• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Kişilik Değişimine Neden Olan 16 Durum

3 Ekim 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Kişilik Değişimine Neden Olan 16 Durum

1. Hezeyan

Hezeyan; beyinde gerçekleşen, kafa karışıklığına ve duygusal bozulmalara neden olan ani bir değişimdir. Hezeyan yaşayan kişilerde düşünmek, hatırlamak, uyumak, dikkatini bir şeye odaklamak oldukça zordur.

2. Kafa Yaralanmaları

Kafa yaralanmalarında beyin ya da kafatası hasar alır. Bu durum hafif bir şişliğin oluştuğu çarpmalardan travmatik beyin yaralanmalarına kadar geniş bir aralığı kapsar.

3. Bunama

Bunama, bilişsel fonksiyonların azalmasına sebep olan bir durumdur. Bunamanın düşünülebilmesi için hafıza, düşünme, konuşma, karar verme ve davranış gibi şeylerden en az ikisinin etkilenmesi gerekmektedir.

4. Alzheimer

Alzheimer hastalığı, bunamanın en yaygın nedenidir. Alzheimer, beyinle alakalı bir hastalıktır ve ilerleyen yaşla birlikte en sık görülen hastalıklardandır.

5. İnme

İnme, beyindeki damarların parçalanarak kanamaya başlamasıyla beyne yeterli oksijenin taşınmaması sonucunda oluşur.

6. Beyin Tümörü

Beyin tümörü, beyindeki anormal hücrelerin büyümesi anlamına gelir. Tümör kansere neden olan türden olabildiği gibi iyi huylu da olabilir.

7. Creutzfeldt Jacob Hastalığı

Creutzfeldt Jacob hastalığı beyinde değişimlere neden olur. Bu hastalığın en belirgin özelliği istemsiz kas spazmları ve akıl sağlığında bozulmalar olmasıdır.

8. Primer Serebral Lenfoma

Primer serebral lenfoma ya da beyin lenfoması, lenf bezlerinde başlayıp beyne ve omuriliğe sıçrayan bir kanser türüdür. Bu kanser türü oldukça nadir görülse de beyni etkilediğinden kişilikte değişikliklere neden olur.

9. Hipofiz Bezi Kanseri

Hipofiz bezinin boyutu bezelye tanesi kadar olsa da, insan vücudunun işlemesini sağlayan en önemli bezlerdendir. Kanser, vücudun her yerinde olabileceği gibi bu bezde de olabilir. Bu bezde oluşan kanser beynin ve vücudun geri kalanını olumsuz şekilde etkiler.

10. Epilepsi

Epilepsi, nedensiz yere çıkan ve kendini tekrarlayan nöbetlerin olduğu bir hastalıktır. Epilepsi, çok yaygın bir şekilde görülen nörolojik bir hastalıktır. Epilepsi beyni etkilediğinden kişilikle ilgili sorunlara bu hastalıkla birlikte rastlanabilir.

11. Merkezi Uyku Apnesi

Merkezi uyku apnesi, uyku sırasında solunumun aralıklı olarak durduğu bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık beyne oksijen gitmesine engel olduğundan beyin yeterince beslenemez.

12. Huntington Hastalığı

Huntington hastalığı kalıtsal bir hastalık olup beyindeki sinirleri parçalar. Bunun sonucundaysa fiziksel ve psikolojik pek çok belirti açığa çıkar. Bu belirtilerin birçoğu ise kişilik değişimine neden olmaktadır.

13. Porfiri

Porfiri, hastalarda hem üretiminde bir sorun oluşmasına neden olan genetik bir kan rahatsızlığıdır. Bu rahatsızlık vücut için gerekli bazı enzimlerin üretimini engeller. Bunun sonucundaysa hafif veya çok şiddetli pek çok belirti yaşanmaktadır.

14. Sarsıntı Sonrası Sendromu

Sarsıntı sonrası sendromu, beyinde oluşan sarsıntılardan sonra yaşanan belirtileri ifade eder. Beyne alınan her hasar ciddidir ve şiddetli darbeler kişide büyük sorunlara yol açabilir.

15. Pernisiyöz Anemi

Pernisiyöz anemide vücut B12 vitaminin emilimini düzgün bir şekilde gerçekleştiremez. Bu durumun sonucunda kişilerde nörolojik belirtiler ortaya çıkabilir. Spastiklik, periferal nöropati, hafıza kaybı bu belirtilerden sadece birkaç tanesidir.

16. Hiperparatiroidi

Hiperparatiroidi, paratiroid bezlerinin aşırı büyüyerek paratiroid hormonunun çok fazla üretilmesine neden olan bir hastalıktır. Bu hastalık kafa karışıklığı, hafıza kaybı, depresyon gibi pek çok nörolojik belirtiye neden olur.

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress