• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Hipotiroidizm’de Kilo Kaybı ve Alımı

4 Ocak 2019 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Hipotiroidizm ve Kilo Kaybı

⇒Tiroid beziniz, çok sayıda bedensel fonksiyondan sorumlu olan hormonlar oluşturur. Bu işlevler arasında enerji kullanımı, vücut ısısının kontrol edilmesi, organların çalışır durumda tutulması ve metabolizmanın düzenlenmesi yer alır.

⇒Tiroid hormonu seviyeleri düşük olduğunda, araştırmalar insanların kilo alma ihtimalinin daha yüksek olduğunu gösteriyor. Bu muhtemeldir, çünkü tiroid sorunu olan vücut, sağlıklı tiroidi olan bir vücut kadar sağlıklı enerji yakamaz. Ancak kilo alma miktarı çok yüksek değildir. Çoğu insan 2 ila 4 kg alır.

 

⇒Bu durum için tedavi edildikten sonra, kazandığınız herhangi bir kiloyu kaybedebilirsiniz. Tedavi, ekstra kilonun ortadan kaldırılmasına yardımcı olmazsa, diyetteki bir değişiklik ve egzersizdeki bir artışla ile kilo verebilmelisiniz. Bunun nedeni, tiroid seviyeleriniz geri yüklendikten sonra, kilonuzu yönetme yeteneğiniz normale dönmesidir.

Hipotiroidizm ve Kilo Alımı

⇒Tiroidiniz gerektiği gibi çalışmadığında, vücudunuzun fonksiyonlarının çoğu yavaşlar. Bu, enerjiyi kullanma oranını veya metabolik hızı içerir.

⇒Tiroid beziniz düzgün çalışmıyorsa, istirahat veya bazal metabolizma hızınız düşük olabilir. Bu nedenle, zayıflatıcı bir tiroid genellikle kilo alımı ile ilişkilendirilir. Durum ne kadar şiddetli olursa, kilo alımınız o kadar yüksek olur.

⇒Düzgün bir şekilde tedavi etmek, tiroid seviyeleriniz kontrolsüzken kazandığınız kilonuzu kaybetmenize yardımcı olabilir. Ancak, bunun her zaman böyle olmadığını bilmek önemlidir. Kilo alımı da dahil olmak üzere, yetersiz tiroit belirtileri uzun bir süre boyunca gelişir.

⇒Tiroid hormonu düşük olan kişilerin, durum için tedavi gördüklerinde kilo vermeleri nadir değildir. Bu durumun uygun şekilde tedavi edilmediği anlamına gelmez. Bunun yerine, kilo alımı, düşük hormon seviyelerinden ziyade yaşam tarzının bir sonucu olabilir.

⇒Hipotiroidizm teşhisi konduysa ve bu durumu tedavi ediyorsanız, ancak kilonuzda bir değişiklik görmüyorsanız, yine de kilo verebilirsiniz. Kilo vermenize yardımcı olabilecek odaklanmış bir sağlıklı beslenme planı ve egzersiz stratejisi geliştirmek için doktorunuz, kayıtlı diyetisyen veya kişisel antrenörünüzle birlikte çalışın.

Hipotiroidizme Dair Gerçekler Ve İstatistikler

⇒Hipotiroidizm oldukça yaygın bir durumdur. Amerikalıların 12 yaş ve üzerinde olanların yaklaşık %4,6’sında hipotiroidizm var. Amerika Birleşik Devletleri’nde yaklaşık 10 milyon insan bu şartla yaşıyor.

⇒Hastalık yaşla daha yaygınlaşır. 60 yaş üstü insanlar daha sık yaşarlar.

⇒Kadınlarda, aktif olmayan bir tiroid olması daha olasıdır. Aslında, 5 kadından 1’i 60 yaşına kadar hipotiroidizmi geliştirecektir.

⇒Yetersiz bir tiroid bezinin en sık nedenlerinden biri Hashimoto hastalığıdır. Orta yaşlı kadınları en sık etkiler, ancak erkeklerde ve çocuklarda ortaya çıkabilir. Bu durum ailelerde de geçerlidir. Bir aile üyesine bu hastalık tanısı konduysa, hasta olma riskiniz daha yüksektir.

⇒Vücudunuzun yaşam süresi boyunca yaşadığı değişikliklere dikkat etmek önemlidir. Nasıl hissettiğiniz veya vücudunuzun nasıl tepki verdiği ile ilgili önemli bir fark görürseniz, bir tiroid probleminin sizi etkileyip etkilemediğini görmek için doktorunuzla konuşun.

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress