
79 Muhtemel Hastalık
Akciğer Kanseri
İki ana tip akciğer kanseri vardır: küçük hücreler ve küçük hücreler. Bu akciğer kanserlerinin neden olduğu, tedavi seçenekleriniz ve daha fazlası hakkında bilgi edinin.
Karaciğer kanseri
Karaciğer kanseri semptomları, tipleri, tanısı, tedavisi ve önlenmesi hakkında bilgi edinin.
Mide Ülserleri
Mide ülserleri mide zarında ağrılı yaralardır. Onlara neyin sebep olduğunu ve nasıl tedavi edileceğini öğrenin.
Yemek borusu kanseri
Gastrointestinal kanser, yiyecekleri boğazdan mideye taşımaktan sorumlu olan kas tübünün kaplamasında malign bir tümör oluştuğunda ortaya çıkabilir. Daha fazlasını öğrenin.
Siroz
Siroz, alkol veya viral enfeksiyonlar gibi toksinlere uzun süre maruz kalmanın yol açtığı bir karaciğer yaralanması ve bozukluğudur.
Mide Kanseri (Gastrik Adenokarsinom)
Mide kanserinin ilerlemiş duruma gelene kadar tespiti ve teşhisi zordur. Hastalığı yenmek için bilgi alın.
Tüberküloz
Tüberküloz (TB), esas olarak akciğerleri etkileyen oldukça bulaşıcı bir hastalıktır. Büyük ölçüde geçmişte bir hastalık olarak düşünülen tüberküloz hala bir milyonu öldürüyor…
Hepatit
Hepatit, karaciğerin enflamatuar durumunu belirtir. Genellikle viral bir enfeksiyondan kaynaklanır, ancak başka olası hepatit nedenleri vardır.
Ülser
Peptik ülserler mide, yemek borusu veya ince bağırsağın iç yüzeyinde ağrılı yaralardır. Nasıl tedavi edileceğini ve nasıl önleneceğini öğrenin.
Crohn Hastalığı
Crohn’s, sindirim sisteminizin iltihaplanmasına neden olan kronik bir bağırsak hastalığıdır. Tedavi ve korunma hakkında daha fazla bilgi edinin.
Kolit
Kolit kolonun iltihaplanmasıdır. Farklı tipler ve ilişkili semptomlar hakkında bilgi edinin.
Addison Hastalığı
Addison hastalığı, adrenal korteks hasar gördüğünde ve adrenal bezler steroid hormonları kortizol ve aldosteron üretmediğinde ortaya çıkar.
Akalazya
Alt özofagus sfinkteriniz düzgün çalışmadığında akhalazi oluşur. Nedenleri ve tedavileri hakkında daha fazla bilgi edinin.
Hookworm Enfeksiyonları
Kancalı kurtlar, ince bağırsağı ve akciğerleri etkileyen parazitlerdir. Bu enfeksiyonun semptomları ve tedavi seçenekleri hakkında daha fazla bilgi edinin.
HIV
HIV, bağışıklık sistemine zarar veren bir virüstür. HIV yaşam boyu süren bir durumdur ve tedavi edilmezse, HIV’li bir kişi bağışıklık sistemini çökerten AIDS’e yakalanabilir.
Hipertiroidi
Tiroid bezi hücrelerinizin enerjisini nasıl kullandığını kontrol eden bir hormon üretir. Hipertiroidizm, tiroid bezi aşırı miktarda çalıştığında ortaya çıkar.
Laktoz intoleransı
Laktoz intoleransı, laktoz adı verilen bir tür doğal şekerin parçalanamamasıdır. Laktoz yaygın olarak süt ve yoğurt gibi süt ürünlerinde bulunur.
Amebiyaz
Amebiasis, tropik bölgelerde yaygın olan ve kontamine sudan kaynaklanan parazit bir enfeksiyondur. Semptomlar şiddetli olabilir ve genellikle maruziyetten 1-4 hafta sonra başlayabilir.
Endometriyal Kanser (Uterin Endometriyum Kanseri)
Uterus endometrium veya endometriyum kanseri kanseri, uterusunuzun endometriyum adı verilen iç tabakasında oluşan bir kanser türüdür.
Depresyona Genel Bakış
Depresyon duygudurum bozukluğu olarak sınıflandırılır. Bir kişinin günlük faaliyetlerine müdahale eden üzüntü, kayıp ya da öfke duyguları olarak tanımlanabilir.
Viral Gastroenterit (Mide Gribi)
Ayrıca mide gribi olarak da bilinen viral gastroenterit, mide ve bağırsak iltihabıdır. Norovirüs gibi birçok farklı virüs neden olabilir.
Laringeal Kanser
Laringeal kanser, gırtlağı etkileyen bir tür boğaz kanseridir.
Kolorektal (Kolon) Kanser
Kolon kanseri olarak da bilinen kolorektal kanser, sindirim sisteminin alt kısmında bulunan rektum veya kolonda başlayan bir kanserdir. 22 erkekten birinde görülebilmekte.
Diyabet
Burada diyabet hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğrenin. Tip 1, tip 2 ve gestasyonel diyabet hakkında bilgi alın. Semptomları, nedenleri ve risk faktörlerini keşfedin.
Anfizem
Sigara içmek, anfizemin en önde gelen nedenidir, akciğerlerin nefes almasını zorlaştıran bir hastalıktır. Amfizemin sizi nasıl etkilediği ve nasıl tedavi edildiği hakkında daha fazla bilgi edinin.
Bipolar Bozukluk Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Eskiden manik depresyon olarak adlandırılan bipolar bozukluk, maniden depresyona kadar değişen aşırı duygudurum bozukluklarına neden olmaktadır. Semptomları, tanıları, tedavi seçeneklerini öğrenin.
Tip 1 Diyabet
Tip 1 diyabet, insülin üretimi eksikliğinden dolayı kanda yüksek seviyelerde glikoz ile sonuçlanan kronik bir hastalıktır. Glikoz vücudunuzun kullandığı doğal bir şekerdir.
Alkolizm
Alkol kullanım bozukluğu veya alkolizm, alkol bağımlılığıdır. Semptomlar, tedavi, önleme ve daha fazlası hakkında bilmeniz gerekenler.
Geçiş Hücresi Kanseri (Renal Pelvis ve Ureter Kanseri)
Renal pelvis ve üreter, geçiş hücreleri adı verilen spesifik hücre tipleri ile kaplıdır. Kanser geçiş hücrelerinde başlar.
Kronik Böbrek Hastalığı
Kronik böbrek hastalığı (CKD) böbrekler için ilerleyici ve geri döndürülemez bir hasardır. CKD’nin en yaygın nedenleri yüksek tansiyon ve diyabettir.
Küçük Hücre Akciğer Kanseri
Küçük hücreli akciğer kanseri, çok agresif bir akciğer kanseri türüdür. Küçük hücreli akciğer kanseri semptomları, risk faktörleri, tanı ve tedavi hakkında bilgi edinin.
Küçük Hücreli Olmayan Akciğer Kanseri
Küçük hücreli olmayan akciğer kanseri (KHDAK) en sık görülen akciğer kanseri türüdür. Bu konuda daha fazla bilgi edinin.
Lösemi
Lösemi, kan hücrelerinin bir kanseridir. Hayatta kalma oranları ile ilgili istatistikleri alın, en sık görülen semptomları, teşhis seçeneklerini ve tedavileri öğrenin.
Non-Hodgkin lenfoma
Non-Hodgkin lenfoma (NHL), tümörler bir beyaz kan hücresi türü olan lenfositlerden geliştiğinde ortaya çıkan lenfatik sistemin bir kanseridir.
Son Dönem Böbrek Hastalığı (ESRD)
Son dönem böbrek hastalığı (ESRD) olarak da bilinen son dönem böbrek hastalığında, böbrekler normal fonksiyonlarının yüzde 10’unun altında işlev görmektedir.
Zehirli Guatr
Graves hastalığı olarak da bilinen zehirli guatrtiroid bezinin çok fazla tiroid hormonu yaratmasına neden olan bir otoimmün bozukluktur. Belirtileri ve tedavi seçeneklerinizi öğrenin.
Pulmoner Fibroz
Pulmoner fibrozis, akciğer skarlaşmasına ve sertliğine neden olan bir durumdur. Nedenleri, belirtileri ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi edinin.
Multifokal Atriyal Taşikardi
MAT kalbin normalden daha hızlı atmasına neden olur. Diğer semptomlar ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi edinin.
Tembel Hipofiz Bezi (Hipopituitarizm)
Hipopituitarizm, beyninizdeki hipofiz bezinin, salgılaması gereken sekiz hormondan birini veya daha fazlasını yeterince salgılamadığı zaman ortaya çıkar.
Kronik Pankreatit
Kronik veya uzun süreli pankreatit, vücudunuzun yiyecekleri sindirme ve kan şekerini düzenleme yeteneğini bozan pankreas iltihaplanmasıdır.
Akut HIV Enfeksiyonu
Akut HIV enfeksiyonu, kişi HIV kaptıktan hemen sonra ortaya çıkar. Belirtileri, tanı, tedavi ve önleme hakkında bilgi edinin.
Pankreas kanseri
Pankreas kanseri en ölümcül kanser türlerinden biridir ve çoğu zaman saptanması zordur. Semptomlar ve tedaviler hakkında daha fazla bilgi edinin.
Hodgkin Hastalığı
Hodgkin hastalığı bir tür kan kanseridir. Belirtilerini, evrelemesini ve nasıl tedavi edildiğini öğrenin.
Ağız Kanserleri
Ağız kanserleri ağız ya da boğaz dokularında gelişir. İşaretler arasında ağızda kanama, yutma güçlüğü veya kalıcı bir kulak ağrısı bulunur.
Endokardit
Enfektif endokardit olarak da bilinen endokardit, kalbinizin iç astarının iltihaplandığı bir durumdur. Nedenleri ve belirtileri hakkında bilgi edinin.
Çölyak Hastalığı
Çölyak hastalığı, glütene anormal immün reaksiyonun neden olduğu sindirim bozukluğudur. Çölyak hastalığı semptomları, tanı ve tedavisi hakkında bilgi edinin.
Meme Kanseri
Meme kanseri, memedeki anormal hücrelerin kontrolsüz büyümesinden kaynaklanır. Meme kanseri tipleri, risk faktörleri, belirtileri ve tedavileri hakkında bilgi edinin.
Ampiyem
Ampiyem, akciğerlerinizle göğüs duvarınızın iç yüzeyi arasındaki alan olan plevral boşlukta iltihap toplandığı bir durumdur.
Pulmoner Aktinomikoz
Pulmoner aktinomikoz nadir görülen bir bakteriyel akciğer enfeksiyondur. Torasik aktinomikoz olarak da bilinir. Bu bulaşıcı değildir.
Burkitt Lenfoması
Burkitt lenfoması, non-Hodgkin lenfomasının nispeten nadir ve agresif bir şeklidir. Yüz kemiklerinin şişmesi ve distorsiyonu ve hızlı bir büyüme ile karakterizedir.
Medüller Kistik Hastalık
Medüller kistik böbrek hastalığı (MCKD), böbreklerin merkezinde kistlerin oluştuğu nadir bir durumdur. Bu kistler böbrekleri korkutur ve bozulmalarına neden olur.
Anal Kanser
Anal kanser, anüsün dokularını etkileyen nadir bir kanser türüdür. Sebepleri ve neden teşhis edildiği ile ilgili bilmeniz gerekenleri öğrenin.
Renal Hücre Kanseri
Renal hücreli karsinom(RCC ) veya hipernefroma, böbrek hücrelerinin adenokarsinomu veya böbrek veya böbrek kanseri olarak adlandırılır. RCC’nin nedenlerini, semptomlarını ve tanısını öğrenin.
İnfektif Endokardit
İnfektif endokardit, kalp kapakçıklarında veya endokardiyumda bir enfeksiyondur. İnme ve kalp yetmezliğine yol açabilir. Belirtiler ve tedaviler hakkında bilgi edinin.
Otonom Nöropati
Organlarınızın işlev görmesine yardımcı olan sinirlerin zarar görmesi, otonomik nöropati (AN) denilen bir duruma neden olabilir ve diğer hastalıklarla ilişkilidir.
Periferik nöropati
Periferik nöropati, periferik sinirleriniz bozulduğunda veya hasar gördüğünde ortaya çıkan bir bozukluktur.
Sistemik Lupus Eritematozus (SLE)
Lupus’un en yaygın şekli olan sistemik lupus eritematozus, ciddi yorgunluk ve eklem ağrısına neden olabilen kronik bir otoimmün hastalıktır. Bu konuda daha fazla bilgi edinin.
Yumurtalık kanseri
Yumurtalık kanseri yaşlı kadınlarda en sık görülür. Yumurtalık kanseri teşhisi için ortalama yaş 63’tür. Erken evre over kanseri nadiren belirti gösterir.
Mesane kanseri
Mesane kanserinin kesin nedeni bilinmemektedir. Semptomları, tanı ve tedavisi hakkında bilgi edinin.
Glomerülonefrit (Bright Hastalığı)
Glomerülonefrit, böbreklerin düzgün çalışmasını engelleyebilen ciddi bir hastalıktır. Bu durumun nasıl teşhis edildiğini ve nasıl tedavi edildiğini öğrenin.
Bel Soğukluğu
Klamidya olarak bilinen bel soğukluğu, gözle görülür bir semptom göstermeyebilen, cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyondur. Birden çok partnerle korunmasız cinsel ilişki daha fazla riske yol açar.
Polymyalgia Rheumatica
Polimiyalji romatizma kas ağrısına ve sertliğine neden olan inflamatuar bir hastalıktır. Semptomları, tanı ve tedavisi hakkında bilgi edinin.
Bruselloz
Bruselloz, Brucella cinsinden bakterilerin neden olduğu bir hastalıktır. Bu durumun nasıl yayıldığı, semptomları ve tedavisi hakkında daha fazla bilgi edinin.
ALS (Lou Gehrig Hastalığı)
Amyotrofik lateral skleroz (ALS) beyin ve omuriliği etkileyen dejeneratif bir hastalıktır. İstemli kasların kontrolünü kaybetmesine neden olur.
Ankilozan Spondilit
Ankilozan spondilit, öncelikle omurganızı etkileyen bir artrit türüdür. Kronik ağrı ve sakatlığa neden olan omurganın iltihaplanmasına neden olur.
Bronşektazi
Bronşektazi, kronik öksürme, kan kusma, hırıltı ve nefes darlığı gibi semptomlara neden olur. Tedavi seçenekleri hakkında bilgi edinin.
Temporal Arterit
Temporal arterit, baş ve beyne kan sağlayan temporal arterlerin iltihaplı veya hasarlı hale gelmesiyle oluşur.
Hormonal Baş Ağrısı
Kadınlarda, dalgalanan hormon seviyeleri, kronik baş ağrıları ve menstruasyonal migrenlerde önemli bir faktördür. Nedenleri, tedavisi ve önlenmesi hakkında bilgi edinin.
Hipofiz Kanseri
Hipofiz bezi insan vücudunun işleyişi için önemli olan bezelye büyüklüğünde bir bezdir. Kanser, nadir de olsa, bu bezde gelişebilir.
Vadi Humması (Coccidioidomycosis)
Vadi humması, Coccidioides mantarının neden olduğu bir enfeksiyondur. Vadi humması belirtileri, nedenleri, tedavisi, önlenmesi ve daha fazlası hakkında bilgi edinin.
Leyişmanyaz
Leishmaniasis, kum sineklerinde bulunan Leishmania parazitinin neden olduğu paraziter bir hastalıktır.
Aspergillozis
Aspergilloz, Aspergillus mantarının neden olduğu bir enfeksiyon, alerjik reaksiyon veya mantar büyümesidir.
Kronik Lenfositik Lösemi (CLL)
Kronik lenfositik lösemi (CLL), bir tür beyaz kan hücresi olan lenfositlerinizi etkileyen bir kanser türüdür. Semptomlar, risk faktörleri ve tedavi hakkında bilgi edinin.
Felty Sendromu
Doktorlar, Felty sendromunu romatoid artrit, genişlemiş dalak ve düşük akyuvar sayımı kombinasyonu olarak tanımlar.
Gastroparez
Gastroparezi, mideniz yiyecekleri uzun süreler tuttuğunda zaman ortaya çıkar. Mevcut tedavilerin yanı sıra riskleri ve komplikasyonları açıklıyoruz.
Addisonian Crisis (Akut Adrenal Kriz)
Bir Addisonian krizi, kortizol seviyeleri aniden düştüğünde ortaya çıkar. Semptomlar, risk faktörleri ve tedavi dahil olmak üzere bir Addisonian krizi hakkında daha fazla bilgi edinin.
Akut Lenfositik Lösemi (ALL)
Akut lenfositik lösemi (ALL) en sık görülen çocukluk kanseridir, ancak çocuklarda çok yüksek bir tedavi oranına sahiptir. Yetişkinlerde de görünebilir.
Kronik Miyeloid Lösemi
Kronik Miyeloid Lösemi (KML) çeşitli lösemi tiplerinden biridir. Kan kanseri genellikle teşhis edilmesi zordur, çünkü semptomları başka hastalıklara yormak kolaydır.
Akut Miyeloid Lösemi (AML)
Akut miyeloid lösemi (AML) yaşlı erişkinleri büyük ölçüde etkileyen kan ve kemik iliği kanseridir. Sebepleri, risk faktörlerini, nasıl sınıflandırıldığını öğrenin.
Kaynak: Healthline
Bir cevap yazın