• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Hamilelikte Clostridium Difficile Bakterisi: Endişelenmeli miyim?

14 Ağustos 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Clostridium Difficile Bakterisi

Clostridiumdifficile’in oluşturacağı ciddi komplikasyonlar:

  • Susuz kalma
  • Toksik megakolon
  • Kan zehirlenmesi
  • Böbrek hasarı
  • Elektrolit dengesizliği
  • Düşük tansiyon
  • İnce bağırsak delinmesi
  • Ölüm

İnsanlar ClostridiumDifficile Bakterisine Nasıl Yakalanıyor?

Bu bakteriye yakalanmanın en sık rastlanan sebebi hastanede kalmaktır.

diff, süper bakteri olduğu için genellikle hastanelerde bulunur. Hastanenin aşırı steril ortamında çok daha uygun şartlar altında büyür. Diğer bakteri türlerinin azalmış olması, hatta iyi bakterilerin de gitmesi C. diff bakterisinin büyüyüp gelişmesi için kocaman bir alana sahip olması anlamına gelir.

Hastanelerde antibiyotiklerin aşırı kullanımı rekabet içinde olan diğer bakterileri öldürerek C. Diff bakterisinin tüm hastane ortamına yayılmasına ve hastaların vücutlarına girmesine imkân sağlamış olur.

Ameliyat geçirip hastanede uzun süre kalan hastalar C. diff bakterisini kapma riskini taşırlar. Fakat bakteri genellikle kafeterya gibi toplu alanlarda bulunur.

Çok sayıda insan hastaneye girerek C. diff bakterisini toplu alanlara taşıdıklarından ya da toplu alanlarda bakterileri azaltmak için daha çok antibiyotik kullanıldığından bu tarz alanlarda C. diff bakterisine daha sık rastlanır.

diff bakterisi, sağlıklı bebekleri ve yetişkinleri etkiler. Bu bakteri yaygın olarak, ağır ishale, kolite ya da ikisine birden sebep olabilir.

Hamilelikte C. diff Bakterisi

Hamile kişiler, hastanede kaldıkları süre boyunca C. diff bakterisine yakalanma riskleri artar.

Sezaryen doğumda C. diff bakterisini kapma riski normal doğuma göre çok daha fazladır. Bunun sebebi, sezaryen doğumun ameliyat gerektirmesidir. Sonrasındaysa normal doğuma göre daha fazla hastanede kalınacağından ve bu süreç içerisinde profilaktik antibiyotik verileceğinden C. diff bakterisini kapma riskiniz artar. Antibiyotikler enfeksiyon oluşumunu önlemek için verilseler de C. diff bakterisini kapma riskini artırırlar.

diff Bakterisi Olan Birini Hastanede Ziyaret Etmek Güvenli midir?

diffenfeksiyonu, C. diff sporları kişinin vücuduna girdiğinde yayılır. Genelde bağışıklık sistemi hasar görmemiş kişilerde enfeksiyona sebep olmaz. Ancak, yakın zamanda antibiyotik kullanmış kişilerin bağışıklık sistemi zarar görmüştür. Bakteriler bu kişilerde büyüyebilirler ve enfeksiyona sebep olabilirler.

diffenfeksiyonu riski ishale, susuzluğa, ateşe ve böbrek hasarına neden olacağından hamileliği olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden, hamileyseniz bu kişiden hastalığı boyunca uzak durmanız sizin ve bebeğiniz için en güvenlisi olacaktır.

diffenfeksiyonu olan kişiyi ziyaret edecekseniz fazladan önlem almanızda fayda var. Ellerinizi, özellikle yemek yemeden önce düzenli olarak yıkayın. Mümkünse, enfeksiyon kapmış kişiyle aynı tuvaleti ve banyoyu paylaşmayın. Hamilelikte bu bakterilere maruz kaldığınızı düşünüyorsanız, ishaliniz ve karın ağrınız varsa bir an önce doktorunuzla görüşün.

Hamilelikte C. diff Enfeksiyonunu Önlemek

Hamileyseniz ve hastanede doğum yapacaksanız, C. diff bakterisine maruz kalma riskinin bilincinde olun. Eğer sezaryen doğum yapacaksanız bu risk çok daha fazla olacaktır.

Hastanede doğum yaptığınızda otomatik olarak C. diff bakterisini kapmazsınız elbette. Eve döndüğünüzde C. diff bakterisinin sebep olabileceği belirtileri gösteriyorsanız doktorunuza haber verin.

Hamileliğiniz sırasında, gerekli olmadıkça antibiyotik kullanmamaya çalışarak önlem alabilirsiniz. Doktorunuzla açık bir şekilde bu konuyu konuşun. Antibiyotiklerin aşırı kullanımı C. diff bakterisinin oluşma riskini artırır.

Hamilelikte C. diff Enfeksiyonunun Tedavisi

Hamilelik sırasında ya da doğum sonrasında C. diff bakterisi kaptıysanız tedavi seçenekleri durumunuzun ciddiyetine göre değişkenlik gösterir. Tedavi yöntemleri arasında genellikle rehidrasyon, elektrolit verilmesi ve antibiyotik kullanımı vardır.

Şu anda, C. diffenfeksiyonunu kapmamak için bir yöntem olmadığı gibi probiyotik kullanımının bu bakterileri kapmamak için bir önlem olup olmadığı da bilinmiyor. Gelecekte daha fazla çalışmanın yapılmasıyla bu belirsizlikler ortadan kaldırılabilir.

Kaynak: https://www.healthline.com

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress