• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Hamilelikte Üçüncü Trimester: Endişeleriniz ve Endişelerinizi Yok Etmek için İpuçları

10 Aralık 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Hamilelikte Üçüncü Trimester İçin İpuçları

1) Hamileliğim Sırasında Seyahat Edebilir miyim?

Seyahat, hamileyseniz ek kaygılar yaratır.

Aşağıdakiler de dâhil olmak üzere bazı tıbbi sorunları yaşama riskiniz vardır:

  • Uzun süreli oturmaktan dolayı kan pıhtısı oluşumunun artması
  • Enfeksiyonlara maruz kalma
  • Beklenmedik düşük veya gebelik komplikasyonları
Mümkünse uzun araba gezilerinden ve uçak yolculuklarından kaçının. Seyahat etmeniz gerekiyorsa, bacaklarınızı uzatın ve bir ya da iki saatte bir yürüyün.

Doktorunuz erken doğum için yüksek risk altında olmadığınız sürece genellikle 32 ila 34 haftaya kadar hava yoluyla seyahat etmenize izin verecektir. Bu süreden sonra, çoğu havayolu şirketi, uçakta beklenmedik bir doğum olma olasılığından dolayı uçağa binmenize izin vermeyecektir.

Uzun süre evden uzakta olacaksanız, doktorunuz sizinle ilgilenmesi için gideceğiniz yerde bir doktor önerebilir. Doğum öncesi kayıtlarınızın bir kopyasını yanınıza aldığınızdan emin olun.

Yurt dışı seyahatleri için, ziyaret ettiğiniz ülke için tavsiye edilen aşılar veya koruyucu ilaçlarla ilgili bilgi edinin.

Temiz olmayan su, pastörize edilmemiş süt ve az pişirilmiş et veya sebzelerden kaçının.

2) Bebeğim Hareket Etmezse Ne Yapmalıyım?

Hareket, bebeğin sağlıklı olduğunu gösteren önemli bir işaretçidir. Hamileliğiniz ilerledikçe ve bebek gittikçe büyürken, hareketin türü değişebilir. Bebeğiniz size yumruk atmak veya dönmek yerine kolunu veya bacağını uzatabilir.

Bu hareketlere dikkat edin. Bebek normalde olduğu kadar çok hareket etmiyorsa bebeğin hareketlerini takip edin. Bu durumda, yemeğinizi yiyip sol tarafınıza uzanın. Bebek, sonraki iki saat içinde 10 kez hareket etmediyse, doktorunuzu arayın.

Bebek hareketlerini saymanın birçok yolu vardır. Bunları doktorunuza sorarak öğrenebilirsiniz. Eğer bebek hareket etmiyorsa, doktorunuz nonstress testi, kasılma stres testi veya biyofiziksel profil isteyecektir.

3) Hamilelikte Emniyet Kemeri Takmak Tehlikeli midir?

Arabada gidilirken özellikle önde oturuluyorsa her daim emniyet kemeri takılmalıdır. Büyük bir kaza sırasında hamile olsanız da olmasanız da emniyet kemerini takmıyor olmak sizi büyük tehlikeye atacaktır.

4) Sırtüstü Uyuyabilir miyim?

Genel olarak, üçüncü trimesterindeki kadınlardan sırtüstü uyumamaları istenir. Sırtüstü olduğunuzda, rahmin ağır olması, rahme ve bebeğe giden kanın akışını azaltabilir. Çoğu kadın, üçüncü trimester boyunca sırt üstü rahatlıkla uzanır. Ancak çoğu uzman, yan tarafınıza yatarak uyumanızı tavsiye eder.

Hamilelik sırasında rahim doğal olarak sağa döndüğünden ve sol tarafa yatmak rahmi merkeze çekeceğinden kan akışını düzeltir. Bu nedenle sol tarafınıza doğru uzanmak en iyisidir. Sırtınızı desteklemek için bacaklarınızın arasına yerleştirdiğiniz bir yastık vücudunuzu desteklemeye yardımcı olacaktır.

5) Çalışmayı Bırakmalı mıyım? İşimi Değiştirmem Gerekir mi?

Hamilelik çoğu meslek tarafından genellikle etkilenmez. Mesleki tehlikeler arasında kurşun bazlı boyalara uzun süreli maruz kalmak, zararlı dumanlarla (anestetik gazlar veya uçucu kimyasallar gibi) ve havalandırılmayan radyasyon maruziyetiyle kötü havalandırılmış bir ortamda çalışmak bulunur.

Potansiyel olarak endişe verici bir yerde çalışmayı bırakmadan önce, iş yeriniz için iş güvenliği ve tehlike standartları ile ilgili olarak amirinize danışmalısınız. Hamilelik gerçek bir engellilik değildir. Bu nedenle, doktorunuzun verdiği geçerli bir belge olmadan çalışmayı bırakırsanız, engel tazminatı alamazsınız.

Hamilelik sırasında iş değiştirmek zor olabilir, ancak hamile kalmadan önce bunu yapmak isteyebilirsiniz. İşveren, sizi daha az risk içeren bir pozisyona yeniden atayabilir. Ancak işverenler bunu yapmakla yükümlü değildir.

Erken doğum, rahim ağzı yetersizliği, plasenta previa ve preeklampsi gibi hamilelik sırasında yaşanan bazı durumlar yatak istirahati gerektirir. Bu durumlardan herhangi birine sahipseniz, doktorunuz engellilik belgesi oluşturabilir böylece izin kullanabilirsiniz.

Doğum tarihine kadar çalışmayı yasaklayan tıbbi bir neden yoktur ve çoğu kadın bunu yapabilir. Bazı işverenler, son tarihten önce izin verir. Çoğu işveren, normal doğum sonrası altı hafta doğum izni ve sezaryen doğumunu takiben sekiz hafta izin verir. Daha fazla zaman isterseniz, yıllık izninizi kullanmanız veya ücretsiz izne ayrılmanız gerekebilir.

6) Kordon Kanı Bankası Kullanmalı mıyım?

Son yıllarda, birkaç ticari şirket, doğumdan sonra kordon kanının daha sonradan bebeğin veya ailenin kullanımı üzerine saklanması için hizmet vermektedir. Bu durum, kök hücre nakli gerektirebilecek, gelecekte yaşanabilecek olası hastalıkları önlemek için kullanılır. Bu kanın işlenmesi ve kriyoprezervasyonu için önemli miktarda para ödemeniz gerekmektedir.

Amerikan Obstetrik ve Jinekoloji Koleji bunu bilimsel verilerle desteklenemeyen spekülatif bir yatırım olarak görmektedir. Uzun süreli depolamadan sonra kana ne olacağı ya da saklanan kanın birini tedavi etmek için yeterli olup olmadığı bilinmemektedir.

Ayrıca kök hücre nakli ihtiyacı olan bir kişinin olma olasılığı 1000’de 1’dir, 18 yaşına gelene kadar ise bu oran 200,000’de 1’dir. Yani bu durum son derece nadir görülür. Bu kâr amacı güden şirketler halkın korkuları üzerinde oynayabilirler. Ancak kalıtsal anemisi olan ailelerde, bebeğin kardeşi için kordon kanından elde edilen taze kök hücreler çok önemli olabilir. Bu durum, özel ayarlamalar yapılmasını gerektirir.

7) Hamilelikte Röntgen Çektirebilir miyim?

Röntgen, karnın üzerinde uygun kurşun koruyucu konulmasıyla hamilelik sırasında oldukça güvenli hâle gelir. Hamilelik sırasında zatürre, tüberküloz veya kemik kırılması gibi hastalıklar röntgen çekilmediğinde daha da kötüleşip ciddileşebilir.

Bazen bebeğin güvenli bir şekilde doğup doğmayacağını (ters doğum gibi durumlarda) belirlemek için pelvisin ve bebeğin röntgenleri istenebilir.

Unutmayın, bazı bebeklerin sağlığını değerlendirmek için doğumdan hemen sonra birden fazla röntgen çekilmeleri gerekebilir. Anne rahminin içindeyken veya doğduktan sonra röntgenin bebek için dikkatli bir şekilde kullanılması herhangi bir soruna neden olmayacaktır.

8) Epidural Anesteziyi Ne Zaman Kullanabilirim?

Epidural anestezi, ağrının kontrol edilmesi için mükemmel bir seçenektir. Ancak genellikle evde doğumda kullanılamaz. Bu ortamlarda ağrı yönetimi, Lamaze teknikleri, odaklanma, hipnoz veya hafif yatıştırıcılar kullanılabilir. Ağrının kontrol edilmesi sizin için önemliyse, hastanede doğum yaparsanız epidural anestezi uygulanabilir.

Çoğu doktor, bireysel olarak epidural anestezi almanız gerektiğine karar verir. Bazı doktorlar en az 4 santimetre açılma olana kadar epidural anestezi yapmazlar.

İstekleriniz ve doktorunuzun epidural tercihleri ​​hakkında doğumunuz yaklaşmadan önce konuşun. Epidural anestezinin neden olduğu komplikasyonlar nadirdir. Ancak baş ağrısı, kanama ve enfeksiyona neden olabilir.

Epidural anestezinin doğumu yavaşlatıp yavaşlatmadığı konusunda bir anlaşmazlık vardır. Fakat ağrıyı kontrol etmek için kullanılan bu tür bir yöntem, kanla bebeğe geçmez. Diğer ağrı kesici ilaçlar ise kan dolaşımına geçmekte ve bebeği doğumda uykulu bir hâle getirebilmektedirler.

9) Emzirmeli miyim?

Üçüncü trimester, bebeğinizi emzirmek ya da mama vermek isteyip istemediğinizi düşünmek için iyi bir zamandır. Doktorlar genellikle bebeğinizi ilk yıl boyunca emzirmenizi tavsiye eder. Annede HIV veya AIDS, aktif tüberküloz ve bazı hepatit formları varsa bu durum istisna olur. Emzirmek konusunda endişeleriniz varsa doktorunuzla konuşun.

Emzirmenin Anneye Faydaları

Emzirmenin anne için faydaları:
Rahim ve mide hamilelikten önceki boyutuna daha hızlı geri döner.
Hamilelikten önceki kilonuza daha hızlı dönersiniz.
Mamayı taşımak için ya da hazırlamak için kap kirletip yıkamanıza gerek olmaz.
Mamaya para harcamazsınız.
Meme ve yumurtalık kanseri riski azalır.
Emzirme, yumurtlamayı engellediğinden hamile kalma şansını azaltır.
Kemik erimesi riskini azaltır.

Emzirmenin Bebeğe Faydaları

Emzirmenin bebeğiniz için de faydaları vardır:
Hastalığı ve enfeksiyonları önleyen immünoglobulinler sağlanır.
Alerji riskini azaltır.
Sindirmesi kolaydır.
İshal ve kabızlık riskini azaltır.
Her zaman hazır ve doğru sıcaklıktadır.
İlerleyen süreçte obezite ve diyabet riskini azaltır.
Anne ile bağ kurulmasını sağlar.

10) Doğum Öncesi Hastaneyi Görebilir miyim?

Hastanenizdeki doğum merkezini arayın. Çoğu hastane, doğumdan önce doğum merkezinin görülmesine izin verir.

11) Doğumum Yaklaştığında Kimlere Bildirmeliyim?

Doktorunuzu aramanın yanı sıra, sağlık sigortanızın devreye girmesi için iş yerinizi de bilgilendirmelisiniz. Doğumunuz yaklaştığında doğum iznine ayrılırsınız.

12) Hastanede Ne Kadar Kalabilirim?

Sizin için en uygun olana doktorunuzla birlikte karar verebilirsiniz. Hastanede kalmanız için tıbbi bir neden varsa doktorunuz sizi buna göre yönlendirecektir. Çoğu zaman doğum yapıldıktan 24 saat sonra hastaneden taburcu olursunuz. Ancak bazı durumlarda bu süre uzatılabilir.

Hastanede daha uzun kalmanız gerekiyorsa ve özel odaya çıkmak istiyorsanız sigortanız bunu karşılamayacaktır. Özel odayla ilgili gerekli bilgileri hastaneyi arayarak öğrenebilirsiniz.

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress