• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Kalp Hastalığı için Bitkiler ve Takviyeler

19 Kasım 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

⇒Kalp hastalığı veya koroner arter hastalığı (KAH) olarak da bilinen kardiyovasküler hastalık, Amerika Birleşik Devletleri’nde bir numaralı katildir. Diyet ve yaşam tarzı, kalp hastalığının önlenmesinde ve tersine çevrilmesinde önemli bir rol oynar ve bazı şifalı bitki ve takviyeleri, kalp hastalığı riskinizi azaltmanıza ve teşhis edilmiş olan kalp rahatsızlıklarını tedavi etmenizde yardımcı olabilir.

⇒Birçok bitki ve besin takviyesi çoğu kalp hastalığının altında yatan neden aterosklerozla mücadelede yardımcı olabilir. Ateroskleroz, atardamarlarınızda plağın birikmesine neden olur ve oksijenli kanın kalbe ve diğer organlara akmasına engel olur. Kalp krizi ve hatta ölüme neden olabilir.

⇒Gelişmiş dünyada ateroskleroz yaygındır, ancak gelişmekte olan dünyadaki insanların farklı diyetleri ve yaşam tarzları nedeniyle neredeyse bilinmemektedir.

Kalp Hastalığı için Otlar ve Takviyeler

Kalp hastalığı geliştirme riskinizi azaltmaya yardımcı olabilecek bazı besin takviyeleri:

1.Koenzim Q10
Koenzim Q10 veya CoQ10 veya ubiquinone, bir hücrenin besinlerden enerji elde etme yeteneğinde önemli bir rol oynayan bir kimyasaldır. Kalp, vücudunuzdaki en zor çalışan kas olduğu için kalbinizde sürekli bir CoQ10 kaynağı olması ve işini yapmak için enerjisinin olması önemlidir. Bu kimyasal yaşla birlikte azalır ve düşük kolesterol de tüketir.

Bu çalışma, CoQ10 takviyelerinin alınmasının oksidatif stresi azalttığını ve antioksidan enzim aktivitesini artırdığını, kardiyovasküler hastalık semptomlarını hafiflettiğini göstermektedir. CoQ10 güvenli ve iyi tolere edilir ve oral olarak kolayca emilmese de, daha “biyo-uygun” bir form olan ubiquinol, kan dolaşımınıza daha iyi emilim sağlar. Statin tedavisi CoQ10’u tüketebilir, bu nedenle statin ilacı kullanan herkes CoQ10 takviyeleri almayı düşünmelidir.

2.Omega-3 Yağlı Asitler

Omega-3 yağ asitleri, aterosklerozun neden olduğu iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olan temel besinlerdir. Ayrıca trigliserit düzeylerini, arterlerinizi tıkayan yağ kanı bileşenlerini de düşürürler. Yüksek trigliserit düzeyleri ateroskleroz ve diyabet ile bağlantılıdır.

Bu çalışma, balıklarda yaygın olarak bulunan omega-3 yağ asitlerinin tüketiminin, düşük kan basıncına, daha düşük trigliseritler de dahil olmak üzere daha iyi kan lipit profillerine ve kalp hastalığından ölüm riskinin azalmasına bağlı olduğunu göstermektedir.

3.Yeşil Çay
Yüzyıllar boyunca, dünyadaki insanlar sağlık yararları için yeşil çay tüketmişlerdir. Bu çalışma, kalbi koruma kabiliyetinden dolayı, ana bileşenlerinden biri olan antioksidan epigallokateşin gallat (EGCG) ‘ye bakmaktadır. Çalışma günde beş ila altı bardak yeşil çay tüketimi ile önemli faydalar göstermektedir. Yeşil çay ekstresi de kapsül formunda bir ek olarak mevcuttur.

4.Nar
Yeşil çay gibi, narenciye kırmızı meyvelerinin sağlığı geliştirdiği inancıyla yüzyıllardır tüketilmiştir. Modern bilim adamları bu inancı bu çalışmada kanıtlıyorlar. Nar meyvesi ve meyve suyundaki güçlü antioksidan kimyasallar aterosklerozu ve daha düşük tansiyonu tersine çevirmeye yardımcı olabilir.

5.Magnezyum ve Potasyum
Bir çalışma, magnezyum takviyeleri almanın kan basıncını düşürdüğünü ve genel kalp fonksiyonu ve kalp hastalığı için iyi olduklarını göstermektedir.

Bir başka çalışma da, yüksek tuzlu bir diyette kan basıncındaki artışı dengelemeye yardımcı olarak kalp fonksiyonlarını iyileştirmek için potasyumun diyet alımını göstermektedir. Her zaman sodyum klorür veya sofra tuzunun kötü olduğu söylenebilir, ancak bu çalışmada gösterildiği gibi sofra tuzu için magnezyum ve potasyum tuzları, aslında, kan basıncını düşürebilir.

Görünüş

⇒Kalp hastalığı Amerika Birleşik Devletleri’nde ciddi ve tehlikeli bir hastalıktır. Sağlıklı bir tansiyon ve kolesterol düzeyini korumak, stresi yönetmek, sağlıklı beslenme ve riskli egzersiz gibi risk faktörlerini azaltarak kalp hastalığını tedavi edebilir ve önleyebilirsiniz. Otlar ve takviyeleri, kan basıncını düşürerek, nefes almayı iyileştirerek ve kalbin daha iyi çalışmasına yardımcı olarak kalp hastalığını önlemeye ve semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir.

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress