• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Gençlerde Depresyon Testi

26 Kasım 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

1. Soru:Şu anda depresyon geçiren bir akrabanızla birlikte mi yaşıyorsunuz?

Nedeni çevresel de olsa, genetik de olsa, yapılan çalışmalar depresyon geçiren bir anneyle ya da babayla yaşamanın çocukta da depresyon riskini artırdığını göstermektedir. Birlikte yaşadığınız depresyon geçiren kişiler anne babanız da olsa kan bağınızın olduğu bir akrabanız da olsa bu durum sizin de risk altına olduğunuzu gösterir.

2. Soru:Hayat anlamsız mı görünüyor?

Hepimiz ara sıra kendimizi çaresiz hissederiz. Özellikle lisenin zorlu mücadelesi içinde kendi yollarını bulmaya çalışan ergenlik çağındaki bireyler bu durumu yaşarlar. Ancak, bu anlamsızlık duygusu devam ederek günlük davranışlarınızı etkilemeye başlarsa ve arkadaşlarınızla keyifli bir şekilde geçirdiğiniz zamanlara engel oluyorsa bu durum çok daha ciddi bir şeyin işaretçisidir.

3. Soru:Konsantre olmak imkânsız gibi mi görünüyor?

Uzun süreler boyunca okul ödevlerine odaklanmakta, özellikle bu ödevler düz okuma içeriyorsa pek çok kişi odaklanma sorunu yaşamaktadır. Ancak, harika bir film ya da en sevdiğiniz televizyon programı gibi zevk aldığınız bir şeyleri izlerken ya da zevk aldığınız türde kitapları okurken de odaklanma güçlüğü yaşıyorsanız bu durumdan depresyon sorumlu olabilir.

4. Soru:Arkadaşlarınızdan veya ailenizden uzaklaştınız mı?

Ergenlik döneminde aileden ayrılmak normal olsa da, genellikle bu dönem arkadaşlarla bağın kurulduğu bir dönemdir. Herkesten uzaklaşmaya mı başladınız? Başkalarıyla zaman geçirmeniz gerekirken yalnız olmayı mı tercih ediyorsunuz? Bu durumda depresyon suçlanabilir.

5. Soru:Kilonuzda ani bir değişim fark ettiniz mi?

Aşırı kilo kaybı veya kilo alımı depresyon belirtisi olabilir. İştahınızı kaybettiyseniz veya kendinizi yemekte teselli ararken buluyorsanız, bu durum depresyonda bulunan beyin kimyasında oluşan dengesizliklerle ilişkili olabilir.

6. Soru:Uyumayla ilgili sorunlarınız var mı?

Yaşam boyunca, uykusuzlukla ilgili sorunlar yaşadığınız veya uyumaya eğilim gösterdiğiniz dönemler geçirebilirsiniz. Uykusuzluk uzun bir süredir devam ediyorsa bu durumun nedeni depresyon olabilir.

7. Soru:Vücudunuzda ağrı ve acı var mı?

Bu durum, açıklanamayan sırt ve bel ağrılarından sık sık yaşanan karın ağrılarına kadar her şeyi içerebilir. Ağrılara ve acılara elbette birçok başka etken de neden olabilir. Ancak, depresif hastalarda bu ağrıların ve acıların beyinde salgılanan kimyasalların düzeyiyle ilişkili olduğu düşünülmektedir. Acı hissetmenize neden olan aynı dengesizlik, ağrıyı algılama şeklinizi de etkileyebilir.

8. Soru:Notlarınız düştü mü? Okul dışı etkinliklere katılıyorsanız, katılmayı bıraktınız mı? Devam ediyorsanız performansınız düştü mü?

Odaklanmada zorlanma, notlarınızın düşmesine neden olabilir. Depresyonla gelen ilgisizlik ve enerji eksikliği okuldaki performansınızı ve ders dışı aktivitelerinizi de etkileyebilir. Bir zamanlar basketbol, ​​müzik grubu ya da okul gazetesi için yaşadığınız tutku depresyon ortaya çıktığında kaybolur. Ancak böyle zorunda değildir. Tedaviyle eski benliğinize geri dönmeye başlayabilir, notlarınızı düzeltip sınıf arkadaşlarınıza yetişebilirsiniz.

9. Soru:İntiharı Düşünüyor musunuz?

Bu soruya evet cevabını veriyorsanız yalnız değilsiniz. Depresyon hastalarında intihar düşünceleri kalıcı ve hatta tehlikeli olabilir.

Profesyonel birinin sizden isteyeceği şey, intihar etmeyi düşünüyorsanız tedaviye başlayana kadar bir şey yapmamanız olacaktır. Danışmanlıkla ve tıbbi tedaviyle muhtemelen kendinizi daha iyi hissetmeye başlayacaksınız. Bunun sonucunda ise intihar düşünceleriniz ortadan kalkacaktır.

Bazen depresyon, ergenlikle gelen tipik duyguların ardında kendini maskeleyebilir. Ancak, ergenler arasında depresyon nadir değildir. Depresyon yaşadığınızı düşünüyorsanız, yakın bir dostunuzdan, okuldaki rehberlik danışmanından, ailenizden ve düzenli kontrollere gittiğiniz aile hekiminden yardım alın. Güvendiğiniz bir öğretmen bile, gitmeniz gereken yönde sizi yönlendirmeye yardımcı olabilir. Eski benliğinize geri dönmenize yardımcı olmak için alabileceğiniz pek çok destek bulunmaktadır.

Soru:

Depresyon nasıl tedavi edilir?

Cevap:

Depresyon tedavisinde birçok yaklaşım vardır. Sizin için doğru olan yaklaşımı bulmak için doktorunuzla birlikte çalışmanız gerekir. İntihar düşüncesinin de olduğu ciddi vakalar, genellikle hastaneye yatırılarak ve ilaç tedavisi ile tedavi edilir. Daha az ciddi vakalar ise ilaç tedavisi ve konuşma terapisi olarak da bilinen psikoterapi kombinasyonu ile hastaneye yatırılmadan tedavi edilebilir. Depresyon için yardım alabileceğinizi ve bu durumun tedavi edilebilir olduğunu bilmeniz önemlidir.
Timothy J. Legg
Timothy J. Legg
Sağlık Uzmanı

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress