• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

İstemsiz Kas Hareketlerine Neden Olan 14 Hastalık

9 Ocak 2019 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

İstemsiz Kas Hareketlerine Neden Olan 14 Hastalık

1) Parkinson Hastalığı

Parkinson hastalığı ilerleyen nörolojik bir hastalıktır. Bu hastalık kendini ilk olarak hareket sorunlarıyla gösterir. Vücudun yaptığı düzgün ve koordine kas hareketleri, bu hastalıkla birlikte kaybolur. Daha fazla bilgi edinmek için tıklayın…

2) Kore Hastalığı

Kore hastalığı, vücudun istemsiz ve tahmin edilemeyen şekilde hareket etmesine neden olur. Belirtiler çok küçük hareketler şeklinde veya kontrol edilemeyen kol ve bacak hareketleri şeklinde görülebilir.

3) Epilepsi

Epilepsi, kendini tekrarlayan nöbetlerin olduğu kronik bir hastalıktır. Nöbetler sırasında kaslarda kontrol edilemeyen şekilde spazmlar olur ve bu nöbetler birkaç dakika boyunca devam edebilir.

4) Serebral Palsi

Serebral palsi, kas hareketlerini ve koordinasyonu etkileyen bir hastalıktır. Hastalık, kas tonusunu etkiler, kasların sertleşmesine ve reflekslerin abartılmasına yol açar.

5) İnme

İnme, beyindeki damarlar yırtıldığında veya kanadığında ya da beyne giden damarlarda tıkanıklık olduğunda görülür. İnme, beynin fonksiyonlarını etkilediğinden kaslarda istemsiz hareketler görülebilir.

6) Omurilik Yaralanması

Omurilik yaralanması, hayatınızın geri kalanı boyunca sizi etkileyebilir. Böyle bir sorun yaşandığında kaslara giden sinyaller olması gerektiği gibi alınamadığından istemsiz kas hareketleri oluşabilir.

7) Kısmi Nöbet

İnsan beyni sinir hücrelerine elektrik sinyalleri göndererek çalışır. Nöbet ise bu elektrik sinyallerde sorun olduğunda yaşanır. Elektrik sinyallerde sorun olması, gerekli mesajların kaslara iletilememesi anlamına gelir.

8) Ensefalit

Ensefalit, beyin dokusunda iltihaplanmanın oluşmasıdır. Bu duruma genellikle viral enfeksiyonlar neden olsa da bazen bakteriyel enfeksiyonlar da ensefalite neden olur. Ensefalit, nöbetlere ve vücudun sertleşmesine yol açabilir. Daha fazla bilgi edinmek için tıklayın…

9) İntraserebral Hemoraji

İntraserebral hemoraji, kan aniden beyin dokularına giderek beyne zarar verdiğinde ortaya çıkar. Yüzde, kollarda ve bacaklarda aniden felç, karıncalanma, zayıflık ya da istemsiz kas spazmları görülebilir.

10) Huntington Hastalığı

Huntington hastalığı, beyindeki sinir hücrelerinin yavaşça parçalandığı kalıtsal bir hastalıktır. Bu hastalık, kasların kontrol edilemeyen şekilde kasılmasına neden olabilir. Daha fazla bilgi edinmek için tıklayın…

11) Multiple Skleroz

Multiple skleroz, sinir sistemini etkileyen kronik bir hastalıktır. Multiple sklerozda kaslarda zayıflık, sertleşme, titreme gibi belirtiler görülebilir. Daha fazla bilgi edinmek için tıklayın…

12) Hipokalsemi (Kalsiyum Eksikliği Hastalığı)

Kalsiyum dişlerin, kemiklerin ve kalbin işleyişinin güçlendirilmesi için hayati bir mineraldir. Kalsiyum seviyesinin düşük olması kas spazmlarına ve kas kramplarına neden olabilir. Daha fazla bilgi edinmek için tıklayın…

13) Ateşli Romatizma

Ateşli romatizma streptokok boğaz ağrısının neden olduğu bir komplikasyondur. Tedavi edilmediğinde kalıcı hasara yol açabilir. Ateşli romatizma ellerde, ayaklarda ve yüzde kontrol edilmeyen hareketlere yol açar.

14) Hipertiroidi

Tiroit bezi, hücrelerin enerjiyi kontrol etmesi için gerekli hormonu üretir. Hipertiroidi, bu hormon aşırı miktarda üretildiğinde görülen hastalıktır. Hipertiroidinin belirtileri arasında ellerin titremesi de bulunur. Daha fazla bilgi edinmek için tıklayın…

Bu yazı bilgilendirme amaçlıdır ve teşhis amaçlı kullanılamaz. Sağlığınızla ilgili tüm endişelerinizi sağlık uzmanlarına danışmalısınız.
Multiyaşam
Multiyaşam

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress