• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

İnsülin Jet Enjektörleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

6 Aralık 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Jet Enjektörlerin Kullanımı

İnsülin jet enjektörlerinde tipik olarak üç bölüm bulunur:

  • Dağıtım cihazı (bir kalem gibi biçimlendirilmiş)
  • Tek kullanımlık enjektör ağzı
  • Tek kullanımlık insülin flakonu adaptörü

Tek kullanımlık enjektör ağzının ucundaki küçük açıklık genellikle 0,022 santimetreden daha küçüktür. Bu, mevcut insülin şırıngalarında kullanılan 0.20’lik iğne ile aynı ölçümdür.

Nasıl Kullanılır?

İnsülin adaptörünü insülin ile doldurarak kalemi yükleyin. İnsülin yüklendikten sonra, ölçeri öngörülen insülin dozuna göre ayarlayın. Daha sonra cihazı cildinize, tipik olarak biraz yağlı dokuya sahip bir bölgeye yerleştirin. Karın, baldırların önü, kenarı veya kalçalarınızın üstü ile dış kısımlar iyi noktalar olabilir.

Düğmeye bastığınızda, jet tek kullanımlık enjektör ağzındaki küçük delikten insülini verir. İnsülin, cildinizin dış tabakasından geçen bir buhar hâline dönüşür. Daha sonra cildinizin alt katmanlarından kan dolaşımına doğru ilerler.

Nasıl İşe Yarar?

İnsülin jet enjektörleri, insülini cildinize göndermek için baskı oluşturmak için sıkıştırılmış bir yay veya sıkıştırılmış bir gaz kartuşu kullanır.

Sıkıştırılmış yaylar daha sık kullanılır. Bu yaylar hafif, küçük, dayanıklı ve ucuzdurlar.

Sıkıştırılmış gaz kartuşları tipik olarak azot veya karbon dioksit içerir. Sıkıştırılmış yaylardan daha fazla basınç üretebilirler ancak sıkıştırılmış gaz kartuşları biraz daha pahalıya mal olurlar, daha ağırdırlar ve daha sık değiştirilmeleri gerekir.

İnsülin Jet Enjektörlerinin Riski Var mı?

İnsülin jet enjektörünün kullanılmasıyla ilgili birkaç risk vardır. Ancak, bu riskler doğru kullanım ve cihazın uygun bakımı ile azaltılabilir.

1 Yanlış Doz
İnsülin püskürtmeli enjektör kullanmanın en büyük riski, ilacın dozunu ayarlayamamaktır. İnsülini uygun şekilde enjekte etmezseniz, bir kısmı cildinizin yüzeyinde kalabilir. Bu durum ise insülinin kan dolaşımına ulaşmasına engel olur. Böyle bir durumda, kan şekerinizi hedef aralığınızda tutmak için yeterli insülini alamazsınız.

İnsülin jet enjektörünüzün bakımını düzgün bir şekilde yapmazsanız yanlış miktarda insülin de alabilirsiniz. Doğru dozda insülin aldığınızdan emin olmak için insülin jet enjektörünü çalışma durumunda tutmanız gerekir.

Bu cihazlardan birini kullandığınızda kan şekerinizi dikkatle takip etmeyi unutmayın. Kan şekeriniz tehlikeli bir seviyeye yükselirse hemen doktorunuzu arayın.

2 Ciltte Hasar ve Ağrı
İnsülin jet enjektörleri iğne kullanmamasına rağmen ciltte hasara neden olabilirler. Enjeksiyon bölgesinde hafif kanama ve morarma olabilir. Bazı insanlar insülin jet enjektörünün tipik bir insülin iğnesi veya kalemine göre daha acı verici olduğunu düşünmektedir.
3 Enfeksiyon
Cihazın bakımını yapmazsanız ortaya çıkabilecek başka bir risk de enfeksiyondur. İnsülin jet enjektörünüzü düzenli olarak sterilize etmeniz gerekir. Bunu yapmazsanız, bakteri, virüs ve mantarlar gelişebilirler. Bu mikropları insülininizle birlikte enjekte etmeniz enfeksiyon riskinin oluşmasına neden olur. İnsülin jet enjektörünüzle gelen talimatlar, cihazınızı nasıl sterilize edeceğinizi size söyleyebilir. Doktorunuzdan bu durumla ilgili açıklama yapmasını da isteyebilirsiniz.
4 Cihazın Çalışmaması
Bu iğnesiz cihazlar karmaşık olabilir. Eğer insülin jet enjektörünüzü düzgün bir şekilde korumazsanız, bunu kullanmanıza engel olacak hava kilidi ve diğer teknik sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Hava kilidi, cihazdaki fazla hava cihazın daha fazla insülin çekmesini engellediğinde ortaya çıkar.

İnsülin jet enjektöründen havayı çıkarmak için, insülin kartuşunu ve adaptörü ana cihazdan ayırın. Ardından, havayı üst tarafa ve açıklığın dışına çıkarmak için enjektörün başına parmak uçlarınızla dokunun.

Hava kilidini önlemeye yardımcı olmak için, insülin jet enjektörünün tüm parçalarının cihaza insülin almadan önce doğru şekilde bağlandığından emin olun. Ayrıca, insülini alırken cihazı doğru bir şekilde tuttuğunuzdan emin olun.

İnsülin Jet Enjektörlerinin Faydaları

İnsanların insülin jet enjektörünü kullanmasını engelleyen bazı etkenler olsa da bu cihazların faydaları da vardır. Tabii ki, iğnenin olmaması iğnelerden hoşlanmayan insanlar için büyük fayda sağlayabilir.

Faydalar arasında ayrıca kan dolaşımına daha hızlı bir insülin iletimini de içerir. İnsülin jet enjektörü, insülinin, cildinizin alt tabakasındaki bir alana tipik bir iğneden daha fazla yayılmasını sağlar. Sonuç olarak, insülin kan dolaşımınızda iğneye göre daha hızlı hareket eder. Bu nedenle, insülin jet enjektörünün nasıl düzgün kullanılacağını öğrenenlerin çok fazla insülin kullanmalarına gerek kalmayabilir.

Artıları

  • İğne kullanılmaz.
  • İlaç, kan dolaşımına daha hızlı bir şekilde geçer.
  • Daha az insülin kullanılır.

Eksileri

  • Pahalıdır.
  • Cihaza bakım yapılması gerekir.
  • Kullanımı basit değildir.
  • Yanlış doz ayarlaması cilt hasarı, ağrı ve enfeksiyon gibi risklere neden olabilir.

Maliyeti Ne Kadar?

İnsülin jet enjektörleri, insülin iğneleri veya kalemleri gibi diğer insülin uygulama yöntemlerinden daha pahalıdır. İnsülin püskürtme enjektörünün kendisi bile oldukça pahalıdır. Ayrıca yedek enjektör uçlarını ve insülin adaptörlerini de satın almanız gerekmektedir. Ayrıca, birçok sigorta şirketi insülin jet enjektörlerinin maliyetini karşılamamaktadır.

Karşılaştırıldığında, tek bir iğne çok daha ucuzdur. İnsülin kalemleri de pahalı değildir. Genellikle tek kullanımlık veya birden fazla kullanılabilen, doldurulabilir kartuşlarla gelirler.

Doktorunuzla Konuşun

İnsülin püskürtme enjektörü birkaç yıldır kullanılsa da hiç bu kadar popüler olmamıştı. Bu durum, yüksek maliyet ve jet enjektörlerin karmaşık yapısından kaynaklanmaktadır. Ancak, aşırı bir iğne korkunuz varsa, bu cihaz sizin için iyi bir seçenek olabilir. İnsülin püskürtme enjektörleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ve bu cihazların işinize yarayıp yaramayacağını öğrenmek için doktorunuzla konuşun.

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress