• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Östrojen Eksikliği: Evde Doğal Tedavi

2 Ağustos 2018 By Multiyaşam Staff 1 Yorum

Östrojen Eksikliği Belirtileri

Östrojen seviyesinin düşüklüğünün nedeni ve belirtileri kadından kadına farklılık gösteren bir durumdur ve ayrıca östrojen eksikliği östrojen seviyesinin neye bağlı olarak düştüğüne göre değişik belirtiler gösterebilir.

Östrojen eksikliğinin herkeste görülebilecek genel belirtileri şunlardır:

  • Gündüz boyu yorgun hissetmenize neden olan uyku bozuklukları
  • İşe odaklanamamak
  • Bir şeyi yaparken doğru yapmadığı düşüncesinde olmak

Ayrıca meydana gelen bu uyku bozuklukları sizde şu belirtilere yol açabilir:

  • Kalp çarpıntısı
  • Ateş basması
  • Gece terlemeleri
  • Soğuk titreme

Diğer Belirtiler
Gözleriniz, deriniz ve vajina bölgeniz kururken vücudunuzun su toplamasından kaynaklanan kilo artışı yaşayabilirsiniz. Ayrıca eklemlerde ağrı ve baş ağrısı da meydana gelebilmektedir. Buna ek olarak kalsiyumun kemiklerinizden eksilmesinden dolayı kemikleriniz kırılgan duruma gelebilmektedir.

Cinsel Belirtiler
Cinsel yaşantınız da östrojen seviyesinin düşmesine bağlı olarak olumsuz yönde etkilenebilir. Vajina bölgesinde ve mesanenizde enfeksiyon olayları artış gösterebilir. Bu tip durumlardan birkaçının bir arada yaşanması ciddi depresyon oluşumuna sebep olabilir.

Östrojen Eksikliğinin Nedenleri

Östrojen eksikliğine sebep olan faktörler, belirtilere bağlı olarak değişiklik gösterir. Menopoz dönemine yaklaşan kadınlarda östrojen düşüklüğü genel bir durumdur ve bu durum adet görmenin sona ermesiyle sonuçlanır. Genç kadınlarda meydana gelen östrojen eksikliği fiziksel ya da davranışsal problemlerin bir sonucu olabilir.

Bu problemler şunlardır:

  • Yumurtalıkların işlevinde azalma
  • Yumurtalık üstünde ve içinde kist oluşumu
  • Düşüğe yol açan hamilelik problemleri
  • Doğum ve emzirme
  • Hipofiz bezlerinin işlevinde azalma
  • Vücudun yağsız kalmasına sebep olan zayıflamak için yenilen sağlıksız şeyler ve düzensiz beslenme
  • Belirli bazı doğurganlık ilaçları
  • Zayıflamak amaçlı aşırı spor yapma

Östrojen Hormonu Nasıl Artırılır?

Östrojen eksikliğini hem evde uygulayabileceğiniz hem de ilaç yardımıyla tedavi edebileceğiniz tedavi yöntemleri mevcuttur.

Tıbbi Yöntemler

Östrojen Eksikliği İçin İlaç
Östrojen eksikliği meydana geldikten sonra doktorunuz buna sebep olan faktörleri araştıracaktır. Yaşlı kadınlar için bu durum aslında bir problem olmayabilir; çünkü bu durum normal yaşlanma sürecinin bir sonucu olabilir. Fakat genç kadınlarda meydana gelen bu problemin kaynağını anlamak için doktorunuz ek testler yapabilir. Problemin kaynağı teşhis edildikten sonra tedavi sürecine başlanacaktır.

Hormon Replasman
Östrojen eksikliğine neden olan asıl sebep belirlendikten sonra doktorunuz hormon replasman tedavisine (HRT) başlayabilir. HRT yöntemi etkili olduğu gibi tedavi süreci boyunca kullanılması tartışmalı bir konudur; çünkü HRT yöntemi hastalığın altında yatan nedene bağlı olarak tedavi sürecinde kısa süreliğine kullanılan bir yöntemdir. HRT yönteminin uygulanması kalp problemleri, felç ve kanser riskini yükseltmektedir.

Evde Uygulayabileceğiniz Yöntemler

Sağlıklı Bir Diyet
Öncelikle diyetinizde küçük bir değişiklik yapın ve öğünlerinizde karbonhidrat ve yağ alımını azaltıp lifli besinlerle beslenmeye çalışın. Ayrıca doğal östrojen içeren fitoestrojen yiyecekler tüketebilirsiniz.

Fitoestrojen yiyecekler: Soya fasulyesi, tofu, olgunlaşmamış soya fasulyesi ve diğer fasulyeler, bezelye, meyveler, sebzeler ve kepek.

Ayrıca diyetinizin C ve B vitaminleri yönünden zengin olmasına ve karoten içermesine özen gösterin. Bu vitaminler yönünden zengin bazı yiyecekler şunlardır: portakal ve diğer narenciyeler, enginar, kuşkonmaz, mısır, biber, lahana, ıspanak, havuç, pancar, muz, avokado, karalahana, pazı, birçok tohum ve fındık. Taze gıdalar işlenmiş gıdalardan daha faydalıdır ve dengeli bir diyet sayesinde vücudunuzun kendi östrojen seviyesinin yükseltmesini sağlayabilirsiniz.

Bitkisel Tedavi
Belli başlı bazı bitkiler dengeli beslenmeyi sağlayıp bezlerin östrojen üretmesinde yardımcı olmaktadır. En etkili olabilecek bitkilerden biride hayıttır. Aktarlarda ve eczanelerde bulunan hayıt, östrojen seviyesinin artıp normale dönmesinde yardımcı olabilir. Fakat tedavi için her hangi bir bitki kullanmadan önce eğer antidepresan ilaçlar kullanıyorsanız, parkinsonizm için tedavi görüyorsanız veya doğum kontrol hapı kullanıyorsanız doktorunuza danışın.

Egzersiz Yapmaya Dikkat Edin
Çok düşük yağ oranı düşük östrojen seviyesi ile bağlantılı olmuştur. Düzenli olarak günde 30 dakika boyunca egzersiz yapmak obezite, diyabet, kalp hastalıkları ve diğer sağlık sorunlarından korunmanızda yardımcı olan iyi bir alışkanlık olacaktır. Düzenli egzersiz yapmak östrojen seviyenizi yükseltmenizde de yardımcı olur. Fakat aşırı egzersiz yapmak östrojen seviyenizi düşürebileceği gibi diğer sağlık problemlerine sebep olur.

Tütün ve Tütün Ürünlerini Kullanmayı Bırakın
Tütün ve ürünlerini kullanmak direk endokrin sistemine etki ederek östrojen seviyenizi doğrudan düşürür. Bazı araştırmaların sonucu tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının kısırlığa ve erken menopoza sebep olduğunu göstermiştir.

Kafein Alımını Artırın
Kafein sizin için sürpriz olabilecek derecede bir maddedir. Çalışmalar sonucu günde en az iki bardak kahve içen kadınlarda östrojen seviyesinin arttığı tespit edilmiştir. Eğer hamileyseniz veya bebek emziriyorsanız kafein alımını artırmadan önce doktorunuza danışın.

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Comments

  1. Dilek says

    22 Aralık 2015 at 15:18

    Ben saracoglu hocanin testere disli aslanpencesi kurunu kullaniyorum ve menopozun verdigi huzursuzluk icin ihlamur cok iyi geliyor

    Cevapla

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress