• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Hamilelikte Ciltte, Görüşte ve Diş Etlerinde Değişiklikler

2 Kasım 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

İkinci Trimesterde Yaşanan Değişiklikler

♦♦Hamilelikte ikinci trimester olarak ifade edilen dönem, 13. haftada başlar ve 27. haftada sona erer. Çoğu kadın için bu dönem, ilk trimesterle başlayan hoş olmayan belirtilerin sonu anlamına gelir. Bu belirtilerin arasında, meme hassasiyeti ve sabah bulantısı vardır.

♦♦Bununla birlikte, ikinci trimesterde daha başka belirtiler görülebilir. Cildinizde, görüşünüzde ve diş etlerinizde bazı değişiklikler fark edebilirsiniz. Bu değişikliklerin çoğu sadece geçicidir ve hamilelikten sonra gider.

I. Ciltte Yaşanan Değişiklikler

1.Çatlaklar
Karnınız bebeğiniz büyüdükçe genişler. Buna bağlı olarak cildinizde mor, kırmızı veya gümüş izler fark edebilirsiniz. Bunlara çatlak izleri denir. Çatlak izleri, cildiniz çok hızlı genişlediğinde ve cildinizdeki lifler yırtıldığında ortaya çıkar. İlk geliştiklerinde, çatlak izleri genellikle kırmızı veya mordur. Bunun nedeni dermiste bulunan kan damarlarının gözükmesidir. Çatlak izleri doğumdan sonra soluklaşmalıdır, ancak bu izleri tamamen ortadan kaldırmak zor olabilir.

2.Cildin Koyulaşması

Birçok kadın hamilelikleri sırasında ciltte kararma yaşar. Uzmanlar, bu durumun neden ortaya çıktığını tam olarak bilmese de bazıları, artan östrojen seviyelerinin bu duruma neden olduğuna inanıyor. Östrojen ve progesteron, daha fazla melanin üretmek için pigment üreten deri hücrelerini uyarır ama bu eşit olarak yapılamaz. Vücudunuzun farklı yerlerinde ciltte kararma görebilirsiniz: Göbek çevresinde veya göbek deliğinde Memelerin etrafında ve üstünde Perine de denilen anüs ve vulva arasındaki alanda İç bacaklarda Koltuk altlarında Yüzde (Yüzde çatlak oluşumuna kloazma denir.) Cilt koyulaşması güneş ışığı ile daha da kötüleşir. Güneşe çıkmadan önce her zaman en az 15 faktörlü güneş koruyucu krem kullanmalısınız. Kararan cilt genellikle bebek doğduktan sonra soluklaşır. Düzelmezse, doktorunuz renk koyulaşmasını açmak için merhem verebilir.

3.Cildin Parlaması
İkinci trimesterde kan hacminin artması buna neden olur. Bunu yüzünüzde olduğu gibi vücudunuzda çok fazla kan damarının olduğu yerlerde de görebilirsiniz.
4.Cildin Yağlanması ve Terlemenin Artması
Hamilelik sırasında tüm bezleriniz daha çok çalışır. Cildinizin daha yağlı olduğunu ve daha sık terlediğinizi fark edebilirsiniz. Bu da yıllar sonra ilk defa sivilce sorunuyla karşılaşmanıza neden olabilir. Yüzünüzü sadece yoğun kimyasallar içermeyen sabunlarla ve yumuşak yüz fırçalarıyla temizlediğinizden emin olun.

5.Varisli Damarlar
Varisli damarlar, hormonlardaki artışın damarlarınızda daha fazla kan dolaşımına yol açmasıyla ortaya çıkar. Bu damarlar, cildin yüzeyinin hemen altında bulunan damarlardır. Kan akışının artması, hamilelik sırasında bu damarları görmeyi çok daha kolay hale getirir. Bazı varisli damarlar hamilelikten sonra kaybolurken, bazıları kalır. Eğer doğumdan sonra bu görünüm sizi rahatsız ediyorsa, dermatoloğa giderek onlardan kurtulmak için skleroterapi adı verilen bir işlemden faydalanabilirsiniz.

6.İsilik
İsilik; tıkanmış ter kanalları terinizi cildinizin altında tuttuğunda oluşur. İsilik genellikle kırmızı, kaşıntılı ve iltihaplı olarak görünür. Koltuk altı ya da göğüslerinizin altı gibi cildin katlandığı yerlerde isilik olma olasılığı daha fazladır. Küvette sıcak banyo ve sıcak duş gibi şeylerden uzak durarak bu durumu önleyebilirsiniz. Banyodan sonra mısır unu kullanmak isiliklerin hafiflemesine yardımcı olabilir.

7.Kaşıntılı ve Hassas Ciltler
Ayaklarınızın tabanlarında ve avuç içlerinizde kaşıntı ve kızarıklık olabilir. Karnınızın etrafındaki cilt de en çok gergin olduğu yerlerde kaşıntılı ve hassas hale gelebilir. Bu durumu, kaşınan yerleri kaşımayarak ve nemlendirici uygulayarak geçirebilirsiniz.

8.Lekeli ciltler
Üşüdüğünüzde cildinizin lekelendiğini veya kızardığını fark edebilirsiniz. Bu durum, yaygın olarak ayaklarda ve bacaklarda görülür.

9.Et Beni
Küçük et benleri, kollarda veya göğüslerin altında yaygın olarak görülür. Genellikle kendi başlarına kaybolsalar da, geçmedikleri durumlarda doktorunuz tarafından alınabilirler.

10.Yeni Benler
Hamilelik sırasında yeni benler oluşabilir. Bunlar tipik olarak kanser hücresi değildir. Bununla birlikte, doktorunuza yeni benlerinizi göstermeniz iyi bir fikir olacaktır.

II. Görüşte Yaşanan Değişiklikler

♦♦Hamileliğiniz sırasında görüşünüzün kötüleştiğini veya gözlerinizin normalden daha kuru olduğunu fark edebilirsiniz. Bunlar hamilelik hormonlarına tepki olarak ortaya çıkan normal değişikliklerdir.

♦♦Görüşünüzde bulanıklık veya tuhaflık olduğunu fark ederseniz, doktorunuza başvurmalısınız. Çift görme, görüşte lekeler veya gözün sulanması gibi durumlarla karşılaşırsanız derhal doktorunuza başvurun. Bu belirtiler ciddi bir durumun göstergesi olabilir.

III. Diş Etlerinde Yaşanan Değişiklikler

♦♦Diş etleriniz de hamilelik sırasında değişebilir. Hamilelik hormonları, diş etlerinizin daha hassas olmasına ve şişmesine neden olabilir. Özellikle fırçalama ve diş ipi kullanımından sonra dişte ve diş etlerinde kanamalar görülebilir. Diş çürükleri, diş eti iltihabı veya diş etlerinde iltihaplanma gibi durumlar hamileyken ortaya çıkma olasılığı daha yüksek rahatsızlıklardır. Bu yüzden, dişlerinize dikkat etmeniz son derece önemlidir. Ayrıca, diş sağlığınızı korumak için evde yapabileceğiniz birçok şey vardır:

  • Yumuşak kıllı diş fırçası kullanın.
  • Her öğünden sonra dişlerinizi düzenli olarak fırçalayın.
  • Dişlerinizi fırçalarken, diş fırçasını sert bir şekilde kullanmayın.
  • Günde en az 1 kez diş ipi kullanın.
  • Antibakteriyel gargara ile ağzınızı çalkalayın.
  • Tatlı yemeyin.
  • Meyve ve sebze gibi C vitamini açısından zengin yiyecekleri bolca tüketin.

♦♦Ayrıca diş etlerinizdeki küçük nodüllerin olduğunu da görebilirsiniz. Bunlara gebelik tümörleri veya piyojenik granülom denir. Bu nodüller size acı çektirebilirler ve zaman zaman kanayabilirler. Ancak endişelenmenizi gerektirmezler. Gebelik tümörlerinde kanser hücresi yoktur ve genellikle doğumdan sonra ortadan kaybolurlar. Bu durum, sizi rahatsız ediyorsa diş hekiminiz tümörleri alabilir.

♦♦Hamilelik sırasında vücudunuzda birçok farklı değişikliğin olduğunu fark edebilirsiniz. Bu değişikliklerin çoğu zararsızdır ve bebeğiniz doğduktan sonra ortadan kaybolur. Ancak, yeni ortaya çıkan bir belirti hakkında endişeleriniz varsa, daima doktorunuza danışmalısınız. Doktorunuz, bu rahatsızlıkların hamileliğin sonucunda ortaya çıktığını ve başka hastalıkların belirtileri olmadığını kanıtlayacaktır.

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress