
Alışkanlıkların Aşamaları
Alışkanlıklar üç aşamadan oluşur. Bu aşamalara alışkanlık döngüsü denir. Düzenli bir şekilde öğünleri atlamadan yemek yiyebilmeniz için, alışkanlık döngüsü oluşturmanız gerekir. Kahvaltı, güne başlamak için harika bir yoldur.
1) Aşama
Alışkanlık döngüsünün ilk aşaması, başlangıç işaretidir. Başlangıç işareti, beyni otomatik pilota geçirerek alışkanlığın oluşmasına neden olur. Kahvaltı rutininin başlangıç işaretini oluşturabilmek için her gün aynı saate alarm kurun ve o saatte kahvaltı yapın.
2) Aşama
Alışkanlık döngüsünün ikinci aşaması, rutin olarak bilinir. Bu aşama, basitçe davranışın veya alışkanlığın kendisi olarak açıklanabilir. Bu durumda, rutininiz alarm çaldığında mutfağa doğru gidip kahvaltınızı hazırlayıp yemek olacaktır.
3) Aşama
Üçüncü ve son aşama, ödüldür. Bu aşamada, beyniniz bu alışkanlıkları sürdürmeniz gerektiğine ikna olur. Kahvaltı düzenine bağlı kalmanın sizi tatmin edeceğini göreceksiniz. Kahvaltı yapmayı daha keyifli hale getirmek için sevdiğiniz yiyecekleri kullanın. Kahvaltı yaptığınızda güne daha enerjik başlamanız ve öğle yemeğine kadar dayanmanız ve abur cubur yememeniz daha kolay olacaktır. Tüm bunlar, sizin ödülünüzdür.
Kahvaltıyı Atlamayın
Yemek yemek için seçtiğiniz zamanların açlık hissinizle ve kilonuzu kontrol edebilmenizle yakından ilgisi bulunur. Kahvaltıyı, uyandığınız ilk saat içinde yapmanız oldukça önemlidir. Kahvaltıları atlamak gün içinde daha kalorili yiyecekler yemenize neden olacağından açlık hissini ve kilonuzu kontrol altına almak çok daha zor olacaktır.
Kaynak: Healthline
Bir cevap yazın