• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Kateter Prosedürü Nedir?

19 Aralık 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Kateter Prosedürü Türleri Nelerdir?

Kalp kateterizasyonu

⇒Kalp kateterizasyonu olarak da bilinen kardiyak kateterizasyon, koroner arterlerin son derece detaylı resimlerini sağlayan tıbbi bir prosedürdür. Doktorunuzun hastalığınızın türünü veya kusurunu belirlemesine ve bazı durumlarda sorunu tedavi etmesine izin verir.

⇒Bir kateter, ince ve esnek bir tüpdür. Doktorunuz onu bir kan damarı içine sokar ve kalbinize doğru yönlendirir. Genellikle kasık, boyun veya kolunuzda bir kap kullanırlar. Kan damarlarını ve arterleri daha görünür hale getirmek için kateterin içine boya koyabilirler.

⇒Kardiyak kateterizasyon kan basıncınızı, kalbe giden kan akışını ve kanınızdaki oksijen düzeyini ölçer. Prosedür sırasında doktorunuz kan örneklerini ve kalp kasınızın biyopsisini alabilir.

Kateter ablasyon

⇒Kateter ablasyon doktorunuzun düzensiz kalp atışları veya disaritmi olarak da bilinen bazı kalp aritmilerini tedavi etmek için kullanabileceği bir prosedürdür. Eğer ilaçlar aritminizi kontrol etmezse, kateter ablasyon için bir aday olabilirsiniz. Kateter ablasyon gerekecek diğer nedenler şunlardır:

  • Kalbinizde düzensiz elektriksel aktivite olan ve hayatı tehdit eden kalp durmasına neden olan ventriküler fibrilasyon
  • Vücudunuza kan akışını azaltan, hayatı tehdit eden hızlı kalp atışı olan ventriküler taşikardi
  • Ekstra elektriksel impulslar nedeniyle hızlı, çarpıntı benzeri bir kalp atışı olan atriyal fibrilasyon veya çarpıntı
  • Kalp atriyumları ve ventriküller arasında ek yolların var olduğu ve düzensiz bir dayak paternine neden olan doğuştan gelen bir durum.

Kateter Prosedürü Sırasında Ne Olur?

⇒Doktorlar kardiyak kateterizasyon sırasında başka testler veya prosedürler de yapabilirler. Örneğin pulmoner kapak darlığı gibi bazı doğuştan kalp kusurlarını düzeltebilirler. Pulmoner kapak darlığı valflerin gerektiği kadar geniş açılmadığı bir durumdur. Bu kalbe yeterli kan akmasını önler. Küçük, balon benzeri bir cihaz kateterin ucuna yapışır ve etkilenen kalp valfinin yakınındaki daralmış kısımda açılır. Balon darlığı düzeltmek için broşürleri açık olarak iter. Doktorunuz daha sonra balonu kateterle birlikte çıkarır.

⇒Doktorunuz septal defektleri tedavi etmek için kalp kateterizasyonunu da kullanabilir. Bunlar kalbin atriyum veya yanları arasındaki deliklerdir. Bu durumda, kateter bir şemsiye gibi bir yama taşır ve cihazı septumdaki delikten geçirir.

⇒Bir kateter ablasyonunun başlangıç ​​basamakları, kalp kateterizasyonuna benzerdir. Doktorunuz sizi rahatsız edecek ve damardan bir kateter takacaktır. Daha sonra, kateter aracılığıyla kalbe yüksek enerji seviyeleri iletirler. Kateter, enerjiyi kalbin bölgenize verir ve bu da sizin spesifik aritmi türünüze neden olur. Bu, ekstra impulslara ve hızlı kalp atışlarına neden olan çok küçük bir alanı yok eder. Bu alan yaklaşık 1/5 inçtir. Prosedür kalbinizi normal bir dayak ritmine sıfırlar.

⇒Kateterizasyon sürecinde uyanık olmanıza rağmen, sizi rahat ettirmek için yatıştırıcı ilaçlar alacaksınız. İlaç sisteminize kateter barındıran IV’e girer, böylece prosedür minimal invaziv olur.

Kateter Prosedürü İle İlişkili Riskler Nelerdir?

Kalp kateter prosedürleri hastanede gerçekleşen en sık ayakta yapılan tedavi prosedürleri arasındadır. Hazırlık, kateterizasyondan en az sekiz saat önce oruç tutmayı içerir. Riskler nadirdir ancak şunları içerebilir:

  • kalbiniz ile dış kaplaması arasında bir sıvı birikmesi
  • düşük tansiyon ölçümleri
  • kontrast boyaya alerjik reaksiyon
  • kan pıhtıları
  • aşırı kanama
  • kalp krizi
  • inme
  • düzensiz bir kalp atışı

Kateter Prosedüründen Sonra Ne Olur?

⇒Kardiyak kateterizasyon sonrası iyileşme süresi kısadır. Prosedürden birkaç saat sonrasına kadar sırtınıza yaslanmanız gerekebilir. Bu kanamaya karşı tedbirli bir önlemdir. Ekleme alanındaki artık ağrı mümkündür.

⇒Kateter ablasyonu çok güvenli ve oldukça etkili bir işlemdir. Tamamlanması sekiz saat kadar süre alabilir. Bu süre zarfında personel hayati belirtilerinizi sürekli olarak izleyecektir. İyileşme sırasında, kanamayı önlemek için bacaklarınızı hareket ettirmeden yatakta yatabilirsiniz. Kateter ablasyonundan sonraki ilk birkaç gün için sıra dışı yorgunluk yaşayabilirsiniz. Kalbiniz bazen bir atımı atlayabilir veya fluttery olabilir. İyileştikçe, bu düzensizlik kendini düzeltir.

Götürüsü Nedir?

⇒Doktorlar, konjenital kusurlar ve düzensiz kalp atışları da dahil olmak üzere çeşitli durumları teşhis etmek ve tedavi etmek için kalp kateter prosedürlerini kullanır. Doktorunuza kalbin yapısına derinlemesine bir bakış atma yeteneği verir. Riskler nadirdir ve iyileşme süresi oldukça kısadır.

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress