• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Penisten Kan Gelmesi: Nedenleri ve Tedavisi

20 Ağustos 2018 By Multiyaşam Staff 3 Yorum

Penisten Kan Gelmesi Nedenleri ve Tedavileri

1)  Prostat İle İlgili Nedenler

Prostat Damarının Yırtılması
Bu durumda kan prostat bezindeki hassas damarlarda oluşan bir yırtıktan gelmektedir. Prostat, seks esnasında salgılanan (meni vb.) sıvıların çoğunu üreten organdır. Boşalma esnasında prostat çok kasılırsa bir damar yırtığı oluşabilir ve kan sperme karışabilir. Bu duruma hematospermi deniliyor. Koyu renkli olanlar önceden meydana gelen yırtıklardan kalan kan iken, kırmızı kanamalar yırtığın yeni oluştuğunu gösterir. Menide kan pıhtısına da rastlanabilir veya idrar yaparken yüksek miktarda kanama da görülebilir.

Diğer Sebepler
Bunlara genelde idrar öncesi veya sonrasında rastlanır. İkinci kez boşalmalarda, boşalma olmadan uyarılmalarda veya çok miktarda baharatlı gıda tüketildiğinde de iç çamaşırınızda kan lekeleri görebilirsiniz. Prostat bezindeki tahrişler de iltihaba neden olarak kanama ile sonuçlanabilir. Nadiren alkol, boşalma öncesinde geri çekilme ve bisiklet sürme benzeri aktiviteler bu riski artırabilir. Prostatın enfeksiyon kapması da kanamaya neden olabilir.

Tedaviler
Belirtilerin etkisini azaltmak için antibiyotiğe ihtiyaç duyulur. Yaşla birlikte prostat büyüdükçe varis ve damar genişlemesi oluşunca, damarlar yırtılmaya daha açık hale gelirler. Proscar adlı ilaç bu belirtilerin tedavisinde kullanılabilir. Birkaç yıldır herhangi bir kanama olmuyorsa durumunuz muhtemelen ciddi değildir ancak emin olmak için bir üroloğa görünmekte fayda var.

2)  İdrar Yolu Enfeksiyonu

Neden Kanama Yapar?
İdrar yolu enfeksiyonları idrar borusunu, böbrekleri veya idrar torbasını etkileyebilir. Bu durumda dokular gittikçe daha çok hasar görmeye başlayacağı için aşırı hassasiyet, şişme ve kanama görülebilir. İdrar yolu enfeksiyonunun diğer olası belirtileri rektal ağrı, kıvamlı – kokulu idrar, sık idrara çıkma, bulanık renkli idrar, sürekli idrara çıkma isteği, idrar yaparken yanma, pembe-kahverengi-kızıl renkli idrardır. İdrar yolu enfeksiyonunun hangi dokuyu etkilediğine bağlı olmak üzere, üşüme, titreme, belde veya yan tarafta ağrı, bulantı, kusma, karnın alt tarafında rahatsızlık ve leğen kemiğinde baskı gibi belirtiler de görülebilir.

Nasıl Korunmalı?
İdrar yolu enfeksiyonlarından korunmak için büyük tuvalete çıktıktan sonra temizlenirken bakterileri genital bölgeye yaymaktan kaçınılmalı. Cinsel ilişkiye girdikten sonra olası bakteri yayılımını önlemek için olabildiğince erkenden idrara çıkın. İdrar yolunda bulunan ve çoğalması muhtemel bakterileri temizleyebilmek için yeterince sık idrara çıkabilmek gerekir. Bunun için de bol su ve besin değeri yüksek diğer içecekler tüketilmeli.

3)  Cinsel İlişki Sonrası Hafif Kanama

Genel Sebebi
Kırklı yaşların ilk dönemlerini yaşayan bir erkek, uzun süre seks yapmazsa boşalmada zorluk çekebilir ve boşalma sonrasında penisinden kan gelebilir. Bu belirtiye neden olan birden çok durum vardır. Çoğu vakada sebep, cinsel ilişki esnasında yaşanan prostat ve idrar yolu tahrişidir. Bu duruma özellikle hareketli bir seks sonrasında ya da uzun süredir cinsel birleşme yaşanmamışsa sık rastlanır. İstirahat sonrasında belirtiler yatışacaktır.

İltihap
Özellikle boşalma da ağrılı olursa, seks sonrası hafif kanama prostat iltihabına işaret edebilir. Yaşlı erkeklerde daha sık görülür.

Doktorunuz prostatınızın hassas ya da iltihaplı olup olmadığını anlamak için rutin testler uygulayacaktır. Test sonucunda aşırı hassasiyet veya yumrular saptanırsa, doktorunuz daha fazla hasarı engellemek için en uygun tedaviyi başlatacaktır.

4)  Cinsel İlişki Sonrası Ağır Kanama

Bir kadın seks sonrasında kocasının idrar yolundan çok miktarda kan geldiğini raporladı. Burun kanamasına benzer şekilde. Kadın seks esnasında kocasının penisi büküldüğü için damarlarından birinin yırtılmış olmasından endişe etmişti. Bu da bir olasılık, eğer öyleyse kanama birkaç gün içerisinde durur. Kanama durmazsa, kanama eşliğinde ağrı da varsa, ateş yükselmesi veya idrara çıkmada zorluk varsa bir üroloğa görünmek gerekir. Çünkü bu durum idrar torbası, böbrek veya prostat enfeksiyonunun işaretidir.

En nihayetinde, hiçbir tür kanama hafife alınıp boş verilmemeli. Kanama belirtileri ile ilgili endişeleriniz varsa mümkün olan en kısa sürede doktorunuza danışın.

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Comments

  1. Yücel says

    19 Haziran 2016 at 03:13

    Daha önce hiç olmadı geçen gün 1 yada 2 damla gördüm fakat devamı olmadı yanma yada her hangi bişey olmadıbişey olabilirmi

    Cevapla
  2. Kerim says

    22 Ekim 2016 at 14:28

    Pislik gelirken kanama oluyor ve pislik vr kan karısık cıkıyor vede pul bibere benze kirmizı bisey daha geliyor

    Cevapla
    • Cengiz says

      17 Şubat 2019 at 13:51

      Arkadaşım sen basur olmuşsun en iyisi bitkiyle giderilebilen bir hekim bitkiciyle görüş ve sana gereken ilacı verecektir bende de vardı doktorlara gittim bana fitil verdi olmadı krem verdi olmadı en sonun da bitkiciye gittim çok şükür verdiği ilaçla her şey çok iyi rahatım çok şükür

      Cevapla

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress