress