• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Nabzın Zayıf Atmasına Neden Olan 8 Durum

9 Ocak 2019 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Nabzın Zayıf Atmasına Neden Olan 8 Durum

1) Hipovolemik Şok

Hipovolemik şok, vücuttaki kanın ya da sıvının %20’sinden daha fazlası kaybedildiğinde ortaya çıkan hayati risk barındıran bir durumdur. Vücut sıvısının önemli bir miktarının kaybedilmesi, vücudun kalbe yeterli miktarda kan pompalayamamasına neden olur. Hipovolemik şok, tıbbi aciliyet gerektirir. Hipovolemik şok; bulantı, baş dönmesi, hızlı nefes alma, ciltte solgunluk ve nabzın zayıf olması gibi belirtilere sahiptir.

2) Kardiyojenik Şok

Kardiyojenik şok, kalbin hasar alarak organlardan birine yeterli kan akışının gitmesini engellediğinde görülür. Bu şok türü nadir olarak görülse de yaşandığında bir an önce tıbbi müdahale gerektirir. Belirtileri arasında terleme, el ve ayak parmaklarının soğuk olması, hızlı kalp atışı ve zayıf nabız bulunur.

3) Sıcaklık

Sıcaklıktan dolayı yaşanan acil durumlara genellikle sıcak havaya ve güneşe uzun süre maruz kalmak neden olur. Sıcaklığın neden olduğu durumların sıcak krampları, ısı bitkinliği ve sıcak çarpması olarak üç aşaması bulunur. Sıcak krampları, kaslarda ağrıya ve gerginliğe neden olur. Isı bitkinliğinin varlığında kas krampları, hızlı nefes alma, bulantı, kusma ve baş ağrısı görülür. Sıcak çarpmasında ise vücut sıcaklığı yükselir, davranışlar değişir, kişi halüsinasyon görmeye başlar, hızlı nefes alır ve nabzı zayıflar. Bunun sonucunda nöbet ya da bilinç kaybı yaşayabilir.

4) Potasyum Seviyesinin Yüksek Olması

Potasyum vücudun düzgün bir şekilde işleyebilmesi için gerekli olan bir mineraldir. Ancak potasyum seviyesinin yüksek olması tehlikeli olabilir. Potasyum seviyesi normalden yüksek olduğunda yorgunluk, uyuşma, bulantı ya da kusma, nefes almada zorlanma, kalp atışının düzensiz olması ve nabzın zayıflaması görülebilir.

5) Kardiyak Tamponad

Kardiyak tamponad, kalbin vücuda yeterince kan pompalayamamasının sonucunda kalbin etrafında çok fazla sıvı toplanmasına neden olan ciddi bir rahatsızlıktır. Bu hastalık anksiyete, tansiyonun düşük olması, zayıflık, boyna doğru yayılan göğüs ağrısı, nefes almada zorlanma, nabzın zayıf olması ve bilinç kaybı gibi durumların yaşanmasına neden olur.

6) Ventriküler Taşikardi

Ventriküler taşikardi, kalp karıncıklarında başlayan çok hızlı kalp ritmidir. Bu duruma kalbin elektrik sistemindeki bir bozukluk yol açar. Ventriküler taşikardisi olan kişilerde nabız zayıf atar.

7) Arteriyel Embolizm

Arteriyel embolizm, damardaki bir pıhtının atardamarlara doğru ilerleyerek orayı tıkamasıyla ortaya çıkan bir hastalıktır. Genellikle kolları, bacakları ya da ayakları etkiler. Arteriyel embolizm yaşandığında vücudun etkilenen bölümünde soğukluk, nabız zayıflığı, hareketin azalması, uyuşma, kasta spazmlar, cildin solması gibi belirtiler ortaya çıkar.

8) Aort Disseksiyonu

Aort disseksiyonu, atardamarların iç ve orta kısımlarının arasında bulunan damara kan girmesi anlamına gelir. Aortta yırtılma olduğunda bu durum acil müdahale gerektiren ciddi bir durum haline gelir. Belirtileri arasında nefessiz kalma, bayılma, terleme, vücudun bir tarafında zayıflık ya da felç, konuşma güçlüğü, bir kolda öbür kola göre daha düşük nabız ve kafa karışıklığı bulunur.

Bu yazı bilgilendirme amaçlıdır ve teşhis amaçlı kullanılamaz. Sağlığınızla ilgili tüm endişelerinizi sağlık uzmanlarına danışmalısınız.
Multiyaşam
Multiyaşam

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress