• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Her Bütçeye Uygun Terapi

10 Aralık 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Uygun Tedavi

Aslında, bazı çalışmalar terapiye giden çoğu insanın 5 – 10 seans tedavi gördüğünü ve haftalık olarak danışmanlarıyla görüştüğünü göstermektedir. Bunun anlamı, terapinin bağlılık gerektirdiğidir ve bu durum pahalı olabilir.

Ne yazık ki, sağlık sigortasına sahip olmak tedavi için ödeme yapmanız gerekmediği anlamına gelmez. Sigortanızın karşılayacağı devlet hastanelerindeki psikologlar ve psikiyatristler daha ciddi sorunlarla ilgilenmektedirler. Bu yüzden, gideceğiniz terapistlere para ödemeniz gerekebilir.

Yaşadığınız yere ve gittiğiniz terapiste göre bu ücretler çok yükselebilir.

Neyse ki bütçesi kısıtlı olup terapistle görüşmek isteyen kişiler için etkili seçenekler mevcuttur. Başlamanıza yardımcı olmak için seçeneklerinizi yazımızın devamında sizlerle paylaşacağız.

1) Bütçeye Göre Saatlik Ücret Alan Terapistler

Bütçeye göre saatlik ücret alan psikoterapistler ve psikologlar tedaviyi uygun hale getirmek için saatlik ücretlerini ayarlayan sosyal hizmet uzmanlarıdır.

Bu tür bir terapistin bulunması, bütçenizle ilgili sorunlarınız varsa iyi bir seçenek olabilir.

Akıl hastalıkları konusunda uzman olan sağlık görevlileri anksiyete, depresyon ve uyum bozuklukları gibi endişeleri tedavi etmek için eğitilmişlerdir ancak doğum sonrası depresyon, komplike yas veya travma sonrası stres bozukluğu gibi şeylerin tedavisinde herkes uzman değildir. Bu tür durumlar için yardım arayan kişiler, ücretlerinde düzenleme yapabilecek bir uzman bulmaya çalışmalıdır.

2) Ücretsiz Danışmanlıklar ve Düşük Gelirler için Danışmanlık Hizmetleri

Sağlık sigortanız yoksa ya da terapi için ayırabileceğiniz bir bütçeniz yoksa ücretsiz toplum kliniklerinde ve bazı hastanelerde ihtiyacınız olan bakımı alabilirsiniz.

Bu kliniklerde, psikoterapistler ve psikologlar görevlendirilir ancak çoğu zaman hizmetlerini lisanslı ve tecrübeli profesyoneller tarafından denetlenen öğrenci psikologları, öğrenci ruh sağlığı danışmanları ve öğrenci sosyal hizmet uzmanları aracılığıyla genişletebilirler. Hizmetler genellikle ücretsiz olarak veya düşük ödemeyle verilir.

Kliniklerde, ruh sağlığı uzmanları bireysel ve aile danışmanlığı, ilaç yönetimi ve uyuşturucu bağımlılığı danışmanlığı dâhil olmak üzere çeşitli hizmetler sunmaktadır. Ayrıca depresyon, anksiyete, bipolar bozukluk ve şizofreni gibi çeşitli psikolojik kaygıları tedavi etmek için eğitilmişlerdir.

Bölgenizde bulunan bu tür klinikleri aile hekiminize danışabilirsiniz.

3) Terapi Uygulamaları

Akıllı telefonlarınıza indirebileceğiniz uygulamalar sizi çevrimiçi olarak veya mesajla terapistlere bağlar. Yoğun işlerde çalışan kişiler ve sağlık uzmanları, yeni anneler ve öğrenciler bir terapistle her yerden konuşabilecekleri için teleterapiyi cazip buluyorlar.

Çevrimiçi tedaviye kaydolmadan önce, bireyler bir ruh sağlığı anketini tamamlarlar. Bu sonuçlara dayanarak, uygulamayı kullanan her kişi bir psikoterapist ile eşleştirilir. Kişiye özgü terapiye benzer şekilde, çevrimiçi terapide de ücretler değişmektedir.

Amerikan Psikoloji Derneği’ne göre, çevrimiçi terapi yüz yüze bir terapist ile görüşmek kadar yararlı olabilir. Ancak, bu tip bir tedavi herkese uygun değildir. Amerikan Psikoloji Derneği, şizofreni, travma sonrası stres bozukluğu, madde kullanımı gibi daha ciddi ruh sağlığı kaygılarının daha fazla dikkat ve özen gerektirdiğini ve bu nedenle bu tür durumlarda kullanılırken dikkat edilmesi gerektiğini belirtmektedir.

Çevrimiçi terapiye ek olarak meditasyon, sakinleşme ve nefes egzersizleri gibi sizi sakinleştirecek şeyleri öğretecek uygulamalardan da faydalanabilirsiniz. Bu uygulamalar sadece günlük alışkanlıklar öğrenmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda stresini azaltır ve refahı artırmaktadır.

4) Yerel Destek Grupları

Yeme bozukluğu, doğum sonrası depresyon, alkol ve madde kullanım bozukluğu ve yas ile baş etme sorunu yaşayan bireyler yerel bir destek grubuna katılmaktan yararlanabilirler.

Bireysel terapiden farklı olarak, destek grupları sizi benzer bir deneyimden geçmekte olan diğer kişilere bağlar. Bireysel terapistler çoğu zaman doğrudan tavsiyede bulunmaktan uzak dururken, destek gruplarında diğer kişilerin fikirlerini sormanıza izin verilir.

Başkalarının kendi hikâyelerini paylaştığını duymak sizi iyileştirebilir çünkü bu durum yalnız olmadığınızı hatırlatır. Bu durum, özellikle kanser gibi bir hastalıklarda, kronik sağlık sorunlarında veya akıl hastalığında yardımcı olabilir.

Bireysel terapiye benzer şekilde, ihtiyaçlarınızı karşılayan bir grup bulmak önemlidir. Bir gruba katılmadan önce, grup liderinden grup dinamiği (yani katılımcıların birbirleriyle nasıl etkileşim kurdukları) ve grubun yapısı hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz.

Yeni anneler için destek grupları katılımcıların her seansta paylaşım yapmalarına izin verirler. Özellikle de katılımcılara bir farkındalık gibi bir dizi yaşam becerisini öğreten yapılandırılmış gruplar, her hafta belirli bir müfredatı takip edebilirler.

Bu tür grupları internetten araştırarak bulabilirsiniz. Son olarak, destek grupları için maliyetler değişebilir. Bazı gruplar ücret talep ederken bazıları ise hiçbir ücret talep etmez.

Krizi ve İntiharı Önleme

İntihar düşünceleri, cinsel saldırı ve aile içi şiddet gibi durumlar acil psikiyatrik bakım ve dikkat gerektirir. Bu tür krizler yaşandığında uzman kişilerden ve eğitimli gönüllülerden destek almak önemlidir.

İntiharı Önleme

Birinin intihar edeceğini veya kendine ya da bir başkasına zarar vereceğini düşünüyorsanız:
112 acil servisi arayın.
Yardım gelene kadar kişinin yanında kalın.
Kişinin kendine zarar verebileceği her türlü silahı, bıçağı, ilacı ve diğer eşyaları uzaklaştırın.
Dinleyin ama yargılamayın, tartışmayın, tehdit etmeyin ya da bağırmayın.

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress