• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Papatya: Bu Bitkinin Faydaları Saymakla Bitmiyor

9 Temmuz 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Papatya Çayının Faydaları Ve Zararları

Papatya Çayının Faydaları

Çayı sadece 5 dakika demlendirerek (en fazla 10 dakika) keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz.

Mideyi Yatıştırır
Mide spazmlarından şikayetçi olanlar, huzursuz bağırsak sendromu’ndan (IBS) yakınanlar papatya çayından faydalanabilir. Güçlü anti-spazm etkisi vardır ve karın kramplarını ve rahatsızlıklarını hafifletir.

Kas Gevşetici ve Bağışıklık Sistemi Güçlendirici
Papatya çayının antibakteriyel aktiviteler sağladığı bilinir. Papatya çayı ayrıca hippürik asit tuzu seviyesini artırır. Bitkilerden elde edilen bu bileşiklerin bağışıklık fonksiyonlarını artırdığı ve enfeksiyonlarla mücadele etme kabiliyetini artırdığı bilinmektedir. Ayrıca soğuk algınlığına, kas gevşekliğine faydaları vardır ve sakinleştirici olarak da kullanılabilir.

Adet Öncesi Sendromu (PMS) ve Adet Krampı Ağrılarını Rahatlatır
Papatya çayının rahatlatıcı özellikleri adet öncesi ve adet dönemi yaşanan adet kramplarını hafifletmeye yarar. Kas gevşetici ve ağrı kesici özellikleri adet öncesi sendromunun hafiflemesini sağlar. Papatya çayı içmek sinirleri yatıştırmaya ve moral artırmaya yardımcı olur.

Papatya Çayının Cilde Faydaları

Antibakteriyel özellikleri cildin daha iyi görünmesini sağlar ve ayrıca kızarıp şişen ve hassas bölgeleri rahatlatmaya yarar. Demlenmiş papatya çayıyla mısır unu ya da iri taneli peygamber çiçeği ile macun yapılıp yüze uyguladıktan sonra kuruması için beklenir. Daha sonra yumuşak bir bez parçasıyla yavaşça macun temizlenir. Bu uygulama cildi rahatlatır ve ağrının geçmesini sağlar.

Diğer Faydaları
Papatya, sağlığa başka birçok faydası daha vardır. Papatya, çok iyi bilinen uyumaya yardımcı olan bir maddedir ve dinlendirici uyku uyumayı sağlar. Papatya yağı, basurun verdiği rahatsızlığı ve iltihabı tedavi etmede etkilidir. Ayrıca diyabete iyi geldiği konusunda bazı araştırmalar var ve kandaki glukoz seviyesindeki değişmelerin ve sorunların önlenmesine yardımcı olur. Daha fazla araştırmaya ihtiyaç olmakla beraber, laboratuvar çalışmaları göstermiştir ki papatya çayının tümör önleyici etkileri vardır.

Papatya Yağının Faydaları

Stresi giderir
Bu, muhtemelen papatya yağının kullanılma sebeplerinin başında gelir. Antidepresan işlevi görür, sinirleri yatıştırır ve kaygıyı giderir. Papatya, rahatlatıcı olarak işlev görerek endişeyi azaltır ve stresi giderir.

Mikrop kırıcı ve antibiyotik etkisi vardır
Papatya yağı, vücut üzerinde kullanıldığında temizleyici etki gösterir ve enfeksiyonu önler. Deri ve saç üzerinde kullanmak için mükemmeldir ve kafa derisine zarar vermez. Kene ve bitleri öldürür. Bu güçlü yağ, aynı zamanda var olan enfeksiyonun yayılmasını da engelleyerek enfeksiyonu tamamen ortadan kaldırır.

Ağrı kesici
Birçok migren hastası, baş ağrısını gidermek ve rahatlama sağlamak için papatya kullanır. Ayrıca kas tutulmaları ve eklem ağrıları için de etkilidir. Papatya, ağrıyı ve şişlikleri azaltmada kullanılır ayrıca şaşırtıcı bir şekilde diş çürüklerine de iyi gelmektedir.

İltihap önleyici
Avrupalılar yıllar önce, papatyanın krem veya merhem olarak cilt yüzeyinde kullanılabileceğini ve tahriş olan cildi yumuşatmakta harikalar yarattığını farketmişlerdir. Ayrıca, cildi yumuşatmak, döküntüleri azaltmak ve güneş yanıklarını iyileştirmekte de kullanılır. Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi’ne göre papatya, kronik cilt hastalığı olan egzamanın tedavisinde orta derecede etkilidir.

İltihabı ve ağrıyı hafifletmek için, ılık banyo suyunuza bir miktar papatya çayı ya da yağı ekleyebilirsiniz. Başka bir yöntem de ılık su ve papatya çayına batırılan bir bez ile vücudunuzdaki tutulmuş bölgeye ya da deriye masaj yapmaktır.

Diğer Faydaları
Papatya, ağız gargarası olarak da kullanılır ve kemoterapi ve radyasyon tedavilerinden kaynaklanan ağız yarasının yol açtığı rahatsızlığı da giderir. Ayrıca diş ve damak hastalıklarıyla savaşmaya da yardımcı olur.

Papatya yağı, enerjilerini artırarak kasların, derinin ve iç organların güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca kanda detoks etkisi gösterir ve idrar yollarını temizler. Papatya, soğuk algınlığı ve grip gibi hastlalıkların şikayetlerini azaltmakta ve bebeklerde gaz sorunlarını kolaylaştırmakta da kullanılır.

Papatya Çayı Zararları

Papatya genellikle zararsız olarak düşünülür ama uyku sersemliğine yol açabilir. Aşırı kullanılması kusmayı ve alerjik tepkileri tetikleyebilir. Alerjisi olanlar papatyadan kaçınmalıdır. Papatya yağı gözleri rahatsız edebilir ve hassas bölgelerden uzak tutulmalıdır.

Riskleri
Papatya kumarin (tat veya koku veren ve kan pıhtılaşmasını önleyen bir bileşim) içerir ve çok az derecede kanı incelten etkisi vardır. Bu etkisi, uzun süre fazla miktarda tüketildiği zaman ileri derecede fark edilir. Eğer cerrahi bir işlem geçirilecekse, en az iki hafta önceden papatya tüketmeyi bırakmak gerekir.

İlaçları Etkileme
Herhangi bir ek ya da bitkisel bir ürün gibi, beslenme alışkanlığına papatya eklemeden önce doktora danışmak gerekir. Potansiyel olarak papatya şunlarla etkileşime geçebilir: Aspirin, naproksen ve ibuprofen gibi steroid içermeyen iltihap sökücü ilaçlar, sakinleştiriciler ve kan incelten ilaçlar(Coumadin, Plavix, aspirin, Lovenox). Papatyanın diğer başka katkı maddeleriyle etkileşime girme potansiyeli vardır. Eğer japon eriği, sarı kantaron, sabal meyvesi(saw palmetto), kedi otu veya sarımsak alınıyorsa doktora ya da bitki uzmanına danışmakta fayda vardır.

Hamilelik
Hamilelik süresince papatyadan kesinlikle kaçınılmalıdır. Rahim kaslarını etkiler ve düşük yapma riskini artırır. Emzirme döneminde papatya kullanmaktan kaçınılmalıdır ve bebeklere papatya vermeden önce doktora başvurmak gerekir.

Tavsiye Edilen Miktar
Araştırma sonuçlarına göre günlük alınması gereken miktar 400 mg ile 1600 mg arasında değişir. Az miktarla başlayıp istenilen faydaları meydana gelene kadar derece derece artırılmalıdır.

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress