• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Hamilelikte Kalp Çarpıntısı- Sık Karşılaşılan Durumdur

2 Ağustos 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Hamilelikte Kalp Çarpıntısı Nedenleri

Hamilelikte kalp çarpıntısı sık karşılaşılan bir durum. Çarpıntılar görünür bir sebep olmadan da yaşanabilir. Özellikle egzersiz esnasında, stres altında iken, heyecan veya kaygı dolu anlarda. Hamileler çarpıntı esnasında nefessiz kalıyor gibi hissedebilirler. Tüm bu hisler birkaç dakika içinde kaybolacaktır.

Artan Kan Miktarı
Hamile kadınlar, olmayanlara göre 50% ye varan miktarda daha fazla kana sahiplerdir. Bunun sebebi anne kanının hem fetüsü hem anneyi besliyor olması. Annenin kalbi daha fazla kanı vücuda dağıtabilmek için hamilelik öncesine göre daha çok çalışır. Bu da çarpıntıya neden olabilir.

Progesteron Hormonu
Progesteron hormonu hamile kadınlarda artar. Bu hormon çeşitli duygusal ve fiziksel değişimlerden sorumludur. Etkilerinden biri de kalp atış hızını ve gücünü artırmaktır. Böylece tüm kan fetüs dâhil olmak üzere vücut döngüsünü sağlıklı tamamlar. Artan kalp atış hızı, hatalı atışların da fazlalaşmasına neden olur. Bu da çarpıntı sebebidir.

Kafeinli Ürünler
Çarpıntılar bazen de bol miktarda alınan kafeinin sonucudur. Kafein çikolata, kek, brovni ve soda gibi gazlı içeceklerde yaygın olarak bulunur. Kafein sizde çarpıntıya neden oluyorsa azaltın hatta gerekirse diyetinizden tamamen çıkarın.

Duygu Durumları
Hamile veya değil, çarpıntı herkeste görülebilir. Kaygı, korku, şok, sinir gerginliği ve aşırı fiziksel çaba bu çarpıntıların sebebidir. Çarpıntınız stres kaynaklı ise strese sebebiyet veren durum ve ortamlardan olabildiğince uzak durun. Rahatlayın ve derin nefes alın. Doğum öncesi yoga ve masaj da faydalı olmaktadır.

Hamilelikte Oluşan Çarpıntıdan Ne Zaman Endişelenmeli?

Bazı durumlarda çarpıntı hipertiroidi belirtisi olabilir. Hipertiroidi doğmamış çocuk için hayati tehlike arz eder. Bu durum teşhis ve tedaviyi önemli hâle getirmektedir. Nefes darlığı ile gelen çarpıntı çok nadiren bir kalp aritmisinin işaretçisi ve belirtisi olabilir. Düzensiz kalp atışı ile birlikte bayılma, baş dönmesi veya nefes darlığı yaşarsanız gecenin bir yarısı dahi olsa acilen doktorunuzu arayınız.

Çarpıntılar çoğu zaman kalp durumunuzu açıklar. Endişeleriniz varsa doktorunuzla iletişime geçmelisiniz. Doktorunuz kalbinizi bir takım testlerden geçirecektir. Bunlardan biri de yirmi dört saatliğine halter takmaktır. Bu makine kalp atışınızı sürekli olarak takip eder ve kaydeder. Evde konforla kullanılabilir. Kalp çarpıntıları sürekli devam ediyorsa veya bulantı, terleme, bayılma, göğüs ağrısı ile birlikte geliyorsa acil tıbbi müdahale şarttır.

Hamilelikte Kalp Çarpıntısı Nasıl Geçer?

Tedavi yöntemi çarpıntının sebebine göre değişir. Çarpıntılar çoğu zaman herhangi bir tedaviye ihtiyaç duymadan kendiliğinden geçecektir. Dolayısıyla eğer çarpıntınızın altında başka bir sağlık sorunu yatmıyorsa, doktorunuz aşağıdaki maddeleri tavsiye edecektir:

  • Rahatlama egzersizleri, tai chi, yoga, koku tedavisi, beden sağaltımı ve görsel sağaltım gibi yöntemlerle stres ve kaygı düzeyinizi düşürün.
  • Kafeinli, nikotinli, alkollü içeceklerden ve yasal olmayan ilaçlardan uzak durun.
  • Uyarıcı etkisi bulunan ilaçlar almayın. Soğuk algınlığı ve öksürük ilaçları, bazı bitkisel ürünler ve gıda maddeleri uyarıcı etkenler taşır.

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress