• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Farkındalığa (Mindfulness) Nasıl Ulaşırsınız?

3 Ağustos 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Farkındalık (Mindfulness) Nedir?

Farkındalık (Mindfulness) bulunulan anın ve düşüncelerin tamamen bilincinde olmaktır. Düşünceleri pozitif veya negatif olarak sınıflandırmaksızın, onları yargılamadan sadece bunların farkına varmaktır. Geleneksel olarak doğu spiritüalistleri ve Zen budistlerinin kullandığı bir uygulama olan farkındalık(mindfulness), son zamanlarda genel ve mental sağlığa faydalarının keşfedilmesi sayesinde popüler oldu. Farkındalık uygulamalarını günde sadece 10 dakika yapmak bile mutluluğunuzu, öz güveninizi ve öz saygınızı artıracaktır.

Neden Denemelisiniz?

Araştırmalar farkındalık uygulamalarının beyin işlemleri üstünde, özellikle amigdalada etkisi olduğunu gösteriyor. Araştırmacılar farkındalık temelli egzersizlerin, sorunların algılanması ve baş edilmesi noktasında uzun süreli bir etkisinin olduğunu, böylece de duygusal tepkilerin daha dengeli olmasını sağladığını iddia ediyorlar. Bu deneyimi uygulayan insanlar sadece problemlere olan tepkilerinin önemli ölçüde değiştiğini söylemekla kalmıyor, aynı zamanda depresyonlarında da ciddi ve kalıcı bir düşüş yaşadıklarını belirtiyorlar.

Bu tip mental egzersizlerin başka yararları da var. Şu ana odaklanmaya kendinizi zorlamak, nefesinizi ölçmek ve çevrenizdekilerle iç içe olmak beyin bağlantısallığını artırıyor, özellikle beynin dikkat, işitme işlemleri ve görsel işlemlerinde.

Eğer meşgul gününüzden hiçbir şey yapmamak için sadece 10 dakikalığına sıyrılabilirseniz, farkındalık yolculuğuna başlayabilirsiniz. Bu, geriye yaslanmak, rahatlamak ve zihninizin temizlenmesine izin vermek kadar kolay. Farkındalığa ulaşmak için şu kolay adımlara göz atın.

1)  Zaman Yaratın

Farkındalık uygulamaları için sürekli uyacağınız küçük bir zaman dilimi yaratın. Her gün aynı saatte olması önemli. Eğer çocuklarınız varsa, bunu onlar okuldayken yapabilirsiniz, çünkü rahat hissedeceğiniz bir ortam daha etkili olacaktır.

2)  Yerinizi Bulun

Sessiz bir yer bulduğunuzdan emin olun. Kapıyı kapatın ve telefonunuzu sessize alın, hatta daha iyisi kapatın.

3)  Rahatlayın

Bir sandalyeye veya koltuğa oturun. Arkanız düz olacak ve ayaklarınız yere değecek şekilde. Elleriniz de kucağınızda rahat bir şekilde dursun.

4)  Nefes Alın

5-6 kere derin ama yavaş yavaş nefes alın. Son nefesinizde, gözlerinizi kapayın.

5)  Şu ana Geçin

Vücudunuzun nasıl hissettiğine odaklanın, odanın nasıl koktuğuna ve vücudunuzda herhangi bir stres hissedip hissetmediğinize. Düşüncelerin zihninizde kendi halinde dolaşmasına izin verin ama bunların muhtemel sonuçları üstünde düşünmek yerine pasif bir gözlemci olmaya devam edin.

6)  Gevşeyin

Bu pozisyonda 10 dakika kalmak zorlayıcı olabilir, zihninizi temizlediğinizi düşündüğünüz anda davetsiz düşünceler kendilerini gösterebilirler. Cesaretiniz kırılmasın. Bu aktivitede herhangi bir amacın olmadığını hatırlayın. Farkındalık sadece şu anda kendinizle rahat olmayı öğrenmektir.

7)  Bitirdiğinizde, Bir Plan Yapın ve Harekete Geçin

Bu sessiz, sakin durumdan hayatın koşuşturmasına geçiş yapmak zor olabilir. Bu yüzden küçük bir hedef koyun. Hatta bu “kendime kalkıp, bir kahve yapacağım” kadar basit olabilir. Tamamen anın içinde olduğunuz hissini bütün güne aksettirin.

Günde sadece 10 dakika farkındalık uygulamaları yapmanız, mental sağlığınızı ve iyi oluşunuzu geliştirecektir, böylece daha iyi bir hayata giden yola gireceksiniz. O zaman, bir yer bulun, zihninizi sakinleştirin ve farkında olmanın tadını çıkarın.

Etiketler: Farkındalık (Mindfulness) Nedir?

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress