• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

İnmemiş Testis Nedenleri Nelerdir?

14 Aralık 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Bu ortak durum tipik olarak yaşamın ilk birkaç ayı içinde kendi kendine çözülür. Bununla birlikte, bazı durumlarda ameliyat gerekli olabilir.

İnmemiş bir testis için tıbbi terim “kriptorşidizm”dir.

İnmemiş Testis Neden Olur?

⇒İnmemiş bir testisin kesin nedeni bilinmemektedir. Ancak, araştırmacılar bazı faktörlerin bir kombinasyonunun muhtemel bir rol oynadığını düşünüyor. Bunlar genetiği, annenin sağlığını ve böcek ilaçları veya ikinci el dumana maruz kalma gibi çevresel faktörleri içerir.

⇒Doktorlar erken doğumu inmemiş testis için önemli bir risk faktörü olarak görmektedir. Prematüre bebeklerin yaklaşık üçte biri bu durumu yaşar, Lucile Packard Çocuk Hastanesi’ne göre. Tahminen erkek bebeklerin %3 ila %5’i bu durumdan muzdariptir.

⇒Çocuğunuzun kasıklarında gerilmeyecek olan aşırı fibröz doku veya kaslar inmemiş testislere neden olabilir. Bir cerrah bu sorunları düzeltebilir.

İnmemiş Testisin Etkileri Nelerdir?

⇒İnmemiş bir testis tedavi edilmezse bir erkeğin doğurganlığını etkileyebilir. Vücudunun içindeki yüksek sıcaklık, testisinin gelişimini ve sperm üretimini etkileyebilir. İki inmemiş testisli erkeklerin, doğurganlık ile ilişkili sorunları sadece bir tane inmemiş testisi olan erkeklerden daha fazla yaşadıkları düşünülmektedir.

⇒İnmemiş testisli erkeklerde inguinal herni gelişmesi daha olasıdır. Bu, bağırsaklarının karın duvarlarında zayıflamış bir bölgeden dışarı çıkmasına neden olur. Bu acı verici durum düzeltilebilir.

⇒İnmemiş testisler, düzeltildiklerinde bile, testis kanseri için bir risk faktörüdür. Bu hem inmiş hem de inmemiş testis için geçerlidir.

İnmemiş Testis Nasıl Teşhis Edilir?

Çocuğunuzun doktoru, karnındaki inmemiş testisini elle muayene edebilir veya hissedebilir. Diğer durumlarda testis hissedilemez. Bazı durumlarda testis hiç mevcut değildir.

Bir röntgen veya ultrason görüntüleme testi, çocuğunuzun doktorunun inmemiş testis tanısı koymasına yardımcı olabilir. Kontrast boyalı MRI dahil olmak üzere görüntüleme taramaları, bu inmemiş testisinin varlığını veya yokluğunu doğrulayabilir.

İki durum, inmemiş testisleri taklit edebilir. Retraktil testis, çocuğunuzun kasık ve testis torbası arasında ileri geri hareket eden bir testistir. Bu durum genellikle çocuğunuz yaşlandıkça düzelir. Yükselen bir testis, çocuğunuzun kasıklığına geri dönen ve kolayca geri yönlendirilemeyen bir testistir.

Durum Nasıl Tedavi Edilir?

İnmemiş bir testisi olan çocuklar için hastalığın tahmini çok iyidir. Çocuğunuzun inmemiş testisi genellikle 6 aylık bir süre içinde kendi kendine iner. Doktoru muhtemelen o vakit bir fizik muayene yapacaktır. Çocuğunuzun testislerinin alçalmadığı durumlarda test önerebilirler.

Testosteron üretimini uyaran hormonlar, çocuğunuzun testislerinin inmesine neden olmak için kullanılabilir. Bu, insan koryonik gonadotropin (HCG) adı verilen bir hormonun enjekte edilmesini içerir. Amerikan Aile Hekimliği’nde yayınlanan araştırmaya göre, bu tedavi yönteminin yaklaşık %20’lik bir başarı oranı vardır. Ameliyat kadar etkili değildir. Potansiyel olarak erken ergenliğe yol açabilir.

Eğer çocuğunuzun testisi 1 yaşına kadar inmemişse, çocuğunuza bir ameliyat gerektirebilir. Ameliyat “orşioksi” olarak adlandırılır.  Genellikle ayakta yapılan bir tedavidir. Çocuğunuzun cerrahı kasık bölgesinde testisinin uygun bir pozisyona inmesini sağlamak için küçük bir kesi yapar. İyileşme genellikle bir hafta kadar sürer.

Ekstra doku, çocuğunuzun testislerinin inmesini engelleyebilir. Çocuğunuzun cerrahı, fazla dokuyu kaldırabilir. Diğer durumlarda, çocuğunuzun testislerini tutan bağları germek için ameliyat gerekebilir. Bu testisinin normal bir pozisyona inmesine yardımcı olur.

Bazı durumlarda testis düzgün gelişmez veya anormal ya da canlı olmayan bir doku içerir. Bu durumda çocuğunuzun cerrahı bu testis dokusunu tamamen çıkaracaktır.

Çocuğunuz, durumu tedavi edilmeden, erişkinliğe ulaşırsa ve o zaman bir cerrah görürse, cerrah muhtemelen testisini çıkarmanızı tavsiye edecektir. Bu noktada, testisinin sperm üretmesi olası değildir.

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress