• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Hezeyana Neden Olan 13 Durum

8 Ocak 2019 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Hezeyana Neden Olan 13 Durum

1) Alkolden Uzaklaşım Hezeyanı

Alkolden uzaklaşım hezeyanı, alkol yoksunluğunun en ciddi türüdür. Alkolden uzaklaşım hezeyanı, beyinde ve sinir sisteminde ani, ciddi sorunlara yol açar. Alkol bağımlılığı olup birden alkolü bırakan kişilerin %50’sinde görülür. Bu kişilerin %3 ila 5’inde alkol uzaklaşım hezeyanı belirtileri olan nöbetlere ve aşırı derecede kafa karışıklığı görülür.

2) Alkol Yoksunluk Sendromu

Alkol yoksunluk sendromu, aşırı alkol tüketen kişiler aniden alkol kullanmayı bıraktıklarında veya kullandıkları alkol miktarını azalttıklarında ortaya çıkar. Bu durumda, hafif bir anksiyete ya da yorgunluk ve bulantı gibi belirtiler yaşanabilir. Alkol yoksunluk sendromu halüsinasyon ve nöbet geçirme gibi ciddi belirtilere yol açabilir. Çok ciddi olduğunda hayati risk oluşturur.

3) Organik Beyin Sendromu

Organik beyin sendromu genellikle yaşı ilerleyen yetişkinlerde görülür ancak genç kişilerde de bu hastalığa rastlanabilir. Bu hastalık yaşandığında hafızada sorunlar, davranışsal değişiklikler, dili anlamada zorluk ve günlük işleri yaparken zorlanma görülür.

4) Sepsis (Kan Zehirlenmesi)

Sepsis, bağışıklık sisteminin vücuda saldırdığı ciddi bir enfeksiyondur. Bu saldırının sonucunda ortaya çıkan septik şok ölümcül olabilir. Sepsis yaşandığında zihinsel kabiliyetlerde değişiklik gözlenir. Daha fazla bilgi için tıklayın…

5) Septik Şok

Septik şok, enfeksiyonun bir komplikasyonu olarak görülebilir. Bu durum iltihaplanmaya neden olur ve hayati tehlike oluşturur. Septik şoka giren kişide kafa karışıklığı görülür. Daha fazla bilgi için tıklayın…

6) Glomerülonefrit (Bright Hastalığı)

Glomerülonefrit, böbreklerin düzgün bir şekilde işlemesini engelleyen ciddi bir hastalıktır. Bu hastalık yaşandığında yüzde şişkinlik, daha az idrara çıkma, yüksek tansiyon, idrarda kan, öksürük, sık sık burun kanaması gibi belirtilerin yanı sıra zihinsel karmaşa da görülür. Daha fazla bilgi için tıklayın…

7) Medüller Kistik Böbrek Hastalığı

Medüller kistik böbrek hastalığı, böbreklerin içinde kistin oluştuğu nadir görülen bir hastalıktır. Kistler, böbrekleri yaralayarak tübüllerin düzgün bir şekilde çalışmamasına neden olurlar. Medüller kistik böbrek hastalığınız varsa diğer böbrek hastalıklarında da yaşanan sık idrara çıkma, geceleri çok idrara çıkma, zayıflık, kolayca yorulma gibi belirtilerin yanı sıra nöbet, kafa karışıklığı ya da koma gibi belirtiler de yaşayabilirsiniz.

8) Creutzfeldt – Jakob Hastalığı

Creutzfeldt – Jakob hastalığı beyinde değişikliklere neden olan bulaşıcı bir hastalıktır. Bu hastalığın en belirgin özelliği, zihinsel bozukluk ve istemsiz kas spazmlarıdır. Zamanla bu belirtiler hafızada sorunlara, kişilikte değişimlere ve bunamaya yol açar. Bu hastalık çok hızlı bir şekilde ilerleyerek ölümcül hale gelebilir.

9) Tifüs

Tifüse pire, bit, kene gibi hayvanların ısırıklarıyla taşınan bakteriler neden olur. Isırıkların kaşınması cildi açarak bakterilerin kana girmesine izin verir. Tifüs, aşırı baş ağrısı ve ateşle birlikte kafa karışıklığına da yol açar.

10) Kronik Böbrek Hastalığı

Kronik böbrek hastalığı ilerleyen ve böbreklere geri dönülmez hasarlar veren bir hastalıktır. Kronik böbrek hastalığın en yaygın görülen nedenleri arasında yüksek tansiyon ve diyabet bulunur. Kronik böbrek hastalığı olan kişilerde sersemlik ve zihinsel bulanıklık görülebilir. Daha fazla bilgi için tıklayın…

11) Sarıhumma

Sarıhumma, sivrisineklerin yaydığı grip benzeri ölümcül bir hastalıktır. Bu hastalık yüksek ateş ve sarılıkla belirlenir. Çaresi yoktur. Hastalık ilerlediğinde nöbet ve hezeyan belirtileri ortaya çıkar.

12) Akut Tübüler Nekroz

Akut tübüler nekroz, böbreklere yeterli oksijen gitmediğinde görülür. Böbreklerinizdeki tüpler, tıkanıklıktan dolayı hasar gördüğünde bu hastalık ortaya çıkar. Belirtileri arasında gün içinde sersem ve yorgun hissetmek, aşırı ya da çok az idrara çıkmak ve kafa karışıklığı nöbetleri bulunur.

13) Suçiçeği

Suçiçeği son derece bulaşıcı ve ölümcül virüslerin neden olduğu bir hastalıktır. Bu hastalığın bilinen bir çaresi yoktur. Yüksek ateş, üşüme, baş ağrısı, kusma gibi ilk belirtilerden sonra kızarıklık ve kaşıntı ortaya çıkar. Ateşin çok yüksek olduğu durumlarda zihinsel karmaşa yaşanabilir.

Bu yazı bilgilendirme amaçlıdır ve teşhis amaçlı kullanılamaz. Sağlığınızla ilgili tüm endişelerinizi sağlık uzmanlarına danışmalısınız.
Multiyaşam
Multiyaşam

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress