• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Kadınlarda Kalp Hastalığı Nedenleri

18 Kasım 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

⇒Güncel bilim bize kalp hastalığının erkeklerde olduğu gibi kadınlarda her zaman aynı davranmadığını göstermiştir. Kalp krizi belirtileri kadınlar için daha azdır, aslında kadınlar kalp krizinden günler veya haftalar önce semptomlar yaşayabilirler. Ayrıca farklı tipte tedaviler gerekebilir. Peki kadınlarda kalp hastalığına neden olan ve erkeklerde kalp hastalığına neden olandan farklı olan nedir?

Standart Risk Faktörleri

⇒Hem erkek hem de kadınlarda kalp hastalığının en yaygın nedeni ateroskleroz veya arterlerin daralması ve sertleşmesidir. Zamanla kolesterol ve diğer yağ birikintileri, arterlerde birikerek, kan akışını kısıtlayan, arterleri daha az esnek hale getiren ve kan pıhtısı riskini artıran sertleşmiş bir plaka oluşturabilir.

⇒Ateroskleroza neden olan nedir? Bilim insanları, bazı insanların arterlerinin neden kalp problemlerine neden olacak kadar daraldığından emin değiller. Bununla birlikte, genel olarak, belirli yaşam tarzı alışkanlıklarının hem erkeklerde hem de kadınlarda ateroskleroz riskini artırdığına katılıyorlar.

  • yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol
  • şeker hastalığı
  • sigara içmek
  • aile kalp hastalığı öyküsü
  • stres / depresyon
  • yaş
  • fiziksel hareketsizlik

Kalp Hastalığının Diğer Sebepleri

⇒Aterosklerozun yanı sıra, hem erkeklerde hem de kadınlarda başka olası kalp hastalığı nedenleri de vardır.

1.Konjenital kalp hastalığı
Kalp kusurlarıyla doğan kadınlar, daha sonraki yaşamlarında daha yüksek kalp hastalığı riski taşırlar. Kalp defektleri de erişkinlerde gelişebilir.

2.Kardiyomiyopati

Bir nedenden ötürü, kalp kası kalınlaşır veya büyür ve kanı düzgün bir şekilde pompalayamaz.

3.Kalp enfeksiyonu
Bazı bakteriler, virüsler ve parazitler kalbe bulaşarak kalp hastalığına neden olabilir.
4.İlaçlar
Bazı antibiyotikler, reçetesiz ilaçlar veya hatta bitkisel ilaçlar bazen kalp ritmi sorunlarına yol açabilir.

5.Yasa Dışı Uyuşturucu Kullanımı
İlaçlar kalpte toksik reaksiyona neden olarak kalp hastalığına veya kalp krizine yol açabilir. Enjeksiyonlar için kullanılan iğneler de kalp enfeksiyonlarına neden olabilecek virüsleri ve bakterileri aktarabilir.

6.Vana Kapakçığı Problemleri
Birçok hastalık kalp krizine saldırabilir (kalp akışına neden olabilen, kan akışını kontrol etmek için kalbin kendi içinde açılan ve kapatan “kapılar”).

7.Diğer Hastalıklar
Diyabet, lupus, romatoid artrit ve diğer tıbbi durumlar kalp hastalığı riskini artırabilir.

Kadınlara Özel Nedenler

⇒Her iki cinste de kalp hastalığı riskini artıran ya da artıran faktörlerin çoğu benzer olsa da, kadınlar bazılarına farklı tepkiler gösterebilirler.

1.Yaş
Kadınlar genellikle erkeklerden daha sonra kalp hastalığı ile teşhis edilir. Menopozdan sonra, bir kadının vücudundaki östrojen seviyeleri genellikle düşer ve onu kalp hastalığına karşı daha savunmasız bırakır.

2.Sigara

Araştırmacılar, neredeyse dört milyon insanı kapsayan çeşitli çalışmaların büyük bir meta analizinde, sigara içen erkeklerde sigara içen kadınlarda koroner kalp hastalığı riskinin yüzde 25 daha yüksek olduğunu bulmuşlardır. Diğer araştırmalar, sigara içenler arasında, kalp krizi geçiren kadınların, erkeklerin altı ay içinde tıkanmış bir arter gibi bir komplikasyona yakalanma ihtimalinin iki misli olduğunu göstermiştir.

3.Depresyon
Amerikan Kardiyoloji Koleji Dergisi’nde yayınlanan bir çalışmada, daha önce koroner kalp hastalığı olmayan nispeten sağlıklı kadınlarda depresyon semptomlarının artmış ölümcül koroner kalp hastalığı riski ile ilişkili olduğu bulunmuştur. Depresif belirtiler, özellikle de antidepresan kullanımı, ani kardiyak ölümle de ilişkiliydi.

Aslında, depresyonun kalp hastalığı için önemli bir risk faktörü olduğu kanıtlanmıştır ki, Amerikan Kalp Derneği (AHA), tüm kalp hastalarının bu bozukluğun taranması için tavsiyede bulunmuştur. Buna ek olarak, Duke Üniversitesi’ndeki araştırmacıların yaptığı bir analize göre, koroner arter hastalığı olan kadınların, depresyon belirtileri göstermeyen kadınlara göre iki kat daha fazla ölme olasılığı vardır.

4.Kimyasal maruz kalma
Cincinnati Üniversitesi’nden yapılan araştırmaya göre, plastik üretiminde kullanılan bir kimyasal olan bisfenol-A (BPA), özellikle kadınlarda kalbe zararlı olabilir. Hayvan çalışmaları, BPA’nın dişi kemirgen kalpteki hücresel değişikliklere neden olduğunu ve anormal dayak ritimlerine neden olduğunu gösterdi. Bilim adamları, karışıma östrojen (kadın hormonu) eklediğinde, değişiklikler daha da kötüleşti.

5.HPV Virüsü
Küçük bir 2011 çalışmasına göre, HPV, çoğu servikal kanser tipinden sorumlu olan virüs, aynı zamanda bir kadının kalp krizi ve felç riskini de artırabilir. Texas Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, kansere bağlı HPV enfeksiyonları için pozitif olan kadınların, enfekte olmamış kadınlardan daha fazla kalp hastalığı prevalansına sahip olduğunu buldular. Ancak bu çalışmalar ön hazırlıktır ve ek araştırmalar yapılmalıdır.

Diğer Risk Faktörleri

⇒Bilim adamları hala erkeklerde ve kadınlarda kalp hastalıkları arasındaki farklılıkları araştırıyorlar ve önümüzdeki yıllarda daha çok şey öğreniyorlar. Bazı ek farklılıklar, kadınlarda erkeklere göre daha eşit bir şekilde ortaya çıktığı için, arterlerde yağın biriktiği yolları da içerebilir. Kadın kalp hastalığının, sonuç olarak tespit edilmesi daha zor olabilir. Kadın atardamarları erkek beden kadar büyük değildir, vücut büyüklüğüne göre ayarlandığında bile, daha az miktarda plak kan akışını kısıtlayabilir. Son olarak, kadınlarda arter problemleri daha büyük olan kan damarlarından ziyade daha küçük görünmektedir.

⇒Bu farklılıklar genel olarak, kalp hastalığının kadınlarda çok daha ince olabileceği anlamına gelir. Bu nedenle, kadınların kendilerine bakarken daha da uyanık olmaları gerekmektedir. Bu, sigarayı bırakmak, sağlıklı bir kiloyu korumak ve kan basıncı ve kolesterol seviyelerini kontrol etmek için düzenli doktor randevuları yapmak gibi adımlar atmayı içerir.

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress