• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Göğüste Yanma Nedenleri ve Tedavisi

16 Ağustos 2018 By Multiyaşam Staff 15 Yorum

Göğüste Yanma Hissine Eşlik Eden Belirtiler

Göğsünüzde veya vücudunuzun herhangi bir bölgesindeki diğer şikayetleri ve belirtileri not etmek, göğüste yanmanın altında yatan sebepleri ve uygun tedavi yöntemlerini belirlemede yardımcı olacaktır.

Kalp Rahatsızlığı İle İlgili Belirtiler
Kardiyovasküler bir durumdan kaynaklanan göğüste yanma hissine, hızlı nefes alma, nefes darlığı, düzensiz kalp atışı, göğüs ağrısı ve omuz ve kollarda basınç hissi eşlik edebilir.

Hayati Tehlike Taşıyan Belirtiler
Eğer soğuk,nemli bir cilt, göğüs travması, nefes almada zorluk, zihin bulanıklığı, hızlı nefes alma, bilinç kaybı ve hızlı kalp atışı şikayetleri yaşıyorsanız bir an önce tıbbi yardım almalısınız.

Diğer Şikayetler
Hazımsızlık, mide ekşimesi, his kaybı, nefes alırken ağrı ve öksürme, nefes darlığı, aşırı terleme, deride lezyon ya da kabarcık gibi şikayetler göğüste yanma hissine eşlik eden diğer şikayetlerden bazılarıdır.

Göğüste Yanma Nedenleri

Göğüste yanma hissinin asıl sebebini belirlemek, altında yatan durumu teşhis ederek gerekli tıbbi yardımı almak açısından yardımcı olacaktır. EKG (elektrokardiyografi), röntgen, kan testi ve CT taraması gibi tıbbi yöntemler de uygun teşhisin yapılmasında kullanılan yöntemlerdendir.

Kalple İlgili Problemler
Sürekli tekrar eden göğüste yanma hissi, anjin gibi vücuda yetersiz oksijen ve kan iletimine sebep olan bir hastalığın sinyali olabilir. Bu ağrıya aynı zamanda göğüs kafesinin hemen arkasında darlık ya da şıkışıklık hissi ile başlayarak omuz, sol kol ve çene kemiğine doğru yayılan bir ağrı eşlik eder. Bu belirtiler kalp krizi belirtilerine benzemekle birlikte daha hafif olarak hissedilirler. Kalp zarı iltihabı (perikardit) ve aort damarında oluşan yırtılma da göğüste ağrı ve yanma hissine sebep olur.

Solunum Yolu Problemleri
Derin bir nefes aldığınızda ya da öksürdüğünüzde oluşan yanma hissi, solunum sistemi probleminin habercisi olabilir. Zatürre, akciğer zarı iltihabı, akciğerde enfeksiyon ya da akciğerlerde kan pıhtısı sebebiyle oluşan damar tıkanıklığı bu rahatsızlığa sebep olabilir. Astım ataklarında sıklaşma, hırıltı ya da nefes darlığı, yanma hissine eşlik eden şikayetlerdendir.

Sindirim Problemleri
Mide ülseri, göğüs kafesinin hemen altında, açlık anında artan yemekten sonra azalan bir yanma hissine sebep olur. Baharatlı ve yağlı yemeklerden sonra artan yanma hissi ise, safra kesesindeki iltihaba işaret eder.

Kostokondrit
Kostokondrit, kıkırdak dokunun iltihaplanmasıdır ve göğüste yanma hissine sebep olur. Bu ağrı, genellikle sol tarafta oluşur ve göve hareket ettiğinde ya da göğüs kafesinde dokunulduğunda artar. Bu sebeple genellikle kalp rahatsızlığı ile karıştırılır.

Diğer Sebepler
Göğüsteki yanma hissi, travmatik bir yaralanma ile göğüsteki yumuşak doku ya da kasların zarar görmesinden, göğüs kafesinde oluşan bir çatlaktan ya da göğüsteki sinir ve tendonların zarar görmesinden kaynaklanıyor olabilir. Bazıları zona hastalığının başlangıcından hemen önce de göğüste yanma hissi yaşayabilir.

Göğüste Yanma Tedavisi

Göğüste yanma hissi, birçok hayati tehlike taşıyan hastalığın işareti olabileceği için belirtilerin ortaya çıktığı ilk andan itibaren oldukça önem vermek gerekmektedir. Ağrının daha da kötüye gitmemesi için, panik olmamaya çalışın. Eğer ağrının daha da arttığını ve birkaç dakika sonra yatışmadığını farkederseniz, bir an önce doktorunuza başvurarak gerekli tedaviye başlamanız gerekir.

Rahatlayın ve Dinlenin
Göğüste yanma hissi ortaya çıktığında, rahat bir pozisyon alarak dinlenip, yavaş nefes almaya çalışılmalıdır. Telaşlanmak, şikayetlerinizi daha da artırarak sağlıklı düşünüp sorunun kaynağını bulmanızı engeler.

İlaç Alın
Kalp ile ilgili olmayan durumlar için. Bu gibi durumlar genellikle doktorunuzun verdiği ilaçlar ile giderilebilir.

Anjin için: Anjin hastaları, genellikle kan pıhtısını parçalayan ilaçlar kullanırlar. Bu ilaçlar aynı zamanda yeni pıhtı tıkanıklığı oluşumunu engelleyerek kalbe yeterince kan gitmesine olanak sağlar.

Kalp zarı iltihabı: Kalp zarı iltihabından kaynaklanan ağrı, ağrı kesiciler ile giderilebilir.

Sindirim problemleri: Mide asidi gidericileri sindirim sisteminden kaynaklanan rahatsızlıklarda yardımcı olabilir. Ayrıca şikayetleri azaltmak için beslenme alışkanlıklarınızda da değişikliğe gitmeniz gerekebilir.

Pulmoner emboli için: Pıhtı önleyici ilaçlar ile kanda pıhtı oluşumu engellenebilir. Verilecek bu ilaçlar aracılığı ile zaten oluşmuş olan pıhtı da giderilebilir.

Zatürre için: Zatürre tedavisinde antiviral ve antibiyotiklerin yanısıra, ateş düşürücüler ve öksürük ilaçları ile diğer şikayetler de giderilebilir.

Astım için: Astım şikayetlerini kontrol altına almak için bronkodilatör grubu ilaçlar kullanılır. Astım ataklarının etkisini azaltmak için ise sprey şeklindeki ilaçlar ile bronşlar genişletilir.

Duygu bozuklukları için: Anksiyolitik ilaçlar (kaygı azaltıcı) ile birlikte rahatlama teknikleri kullanılarak panik atak riski ya da şiddeti azaltılabilir.

Ameliyat
Ameliyat genellikle aort yırtılmasından kaynaklanan ağrının tedavisi sırasında gerekli görülebilir. Safra kesesi taşlarının ilaç ile yeterince çözülememesi durumunda taşın çıkarılması içi ameliyat gerekebilir.

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Comments

  1. Rauf says

    21 Nisan 2016 at 21:42

    Meraba 2aydan fazladir gogusum yaniyor once mide dediler temiz cikti kalbim.ciyerldede bir sorun cikmadi kaslardada bi sorun olmadini solediler sızce neden ola bilir bu ? Morfin bile yanmayı tam olarak gecirmiyor

    Cevapla
    • Ocak0101 says

      8 Ağustos 2016 at 17:16

      panik atak duygu bozuklugudur bendede var

      Cevapla
    • fevzi says

      12 Ekim 2016 at 22:08

      sağ göğüsümüm üst tarafı yuruduğum zaman veya çalıştığım zaman ağrı ve şşme oluyor sebebi ne olabilir aydınlatırsanız sevinirim saygilar

      Cevapla
  2. Zeynep says

    25 Mayıs 2016 at 01:47

    Sol gogusumun içine sanki sıcak su dokuluyormus gibi oluyor neden olabilir kriz geçirirsin diye korkuyorum

    Cevapla
    • Serhat Güler says

      28 Ağustos 2016 at 22:26

      bendede 2 gündür aynı şey var bende korkuyorum

      Cevapla
  3. canan says

    27 Mayıs 2016 at 23:57

    Merhabalar benim sol kolumda odem ve boynumda fitik var daha once fizik tedavi gordum bir sure iyiym simdi tekrar agrilarim basladi ozellikle sirtim ve gogsumde kalp krizi geciricem sanip panikliyorum birde yanma hissi var kolumda ve gogsumde panik atak hastasiyim ne yapmam lagzim lutfen cvp

    Cevapla
    • Enis says

      3 Haziran 2016 at 20:10

      Kalp birden hızlı atmaya başlıyor ve kalp krizi geçiricem sanıyorum çok zor bi durum. 🙁

      Cevapla
  4. Köksal says

    11 Ağustos 2016 at 12:42

    Nefes alirken göğüsde yanma göğüs kafesi agrilari kaburga agrisi bazen carpinti terleme olur ama nefes darlığı göğüs ağrısı sürekli vardır sonuç panik atak xanaxs hapindan başkası sorun cozmez

    Cevapla
  5. recep reis says

    26 Kasım 2016 at 15:54

    Bunlar hepsi panik atak bende var her gün değişik bi yerin ağrıyor allah yardımcimiz olsun.sabir versin bizlere pozitif düşünmemiz lazım yoksa olmuyor.rahat olun ölsen ne olacak sanki ..

    Cevapla
    • Ayşe says

      4 Aralık 2016 at 20:50

      Panik atağı kendi kendinize yeneblirsiniz ilaclar kesin çözüm değil malesef ben 2 yıl kulandim suan kulanmyrm tabi ara ara yine oluyor fakat o an telaş etmemk lazım

      Cevapla
    • Ayşe says

      4 Aralık 2016 at 20:52

      Her gün farklı biyeriniz de ağrı oluyorsa Fibromiyalji de olabilir heleki soguk gunler de agri varsa bende vardı ilaç kulandım yine de geçmedi bunların hepsi stresten kaynaklnyr malesef dikkat etmek lazım

      Cevapla
  6. Havva says

    27 Aralık 2016 at 07:33

    Merhaba 26 yaşındayım benimde sol gögüsünün üzerinde yanma oluyor aynı zamanda kolunda bir agri bazen kalbim beni görüyormuş gibi hissediyorum sebebi nedir.

    Cevapla
  7. Havva says

    27 Aralık 2016 at 07:36

    Beni yoruyormus gibi hissettiriyor demistim

    Cevapla
  8. Fadime says

    19 Ağustos 2018 at 23:58

    Sağ göğsümde yanma oluyor. Sıcak su dökülmüş gibi yanıyor içi dokunamıyorum bile.
    3-4 gündür arada yanmalar oluyor. Ne olabilir ?

    Cevapla
  9. İzem says

    27 Ocak 2019 at 01:03

    Kısa süre önce mide ağrısı, hazımsızlık, yediklerimin sürekli geri gelmesi şikayetlerim vardı. Hazıma iyi gelen ilaç kullandım geçti. Artık 3 gündür sol meme ağrısı, sırtımda yine sol tarafta ağrı, yanma. Sol kolumda uyuşma oluyor. İlk sınav haftam syresli geçiyor dedim, sinir ağrısıdır dedim ama. Sınavlar bitti ağrım bitmiyor

    Cevapla

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress