
Hamilelikte Parvovirüsün Neden Olacağı Sorunlar Nelerdir?
Anne adayı hamileliğin ilk başlarında enfeksiyon kaptıysa risk daha büyüktür. Hamileliğin 20. haftasından sonra enfeksiyon kaptıysa risk en azdır. Fetalhiprops ciddi bir komplikasyon olsa da genellikle doğum kusurlarına yol açmaz. Aslında, düzgün tedavi alan bebeklerin birçoğu hayatta kalır ve gelişimleri genellikle normaldir.
Ultrason Sırasında Fetal Anemi Bulunursa Ne Olur?
Ultrason testinde fetal aneminin belirtileri görülürse doktorunuz kordosentez denilen bir işlemle göbek bağının içinden kan örneği alır. Bu prosedürde, doktorunuz bebeğinizin tam kan sayımını yapabilmek için göbek bağından alınan kanı kullanır.
İntrauterin Kan Transfüzyonu
Kan tahlili sonucunda bebekte ciddi anemi olduğu ortaya çıkarsa doktorunuz intrauterin kan transfüzyonunu gerçekleştirir. Bu işlem sırasında, ince bir iğne göbek bağındaki damara batırılır. Alyuvarlar bu iğne aracılığıyla fetal kan dolaşımına gönderilir.
Transfüzyonla bebeğin kan değerleri düzeltilir ve kalbin üzerindeki baskı azaltılır. Bu hayat kurtaran işlem genellikle en fazla birkaç kez tekrarlanabilir. Fetal kan transfüzyonunu, bu uygulamanın yapıldığı kliniklerde çalışan deneyimli doktorlar yapabilir.
Kaynak: Healthline
Bir cevap yazın