• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Kas Spazmı (Kramp) Nedenleri ve Tedavisi

13 Ağustos 2018 By Multiyaşam Staff 30 Yorum

Kas Spazmı Nedir?

Kas krampı ya da kas spazmı kas dokusunun aniden istem dışı kasılması ve hızlı bir şekilde gevşeyemeyen kasın sıkışması sonucu ortaya çıkan rahatsız edici bir durumdur. Kas spazmı bir grup kası ya da tüm kasları içerebilir ve bir spazm herhangi bir kasta görülmesine rağmen birçok kas grubu bundan etkilenebilir.

Kas spazmından en çok etkilenen kas grupları şunlardır:

  • baldır kasları ve diz altı bölgesindeki bacak kasları
  • diz ardı kirişini de içeren diz üstündeki kaslar
  • el ve ayaklar

Kas spazmıyla karşılaşma riski en yüksek olanlar hasta, aşırı kilolu ve fit olmayan insanlardır. Bazı ilaçlar alan hastalar, aşırı sıcakta ve nemde yaşayan ya da çalışanlar da kramplara daha meyillidir. Kas spazmları uzun mesafe koşan atletlerde ve 65 yaş üzerinde olup da yorucu fiziksel aktivitelerde bulunan insanlarda da yaygındır.

Kas Spazmı (Kramp) Nedenleri

Elektrolit ve Su Eksikliği
Bazen kasların düzgünce çalışabilmesi için gerekli elektrolit adlı bazı kimyasalların yeterince olmamasından dolayı kas spazmları ortaya çıkabilir. Bu elektrolitlerin eksikliği sinir sinyallerinin doğru bir şekilde ilerlemesini engeller.

Örneğin bir maraton sonunda koşucularda kas spazmları görülebilir çünkü bu koşucuların vücutlarında çok uzun süre efor sarfetmelerinden dolayı su ve gerekli elektrolitler çok az seviyelere inmiştir. Vücutta elektriği ileten temel elektrolitler magnezyum, potasyum ve kalsiyumdur. Bunlardan herhangi birinin eksikliğinde kas spazmları ortaya çıkabilir.

Bazı Kaslarda ve Sinirlerde Bozukluk
Bir kası harekete geçiren sinirde bir sakatlık ya da kusur olursa kas
uygunsuz ve kontrol dışı bir şekilde kasılabilir ve kas spazmına neden olabilir. Ayrıca kaslarda görülen sakatlıklar da gerilme esneme esnasında kas spazmlarına neden olabilir.

Bazı Kimyasal Maddeler
Vücudun striknin gibi bazı zehirli kimyasallara karşı gösterdiği reaksiyonlar kasların şiddetli sarsıntı ve spazm geçirmesine neden olur. Bazı hayvanların zehirli toksinleri (yılan, akrep zehiri) de bazı sinirlerin bozulmasına neden olarak aynı etkiyi yapar.

Sakatlıklar ve Bazı Hastalıklar
Bir sakatlık ya da multipl skleroz gibi hastalıklardan dolayı omurilik ya da beyin kas spazmlarına neden olabilir.

Kasların Yorulması ve Fazla Kullanılması
Fazla ve yorucu egzersizler de özellikle zayıf kaslarda spazmlara neden olabilir.

  • Yüksek sıcaklıkta ve nemde çalışmak ya da egzersiz yapmak, kan kayıpları ve aşırı miktarda alkol, uyuşturucu ve ilaç kullanmak da kaslarda spazmlara yol açabilmektedir.
  • Anjin adı verilen kalp kaslarında görülen spazmlarına kalp kasının yeterli kan alamaması neden olmaktadır. Bu da damar sertliğiyle alakalı bir durumdur ve kalp kası spazmında göğüs bölgesinde zaman zaman boyun kısmına ve omuzlara doğru yayılan ağrılı sıkışmalar görülür. Eğer bu spazmlar 10 dakikadan fazla sürüyorsa kalp krizinin bir işareti olabilir.

Kas Spazmlarının Önlenmesi ve Tedavisi

1. Sıcak Uygulama (Kompres)
Kas spazmı olan bir bölgeye uygulanacak sıcak uygulama (içi sıcak su dolu bir korse kullanılabilir) spazmı gidermek için çok etkilidir. Ya da spazmlı bölgeye nemli bir ısı kaynağıyla 20 dakika kadar uygulama yapın. Nemli ısı kuru ısıya göre daha fazla tercih edilmelidir, çünkü nemli ısı deriyi nemlendirerek kan sirkülasyonunu artırır. Ayrıca sıcak bir duş da aynı olumlu etkileri gösterebilir.

2. Kalsiyum Alımını Artırın
Kalsiyum eksikliği kas spazmlarının önemli bir nedeni olarak bilinir bu nedenle yemeklerde kalsiyum içerikli besin tüketimini artırın. Düşük yağ içeren yoğurt, az yağlı süt ve peynir çok iyi kalsiyum kaynaklarıdır. Vücudumuzdaki asitler de kalsiyum emilimini engelleyebilir bu nedenle domates ve sirke gibi asitli yiyeceklerin tüketiminden vazgeçin. Sağlıklı bir diyet için doktorunuza başvurabilirsiniz.

3. Potasyum Alımını Artırın
Potasyum kaynaklı besinlerin az tüketimi de sık kas spazmlarına neden olabilir. Potasyum eksikliği özellikle de uzun mesafe koşucularında kendini gösterir ve ağrılı kas spazmlarına neden olabilir. Vücudun potasyum depoları uzun mesafe koşularında hızla tüketilir. Bu nedenle potasyum eksikliğiniz varsa potasyum içeriği yüksek besinleri daha fazla tüketmeniz gerekir. Potasyum muz, soya, buğday kepeği, kayısı ve domates gibi besinlerde bol miktarda bulunur.

4. Su ve Sıvı Takviyesi Yapın
Vücutta sıvı eksikliği kas kramplarını tetikleyici bir faktördür. Kas spazmlarını engellemek ve tedavi etmek için bol miktarda su tüketmeniz gereklidir. Amerikan Tıp Enstitüsü erkeklere günlük 3 litre (yaklaşık 13 bardak) kadınlara ise günlük 2.2 litre (yaklaşık 9 bardak) su tüketmelerini önermektedir. Çünkü insan vücudu terledikçe kaybettiği sıvıyı takviye etmek zorundadır. Eğer çok fazla terliyorsanız bu miktarların da üzerinde su tüketmeniz gerekmektedir. Vücudun susuz kalıp kalmadığını belirleyen en iyi gösterge idrar rengidir. İdrar rengi renksiz veya açık sarı ie su ihtiyacınız yok demektir.

5. Masaj
Kas spazmı olan bölgeye 20 dakika boyunca yapılacak bir masaj kas spazmını tedavi eder. Parmaklarla yapılan masaj daha etkilidir.

6. Isınma Egzersizleri
Egzersizlerden önce düzgün ısınma ve gerdirme hareketleri yapılmazsa kas spazmına yakalanma ihtimaliniz yükselir. Kanın vücudun her bölgesinde hareket etmesi gerekir özellikle de spazm görülen yerde. Kas spazmlarına meyilli iseniz örneğin, bu bölgeyi iyi bir şekilde ısıttığınızdan emin olun ve hafif gerdirme hareketleriyle bölgedeki kasların gevşemesini sağlayın. Birçok uygun ısınma hareketleri vardır bunları öğrenerek spor ve egzersizlerden önce yapın.

7. Topikal Kremler
Metilsulfonilmetane içerikli topikal kremler anti-enflamatuar ve analjezik etkileriyle kas spazmı olan bölgeye sürüldüğünde bu bölgeye kan takviyesini hızlandırır ve dokuları yumuşatır.

Uyarı: Birçok kas spazmı ciddi değildir ve yukarıdaki önlem ve tedavi yöntemleri dikkate alınarak çözülebilir. Fakat çok sık kas spazmlarına ve kramplara maruz kalıyorsanız bunlar kan pıhtılaşmasının veya ciddi bir hastalığın habercisi olabilir. Böyle durumlarda mutlaka doktorunuza başvurun.

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Comments

  1. TC Kadir Altun says

    12 Eylül 2014 at 15:53

    iyi günler doktor bana kaslarınızda spazm oluşmuş dedi ama hem belde hem baldır da hemde diz altı kaslarında bu ağrılar var ve en 10 senedir bu ağrılar hergün ve her saat aynı şiddetle devam ediyor sizce ne yapmalıyım…

    Cevapla
  2. secking says

    13 Şubat 2015 at 00:49

    Derin nefes alarak oksijen eksikliğini gidermeli ,nefesi yavaş yavaş agizdan birakmali. Sakin olup kas ilan kasin üstüne basmali ,özellikle karin bölgesinde olan yerlere uygulamali

    Cevapla
  3. mehmet says

    19 Mart 2015 at 00:12

    doktor bey ben henüz 17 yaşındayım ve boynumda bi ağrı var başımı tam çeviremiyorum çevirince çok kötü ağrıyor hayattan hiç zevk alamaz oldum artık bunun tedavisi nedir doktora gittim kas sertleşmesi dedi geçer dedi bir kaç güne dediği gibi oldu geçti ama 2 hafta sonra aynı sey bidaha başıma geldi ağrılar öldürüyor beni yardım et ne yapmalıyım 🙁 🙁

    Cevapla
    • multiyaşam says

      19 Mart 2015 at 00:19

      Kas sertleşmesi olabilir biraz zaman tanımak lazım iyileşmesi için. Bunu stres yaparak kasın daha fazla sertleşmesine neden oluyor olabilirsin. Boyun fıtığı da olabilir başka bir doktora daha gidin.

      Cevapla
    • senel says

      16 Ağustos 2015 at 19:11

      boyun arkasinda bir cikik kemik var. . omuzlarinizi geriye, basinizi dik ve geriye dogru egerek bu cikintili kemigi iceriye dogru bastirin. kemigi kontrol ederek egzersizler yapin

      Cevapla
    • NLP Uzmanı says

      11 Ocak 2016 at 07:33

      Mehmet kardeşim, boyun ağrısı, sadece fiziksel bir sonuçtur. Sebebine inmen gerekiyor. Boyundaki kasların sertleşmesinin zihinsel kökeninde, tavizsizlik yatar. (Taviz verirsem işler sarpa sarar ve güvende olamam.) kök inancı, boyun kaslarının sertleşmesine sebep olur. Fiziksel sonuçlar, doktorun vereceği ilaçlarla kalkar. Fakat, sebep yerinde durduğu sürece bu geçici bir çözüm olur. Sebebi ortadan kaldırmadıkça, aynı sonuçları tekrar tekrar üretirsin. Hayatına biraz esneklik katmalısın. Elinden gelenin en iyisini yap ama olanı da gönül huzuru ile kabullen. Daha da önemlisi, hoşgörülü ve tavizkar olmalısın. Olanı kabullenme, hoşgörü ve tavizkarlık (esneklik) sende hücresel gevşemeyi getirecektir. Toksinleri üreten oksidasyon sıtresi azalttığında, hücresel temizlik ve gevşeme meydana gelir. Nefes eksersizi yapmanı ve yiyeceklerine dikkat etmeni de ( zebze ve meyve ağırlıklı) öneririm…
      Selam ve Dua ile…

      Cevapla
      • Mihrümah says

        14 Şubat 2016 at 13:05

        NLP Uzmani söylediklerinize katılıyorum . 1 yil once yaşadığım ve dun de tekrarlayan boyun kası spazmi için 2 doktorum da ayni şeyi söyledi. Stres ,gerginlik ve kasilmalarla bununla da kalmayip mide ve cilt problemleri de yaşıyorum . Ozellikle kendi fıtratima yakin olanlar için söylüyorum dünyanın bizsiz de döneceğini ,işlerin biz dokunmasak da yürütüleceğini bilmeliyiz. Tevekkül etmeyi öğrenmeliyiz.Mevlana hz. ne guzel söylemiş “Yüzde ısrar etme doksan da olur . İnsan dediğinde noksan da olur. Sakın büyüklenme
        ,elde neler var…Bir ben varım deme yoksan da olur. Hatasız dost arayan dosttan da olur… selam ve şifa dileklerimle …

        Cevapla
        • NLP Uzmanı says

          21 Şubat 2016 at 22:54

          Mihrümah, merhaba. Tevekkül, kusursuz olana duyulan güvendir. Hayata yaklaşım tarzını taktir ediyorum. Mide ve cilt problemlerin için bir kaç küçük tavsiyede bulunabilirim:
          Herkesin stres organı farklıdır. Genel olarak mide ve cilt başta gelir. Mide de yaşanan problemlerin iç sebebi, strestir. Dış sebebi ise çoğunlukla (Helicobacter pylori) adındaki bir bakteridir. Bu helicobaktır, mikroaerofilik bakteri gurubu içinde yer alır. Mikroaerofiller çok az oksijenli ortamlarda yaşayabilirler (% 1 den az). Tamamen oksijensiz yada bol oksijenli ortamlar, mikroaerofilik bakterileri yok eder. Vücudumuza ne kadar bol oksijen alırsak, oksijenin türevleri olan serbest radikallerde o oranda artar. Vücudumuz, oksijen ve oksijen radikallerinin bir birine oranını otomatik olarak ayarlar. Zararlı bakterilere ve zayıf düşmüş hastalıklı hücrelere saldırarak yok eden şey, oksijen molekülünün kendisi değil, oksijen radikalleridir.
          Nefes egzersizinin mantığını ve gerekliliğini anlayabilmek için bu kadar ayrıntı yeter.
          Nefes Egzersizi:
          Şehir trafiğinden uzak, bol oksijenli bir ortamda ( Ormanlık yada deniz kıyısı) günde en az bir defa, bir saat boyunca kesintisiz nefes alıp vermelisin.
          1- Nefes ağızdan alınıp verilecek.
          2- Yavaş ve derin bir biçimde, bağlantılı nefes alınmalı. (Karnının altından başlayarak sırasıyla, gırtlağa kadar hava doldurulmalı.)
          3- Nefes alış süresinin (4 yada 8 saniye) yarısı miktarında ki bir sürede (2 yada 4 saniye) büyük bir gevşemeyle birlikte nefes bırakılmalı.
          4- Bir saat boyunca nefes alma, verme ve tekrar alma arasında hiç kesinti olmamalı.
          Bu arada bol oksijene doyan cildinde bayram eder aynı zamanda.
          Ayrıca, gözlerinin altındaki kemikte, mideyle bağlantılı bir nokta var. O noktaya parmaklarınla hafifçe vuruşlar yaparak, enerji meridyenindeki tıkanmayı açabilirsin.
          Şafii olanın şifasını acilen diliyorum. Saygılarımla…

          Cevapla
          • Kumkum says

            6 Ocak 2017 at 21:10

            Size nasıl ulasabılırım

  4. Yağmur says

    29 Haziran 2015 at 12:40

    iyi gunler karin germeden ameliyat oldum ameliyata bagli yatis pozisyonu ve kebdimi cok kasmaktan oldugu soylenildi ve 1 haftadir siddetli kas spazmi geciriorum ve nefes alamiorum uykuyu unuttum doktor igneler verdi kremler haplar fayda etmio lutfen artik acim dinsin lutfennnn…

    Cevapla
  5. Hande says

    27 Temmuz 2015 at 13:44

    Merhabalar yaşım 18 ve bundan 4 Yıl önce kas spazmı geçirdim Her sene 2 veya 4 kere kas spazmı geçiriyorum. Bununla birlikte eklemlerimde sinir ağrıları da çok oluyor. İğneli – iğnesiz EMG ler, Filmler, Beyin emarlar kan tahliller yapıldı fakat bir şey bulamadılar ve Doktorlar Psikolojik Teşhisi koydular gitmediğim Profesör ler kalmadı son gittiğim doktor da ”Bu Psikolojik bir olay değil Psikolojik olsa bu kadar ağrı çekmezsin ama nedenini bende bulamadım” dedi Size sorum
    1- Bu duruma nasıl dur diyebilirim?
    2- Hayatım boyunca devam edecek mi?

    UMARIM BİR ÇÖZÜM BULUNUR… İYİ GÜNLER

    Cevapla
    • NLP Uzmanı says

      11 Ocak 2016 at 06:35

      Hande, eğer gerekli tahlilleri yaptırdıysan ve uzmanlar psikolojik dedilerse, bu fiziksel problemin psikolojik temellidir. Fiziksel yada psikolojik tüm sorunların kökleri; tek bir ilkel faaliyetle sınırlanmış olan bilincin kısıtlamasında yatar. Ne var ki, sorunu üreten bilinç, ürettiği bu sorunu kendi çözemez. Bir üst bilinçten yardım almak zorundadır. Kadim öğretilerin yardımıyla insanlar, kendi iç dünyalarına farklı bakış açıları geliştirmişlerdir…
      Buna dur demenin ilk şartı; kısa dönemli bir acı çemberi olan öğrenilmiş çaresizliği kırman gerekiyor. Mevla, her derdin içinde kendi dermanını yaratmıştır. Ölümün içinde bile ölümsüzlüğü gizlemiştir. Bize düşen ise o dermanı aramaktır.
      Atman gereken ikinci adım ise; hayata yaklaşım biçimine bir farkındalık getirmendir. Sürekli olarak neye odaklandığına ve başına gelen olaylara ne anlam verdiğine dikkatini yönelt. Düşüncelerini izle. Bardağın dolu tarafına mı bakıyorsun yoksa boş tarafına mı? Otomatiğe bağladığın iç konuşmanı, tercihlere yükseltmen gerekiyor.
      Üçüncü adım; yakaladığın olumsuz iç konuşmalarını madde madde not et ve altlarına zıttı olan, tercih ettiğin, olumlu cümleleri şimdiki zaman dili ile kurgula. Bu yeni tercihlerin, senin iç sesine dönüşünceye kadar ısrarla tekrar et.
      Şimdilik yukarıda saydığım şıkları uygulamaya çalış. Aslında herkes kendi problemi çözmek için az çok ne yapacağını bilir. Fakat bilmek, yapmak değildir. Çok az insan bildiğini yapabilir. Tavsiyelerimi uygulayabilmen için, konuyla ilgili bir uzmanın yardımına baş vur. Uzman sadece bir antrenördür. Başarılarında dahil hayatının tamamından sadece sen sorumlusun. Bu uygulamaları senin yerine başka biri yapamaz.
      Selam ve Dua ile…

      Cevapla
      • Emrullah says

        20 Ocak 2016 at 04:57

        Hande hanim bende de aynısı olgu

        Cevapla
  6. ugur says

    31 Ekim 2015 at 01:55

    Merhabalar

    Suan tum kaslarim ger hangi hareket icin guc uyguladigimda inanilmaz bir aci cekiyorum. Oturdugum yerden kalakmiyorum… Acildeyim ve doktor cozemedi kan testi istedi… Uyaniksaniz sizce neden olabilir

    Cevapla
  7. Emrullah says

    20 Ocak 2016 at 04:58

    Hande hem aynısı bende de var

    Cevapla
    • Hande says

      9 Nisan 2016 at 20:58

      Emrullah bey peki nasıl aştınız bu sorunu ne yaptınız? özellikle son zamanlarda artık kendim çözmeye çalışıyorum ne zaman nasıl ağrı oluyor boynumu öne doğru arkaya veya öne doğru eğemiyorum sanki damarlarımdan biri kısa geliyormuş gibi kas gevşetici haplar bir işe yaramıyor 2-3 ilacı karıştırıp iğne yapıyorlar doktora en sonunda psikolojik olursa neresi ağırır dediğim zaman omuzlarımı boynumu söyledi fakat benim kürek kemiğimin orasının ağırdığını fark ettim…. ağrılar koluma da vuruyor yakında sözleneceğim ve sonrasında da rvleneceğim evlendiğim zaman böyle sorunlar yaşama istemiyorum :((

      Cevapla
      • Remziye says

        24 Eylül 2016 at 11:06

        Hande kardesim bende yasiyorum pek sik.kurek kemigimin arkasinda.ufacik kulunc kol boyun omuz agrisina neden oluyor.ben sogukta kaldigimda sik sik oluyor ama agrisi cok fazla.analjezik krem ile santim santim arayip agrinin kaynagini buldurup onu yok edene kadar masaj yaptirinca 15 dk icinde yok oluyor.sonrasinda islak havluyu utu ile isitip o bolgeye koyarsin dinlensin.allhin izniyle sifa bulursun

        Cevapla
  8. Emine says

    25 Ocak 2016 at 20:22

    Merhabalar hocam 2 yıldır masa başı calisaniyim boynum da arada oluyor sol kolum sol kürek kemiğim her gün hemen hemen agriyor arada öyle bi ağrı girior ki kalp ağrısı gibi daraltiyo EKG cekndm bişi çıkmadı acaba neden kayanklniyor olabilir parmaklrmda karincalniyr arada

    Cevapla
  9. burak says

    16 Şubat 2016 at 21:46

    Arkadas sters uzak durun kas agrisina iyi gelen ailenize zaman gecirin kafaniza takmayin

    Cevapla
  10. Umit kaptan says

    5 Mayıs 2016 at 21:00

    Merhabalar hocam şehirler arası otobus soforuyum sağ tarafımda sırtımdan göğsüme doğru bir sıkışma oluyor nefes almakta güçlük çekiyorum yatsam kalkamiyorum kalksam yatamiyorum kas gevşetici ağrı kesici iğne yaptırıyor sabah akşam geçiyor bu daha çok klima açıkken yada terrli dışarıya cikarsam oluyo yazın bile kısa kollu gezemiyorum bu ağrı nezaman gelir belli olmuyo göğüs hastalıkları doktoruna gittim hiç bir sonuç alamadım bişeyin yok diyorlar lütfen bana yardımcı olun

    Cevapla
  11. Ebru says

    6 Haziran 2016 at 00:04

    Mrb..benim iki yıldır bel ağrım vardı bu zaman içerisinde eğilip kalkmalrımda engel olmaya başladı belli bir süre sonra tutulmalar oldu yani oturup kalkamama eğilip doğrulmakta çoook zorlanma sonra agrılar sırta yayıldı dört aydır daimi bütün sırtımda yaşamı etkileyen kramplar basladı harwkwtim tamem kısıtlandı bunlar kalçamada vurdu boşlyklarımada şuanda sol kalçam yürümeme tamem engel durumda bosluj ve sırtımdan yatmakta kalkmada herşeyde kısıflıy ve canım çok yanıyo gittiğim beyin crh. Ortapedi fzk hicbir ise yaramadı sizin tavsiysniz.kas gevs.igne hap krem aylardir herbirini kullandım

    Cevapla
  12. Royal says

    13 Haziran 2016 at 18:28

    mrb..ben 1aydir fiziksel hareketler yapiyorum. 1 haftadir hareket yapamiyorum.. boynumun arka kismi hem de kafamin arkasi siddetle agriyor.. neden olabilir? tedavisi nasil yapilir? lutfen cevaplayiniz

    Cevapla
  13. Betul says

    3 Ağustos 2016 at 18:05

    Ben 17 yasindayim iki seneden beri bacagimin kasilmasiyla uyaniyorum bazen sidetini artiyo kendimi yerde buluyorum ..Sirf bu yuzden doktora gittigimde Kalsiyum eksikligi dedi ve ilaci aldim iki kulanimdan sonra ilaci birakdim. ilacin tadindan dolayi ve uzun bi sure olmadi .. Fakat Simdi tekrar basladi artik kolumda da oluyo ve kasilip kaliyo elediginizde hisedebiliyosunuz ,bacaklarmda yuruken sertligi ve kasilmayi hisedebiliyorum..hani derler ya hamlamisin diye ona benziyo dene bilir.. ne yapmaliyim sizce kas spazmi mi ?

    Cevapla
  14. Aleyna says

    29 Ağustos 2016 at 20:03

    Henuz 18 yasindayim ve kaza ile diz kemigim kaydi simdi bacagimin arka kismindaki tum kaslar tikanmis gibi duruyo anlatamiyorum da hislerimi cok ama cok agrim var me yaoabilirim

    Cevapla
  15. habil says

    25 Eylül 2016 at 21:34

    doktor bey ben 17 yaşımdayım tam olarak forearm yani on kollarımda surekli olarak kasılmalar goruluyor ders calısmama mani olacak kadar. bunun nedeni nedendir acaba hekime basvurup ılac kulanmam gerekiyormu?

    Cevapla
  16. ertan çakır says

    24 Ekim 2016 at 10:37

    ”çok sık kas spazmlarına ve kramplara maruz kalıyorsanız bunlar kan pıhtılaşmasının veya ciddi bir hastalığın habercisi olabilir.”deniyor. Böyle durumlarda hangi bölüm doktoruna başvurmalıyım…?

    Cevapla
  17. Kardelen says

    26 Aralık 2016 at 23:38

    Çok sık değil ama bendede ağrılı kas kasılması oluyor 2-3 dakika işkence gibi geçiyo bu kalsiyum eksikliğinden olduğunu biliyordum fakat nasıl ve ne tür bir tedavisi var tam olarak hakim değilim yardımcı olabilirmisiniz lütfen?

    Cevapla
  18. Serkan says

    17 Ocak 2017 at 23:54

    22 yaşındayım bendede sol göğsümde kas kasılması oldu hatta gece 1 gibi sol tarafımın üstüne yatarken oldu ben kalp krizi sandım acile gittim orda eğilip kalkarken katırt diye bir ses geldi göğsümden ve düzeldim doktorda kas kasılmasıdır dedi kas gevşetici verdi 4 5 gün oldu şuan göğsümde sırtımda sol kolumda boynumda ağrılar var yatarken ve gün içinde oluyor acaba spora gitmek faydalı olurmu ağrılar falan geçer mi yoksa daha kötü mü olur

    Cevapla
  19. Onur says

    4 Mart 2017 at 20:58

    Hocam merhaba benim yaklaşık 1 senedir devam eden sağ ayak bileğimde sorun var her hafta futbol oynayan birisiyim ayak bileğime 1 sene önce bi darbe aldım 2 ay kadar futbol oynamadim sonra tekrar basladim topa vurdugumda yani ayagima darbe aldigimda ağrı yapiyor kas gvseticiler

    Cevapla
  20. Alper izgi says

    8 Ağustos 2018 at 10:06

    Merhaba uzun süredir sol gögüsümün altinda kaburgamda agiri var 2 gündür agirim artti drrin nefes alirken agri büyüyor elimle bastirdigim zaman aciyor kalbe gittim bir setin iyisin dediler akciger filmi cektirdim bir sey yok dediler bunun sebebi nedir.
    İyı günler iyi calismalar.

    Cevapla

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress