• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Protein Tozunun Zararları ve Olası Yan Etkileri

13 Ağustos 2018 By Multiyaşam Staff 27 Yorum

1)  Kemiklerin Zayıflaması

Osteoporoz (kemik erimesi) yüksek protein tüketiminin bir sonucudur. Çünkü protein tozlarındaki yüksek miktardaki protein kanın daha da asidik hale gelmesine neden olur. Kandaki asit düzeyini nötralize etmek için vücut kalsiyumu kemiklerden atmaya çalışır. Kalsiyumun kemiklerden atılmasıyla kemikler zayıflar ve kemiklerde kırılma ve sakatlıklar görülür. Osteoporoz şikayeti olan insanlar kırılmalar ve sırt ağrılarını da içeren birçok sorunla karşı karşıyadır.

2)  Keton Birikimi

Protein tozlarında bulunan yüksek orandaki proteini tüketirken özellikle düşük karbonhidratlı bir diyetiniz varsa keton birikimiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Çünkü, çok fazla miktarda proteinle beraber az miktarda karbonhidrat alınırsa vücut depolanmış yağları enerji üretmek için kullanmaya başlar. Bu, karaciğer ve böbrek gibi hayati organların üzerinde inanılmaz bir baskı oluşturur. Bu aynı zamanda vücudun enerji metabolizmasıyla oynamak ve bozmak anlamına gelir.

3)  Böbrek Yetmezliği ve Böbrek Taşları

Aşırı miktarda protein tozu tüketmek böbrek hasarlarına da neden olabilmektedir. Bunun neden, böbreğin protein miktarını düzenleme göreviyle ilgilidir. Protein tüketimi çok fazla olduğunda böbreğe proteini metabolize etmek için çok fazla yük biner ve bu sonuçta böbrek yetmezliğine neden olur.

Üre içeren kan, bulantı, kusma, ürenin geçiş frekansında değişiklikler gibi pek çok semptom böbrek yetmezliğine işarettir. Böbrek taşları da aşırı miktarda protein tüketiminin bir sonucudur.

Böbrek taşları böbrekteki bileşiklerin kristalleşmesi sonucu oluşur. Bu taşların ayrıca böbrekteki distal tübülleri ve üreyi böbreklerden idrar torbasına taşımakla görevli üreteri bloke ettikleri bilinmektedir.

Üreteri bloke eden taşlar şiddetli ağrılara neden olur ve zararlıdır. Bu yüzden bu zararlı yan etkiden kaçınmak için protein tozu kullanımının çok sınırlı olması gereklidir.

4)  Karaciğer Tahribatı

Aşırı miktarda tüketildiğinde protein tozları sık sık karaciğere negatif etki yapabilir. Protein metabolizmasında önemli rol oynadığı için karaciğere verilen zarar hayati derecede önemlidir.

Midenin üst sağ tarafında ağrı, kil renkli dışkı ve aynı zamanda sarımsı renkli göz ve cilt gibi çok sayıda belirti görülebilir. Karaciğer hasarıyla bağlantılı bu belirtilerle karşılaşırsanız doktorunuza başvurmalı ve protein tozu kullanmayı bırakmalısınız.

5)  Kalp Hastalıkları

Birçok araştırma yüksek proteinli diyetlerin bazen kalp rahatsızlıklarıyla sonuçlanabileceğini göstermiştir. Birçok protein katkı maddesi kardiyovasküler hastalık riskini artıran tam yağlı süt ürünleri kullanır. Bu nedenle, protein tozları kullanırken meyve, sebze, baklagiller, balık, tam buğdaylı gıdalar ve zengin omega-3 kaynağı olan zeytin yağı gibi yiyecekleri de tüketmek çok önemlidir. Protein tozlarının olumsuz etkisinden kaçınmak için, diğer besin maddelerinden mahrum kalmayın.

6)  Sindirim Problemleri

En yaygın protein tozu kaynakları peynir altı suyu, kazein ve soya proteinidir. Bunlar sık sık ağrı, bulantı, sindirememe ve mide ekşimesi gibi sindirim düzensizliklerine neden olabilir. Peynir altı suyu ve kazein proteini gibi ürünler süt kaynaklıdır ve bu yüzden laktoz hazımsızlığı olanlar bunlardan tamamen kaçınmalıdır.

Yüksek miktarlı proteini düşük lif içeren bir diyetle tüketmek kabızlığa neden olabilir. Protein tozlarının neden olduğu bu kronik kabızlık uzun süre devam ederse kolon kanserine neden olabilir.

Protein tozlarından dolayı kronik kabız şikayetiniz varsa başka bir protein tozu tavsiye etmesi için başvurmak doktora başvurmak gerekir.

7)  Kalori Artışı

Protein tozları kullanırken en yaygın yan etkilerden biri de aşırı kilo alımıdır. Protein tozları yaygın bir şekilde kas kütlesini artırmak için kullanılır halbuki bu yağ miktarının artışına da neden olur. Protein tozları vücut tarafından yakılmazsa, istenmeyen kilo alımına neden olabilecek yüksek miktarda kalori içermektedir.

8)  İlaçların Etkisini Azaltma

Protein tozları kullanılan tıbbi ilaçlarla da etkileşime girebilmektedir. İlaçların emilimini azaltarak etkilerini azaltırlar. Kazein proteini gibi kan basıncını düzenleyici ilaçlarla tüketildiğinde yan etkileri olan protein tozlarını kullanmadan önce doktora danışmak önemlidir. Çünkü bu etkileşim kan basıncını çok fazla düşürebilir.

9)  Zararlı Metaller İçerme

Birçok protein tozu üzerinde yapılan araştırmalar, her birinin minimum bir tane cıva, kadmiyum veya arsenik gibi zararlı bir madde içerdiğini göstermiştir.

Bütün vücut ve organlar bu toksik maddelerden etkilenir. Çünkü kadmiyum gibi metaller böbrekleri tahrip eder ve vücuttan atılamaz.

Dolayısıyla doktorunuzdan tavsiye almak ve kas geliştirmek için vücut için gerekli bütün besinlerden faydalanmak gereklidir.

İlgili Makale: Spordan Önce ve Sonra Ne Yenmeli?

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Comments

  1. Özgür says

    29 Temmuz 2015 at 15:00

    Bu ve benzerleri yazıları okuyan eşimiz,ailemiz,dostumuz vs. protein tozlarının çok zararlı bir şey olduğunu düşünüp bizi baskı altına alabiliyorlar… Halbuki sadece protein tozu değil her şeyin fazlası zararlıdır. Protein tozu ihtiyaç kadar alındığında inanılmaz faydaları olan bir destektir, o yüzden aslında bu yazıdaki “fazla protein tozu alımından doğacak zararlar” malesef protein tozu almanın zararları gibi algılanacaktır…

    Cevapla
  2. Veysel Dikbaş says

    3 Ağustos 2015 at 15:00

    Yazıda bahsedilen yan etkileri destekleyici hiçbir araştırma sonucu , kaynak, veya bilimsel makale yoktur. Burada bahsedilen yan etkiler kurgudan ibarettir. Ayrıntılı anlatım yapmayacağım ancak böbrek ve karacağer kısmı tamamen uydurmadır. Kanın asidik değerini kalsiyumdan oluşan kemik dokusuna zarar verdirmek için arttırmak için, kanınıza kezza veya ph’ı en az 5 in altında olan bir sıvı enjekte etmeniz gerekmektedir ve bu da anatomik olarak aşırı şekilde zarar görmeniz demektir. Ayrıca, hurafelere dayalı, fantastik makaleler okuyacağınıza, Spor bilim sitelerinde biraz araştırma yapmanız sizin için daha şüphe giderici ve aydınlatıcı olacaktır.

    Cevapla
    • multiyaşam says

      4 Ağustos 2015 at 16:14

      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18452122

      Amerika Ulusal Sağlık Enstitüsü’nün sitesinde yer alan yukarıdaki yazı 5 araştırmacı tarafından kaleme alınmış. 27 yaşında acısız sarılık şikayetiyle hastaneye başvuran kişiye kolestatik karaciğer hastalığı teşhisi konulmuş. Bu kişi “hevesli bir ağırlık kaldırıcı” olarak tanımlanmış. Kişi 8-9 aydır kreatin, 4 haftadır da whey proteini kullanıyormuş. Kişiye intravenöz sıvılar verilmeye başladığında ve bu ek besinlerin kullanımı bırakıldığında semptomlar önemli ölçüde iyileşmiş. Makale kreatin ve protein tozlarının karaciğer tahribatı ile ilişkisini anlatıyor. Maalesef tamamına ulaşmak için üyelik gerekiyor.

      http://www.researchgate.net/publication/256926910_Effects_of_resistance_training_associated_with_whey_protein_supplementation_on_liver_and_kidney_biomarkers_in_rats

      Fareler üzerinde yapılan şu deneye göre, whey proteini tavsiye edilen dozlarda alınıp, yeterince ağırlık çalışması yapıldığında zararlı görünmüyor. Ama whey proteini fazla alındığında ya da whey proteini alınıp, kaslar yeterince çalıştırılmadığında (yani protein kaslar tarafından kullanılmadığında) böbrek ve karaciğer hasarı saptanmış.

      Cevapla
      • Naturel says

        20 Nisan 2016 at 17:31

        Hocam elinize sağlık fitness bir sağlık sporudur eğer hap protein tozu kullanacaksan yapma sağlığını riske atma.

        Herşeyden önce Protein tozu denen meret laboratuvar ortamında üretilen sentetik bir madde , ilaçtır bu kesindir.
        Protein tozu asla doğal yoldan üretilemez sadece sentezlenir

        Cevapla
        • Vural says

          7 Mayıs 2017 at 01:43

          Evet her şeyin fazlası zarar dogrudur. Ama şöyle bir konu da var protein tozunun sağlıklı bir kişiye doğrudan zararı hiç bir bilim dalında ya da tıp merkezinde kanıtlanamamıştır. Farelere protein tozunu verdikten sonra enerji atmaları sağlanmışmı veya yanında karbonhidrat verilmişmi yada fareler ile insan kas ve böbrek yapısı birbirine uyuyormu onları da sorgulamak gerekmektedir. Ayrıca protein tozu sentetik madde yazdığınızı gördüğümde gözlerime inanamadım plastikten yada çeşitli kimyasalların bir araya getirilerek mi yapıldığını zannediyorsunuz. Protein tozları peynir altı suyundan doğal yollarla sentezlenerek ve bir kaç iyonizer işlem gerşekleştirilerek üretilir. Elbette bir kaç işlemden geçecek doğadan dogal yolla elde edilebilecek birşey degil ama madem doğallık dan bahsediyorsunuz o zaman marketten hiç bir şey almayacaksınız(hazır kesilmiş ekmek dahil.) Çünkü onlar bile işlemden geçiyor gdo ve bir ton ek ürün ve size hiç bir zaman isminin açıklanmadığı sadece E250 E325 gibi kodlarla belirtilen kimsayalları yazıyorlar onları kullanırken kimsenin aklına doğallık yada zararları gelmiyor malesef. Lütfen doğru dürüst araştırmadan yada ürünün içeriğini tam olarak bilmeden yorum yapmayınız. Not: Protein tozu alıcaksanız saglıklı olması açısından içeriğini okuyun derim %80 protein oranı ve üzeri olmayanları tabiki de tüketmemeniz gerekiyor.

          Cevapla
      • Gökmen T. says

        21 Nisan 2018 at 00:15

        Dünya üzerindeki 200 den fazla ülkede halen serbest ve aşırı yoğun denetimlerle üretilip satılan hatta savaşlarda askerler için stoklanan bir ürün grubudur. Hatta 1. dünya ülkelerinin çoğunda hamile bayanlara , bebeğin sağlıklı büyümesi için dozajı ayarlı şekilde verilmesi tavsiye edilen gıda takviyesi şeylerdir. Verdiğiniz tüm makaleyi okudum ve UTANDIM .
        Tamamen hayvanların üstünde yapılan deneylerle yapılan sonuçlara dayalı. Çok ayıptır ya. Hayvanlara edilen eziyetleri destekmi gösteriyorsunuz utanmalısınız. Ayrıca hayvan katabolizma ve metabolizması işleyişi farklıdır ve kesin hüküm değil bilgilendirme amaçlıdır. İnsanla hayvanı bir tutmayı bırakın, bir insanın fizyolojisi diğer bir insanın fizyoloji işleyişi bile farklıdır.
        Bu tür ispat maksatlı ingilizce sayfa verişiniz acizlik olmuş.
        Gıda takviyeleri sağlık bakanlığının izniyle onlara bağlı labaratuar larda test edilir ve ilaç olmadığı ispatlanır sonra ithalatına izin verilir daha sonra gıda ve bayındırlık bakanlığı prosedürlerine göre işlem görerek, gıda kodeksine uygun satışa sunulmasına izin verilir. Bilginiz olsun. Bu zamanda şampuanlarda bile protein var diye gurur olarak belirtip satış artışı planlanıyor. Her gıda da protein miktarı ayrıntısı isteniyor ve Nerde bir protein kaynağı var en pahalı besin grubu hep o olmuştur. Diğer bir yorum yapan arkadaşın söylemi tamamen doğrudur. Yanlış kullanılıp ta faydası olan bişeymi var vucuda. Antibiotikmi ki bu bukadar korkulsun. Doğru anlatın doğru olsun. Verdiğiniz 9 başlıkta acemice yazılan, miktar kullanım oranı ve şartları belli olmadan açıklamalarınız haksız ve size yakışmayan mahalle ağzı ile olmuş. daha destan bile yazıp karşılıklı cevaplaşırız ama esas cevabı size en başta verdim. 200 den fazla ülkede halen üretimi ve satışı serbesttir. Özellikle 1. dünya ülkelerinde. Ama siz bu ülkelerin hatta sağlık bakanlıklarından daha iyi bildiğinizi söylüyorsanız buyrun bu yazıyı onlara yazın ve cevabını alın. Tabi kendinize güveniyorsanız…

        Cevapla
  3. oben says

    10 Ağustos 2015 at 17:49

    Burda yazılanları okuyupta korkunuz olmasın. Karaciğerde sarı renkli göz ,midenin üst tarafı şişlik vs demesin de Hepatit başlangıcı belirgenliğidir. Protein tozu ile bu problem olmaz. Ben kullanıyorum ama bir problem yaşamadım bu zamana kadar. Şunu belirtim, herseyin fazlası zararlı. Suyun-meyvenin-sebzenin vs hepsiniz fazlası zararlıdır demek istemiş burda. herşeyi ideal orantılı kullandıktan sonra, protein tozunda bile bir problem olmaz. Sadece iğne-kimyasal kas geliştirici maddeler zararlıdır. Onlara dikkat. İlerde;iğne gibi türler kas için, bırak bu rahatsızlığı, hem kalbi durdurur hem de kansere yol açar. Bunlar yüzüne protein tozu ailemizin gözünde ölüm maddesi yerine geçmiştir.
    Kısacası herşeyin fazlası zarar, herşeyin düzenli kullanması az kullanmasında sorun olmaz..
    Saygılar…

    Cevapla
  4. Kemal says

    15 Ocak 2016 at 18:49

    Bilimsel zararı yok diyenler kardesim 31 yasında bunprotein tozları yüzünden uyuyamamz oldu ondan sonra cocuk pisikayrirte gitdi misol aldı bu protein tozlarıyla ters tepki yaptı iyilescene dahada kötü oldu bitmek bilmeyen kas kasılmaları konusmalarında tutulmalar uyumama tıbbi belgezlsi yok diyen gelsin beni bulsun karacagierini bile mahvetmis neden bahsediyor bir zararı yok diyenler iyi düsünün hani 1 doktor 2 doktor 3 4 doktora sorun agrimayan hicbir kası yokdur iyi dusunun ona gore toz kullanın lütfen bu kötüleme degil kardesimin basına geldi baska kardesimin basına gelmesin

    Cevapla
    • Yılmaz says

      6 Mart 2016 at 21:09

      Kardeşinizin ne miktarda kullandığını yazmamışsınız. Çok bilgili değilim ama yorumlara göre fazla kullanınca zararlı oluyormuş.

      Cevapla
  5. Emre says

    5 Nisan 2016 at 03:43

    Tamamen saçmalık olmuş bu yazı.Belirtilen olası zararlar fazla protein tüketiminden dolayı ortaya çıkabilecek şeyler.Keton birikimi daha da saçma olmuş diyetin olayı zaten o ketojenik diyet.

    Cevapla
  6. Erkan says

    12 Nisan 2016 at 22:37

    Arkadaşlar tartışmanız mantıksız bence. Herşeyin fazlası zarar. Bende ağırlık sporuyla uğraşıyorum 5 yıldır ve hala araştırıyorum. Anladığım şu ki kilonuza ve antremanınıza göre toz kullanın. Fazlası karaciğerinize zarar verir yağlanma yapar bu tozu kullanıyosan zaten iyi çalışman gerektiğini bilmen gerekir! Bol bol su içinki yan etkilerinden (kabızlık,yağlanma vb. ) kurtulun su önemli !

    Cevapla
  7. evan says

    9 Mayıs 2016 at 12:13

    Bilimsel makaleleri görebilir miyiz bu yazının arkasındaki? Beslenme biliminde doktora yapmış biri olarak gerçekten kınıyorum bu yazıyı. Çok uç örneklerde görülebilecek etkilerin genel yan etki diye gösterilmesini bu siteye yakıştıramadım. Keton birikimi tamamen gerçek dışı.

    Cevapla
  8. Sadık Özyer says

    22 Haziran 2016 at 05:02

    Yahu protein tozu dediğinizde 20 gram protein var her bir porsiyonun içinde 4 yumurta ile eş değer. 20 gram protein 100 gram tavuk demek ,Bunlar yüzünden insanlar spor yapıp hayalindeki vucuda kavuşamıyor , özgüven eksikliği bir iç geçirme yaşıyor. Allahın her günü alkol içen adamın karaciğeri nasıl oluyor ? Günde 7 litre su tüketiyorum , Böbreklerime çok mu yükleniyorum , iflas mı edicek ? Aspirinin yan etkilerini okudunuz mu ? Peki o yan etkilerinden ölen var mı ? 1 tablet ile. Steroid kullanıp ölen var mı ? Yaz günü aşırı doz vurup sonra saunaya gidip 20 dakika ter atmaya çalışan kişileri yazmazsanız harika olur..

    Cevapla
  9. Bünyamin says

    4 Temmuz 2016 at 16:03

    Yasasin protein tozu kahrolsun cips,cola ????

    Cevapla
  10. Ali says

    20 Temmuz 2016 at 09:14

    Arkadaşlar ben 2 iki ay düzenli bir şekilde kullandım ve sporu muda yaptım faydası oldumu diye sorucak olursanız gayet de başaralı oldum (ama) Ben biraz daha hızlandırıp daha gösterişli olsun die biraz dozu arttırdım yaklaşık 15 gün böyle kulladıım ve sonra göğüsümde de daralma nefes alma da zorlanmaya başladım ve sonrada kalbim de sıkışma olmaya başladı baktık zararlı olmaya başladı hemen yarıda kestim bıraktım ve şuan 1 buçuk aydır kullanmıyorum sporda yapmıyorum vicudum eskisinde daha berbat oldu poşet hırdalamışı gibi oldum yani yapmış olduğum çaba bi s….e yaramadı….

    Cevapla
  11. Erdal says

    6 Ağustos 2016 at 15:25

    Protein tozlarının savunucusu ya satıcıları yada yeterince agırlık çalışmadan kısa sürede kas hacmini büyütmek isteyen balon mantığı sporculardır. Protein ihtiyacını yumurta baklagiller gbi pahalı olmayan doğal yolarlada alınabilir doktor tafsiyesi olmadan takviye ilaç vitamin alınmamalıdır. E

    Cevapla
  12. murat says

    6 Ağustos 2016 at 21:48

    et yumurta yeyin kas calısın
    protein tozları dogal degil kalp krizi yapıyor

    Cevapla
    • Vural says

      7 Mayıs 2017 at 01:54

      benim kilom 110 yaklaşık günde 160 gr protein ihtiyacım var bunun sadece 25gr protein tozundan alıyorum daha da agır spor yapsam 50 gr nı karşılarım ama bu seferde protein ihtiyacım zaten artmış oldugu için yine diyetimde sabit kalmış olurum. tabiki 160 gr protein ihtiyacimin daha büyük kısmını tozla alsam skıntı olabilir belki yanında yeteri kadar su tüketmez ve karbonhidrat almaz isem normal olarak o proteini tozdan da alsam normal yollarla da alsam aynı sorun oluşur. Ama şunu lütfen demeyin (DOĞAL DEĞİLDİR). arkadaşlar protein tozları kimyasal maddelerin bir araya getirilerek oluşturuldugu birşey degil. Marketten aldığınız puding, peynir, makarna, bisküvi ne kadar işlemden geçiyorsa hemen hemen aynı miktarda işlemden geçiyor. Protein tozu aslında saflaştırılmış peynir altı suyundan elde edilen tozdur. içerisine extradan vitamin sodyum ve benzeri mikro besinler katılabiliyor istemiyorsanız katılmamış çeşitleride mevcut. Sizin bahsettiginiz şey protein tozu degil steroid tamamen farklı şeyler lütfen bilmeden konuşmayalım

      Cevapla
  13. İBRAHİM says

    14 Ekim 2016 at 12:50

    Sanırım bu sayfayı annem babam admine rüşvet vererek yazdırdı ? Hep ayni şeyler, tozu fazla kullanan salaklar bi yana başlığın yanlış yazilmasida ortalığı karıştırdı

    Cevapla
  14. Aliiii says

    24 Aralık 2016 at 00:07

    Gainer ürünü aldım adı elite laps mass gainer bir kere kullandum ıkı olcek attım normalde dört ölcek iken bir haftadır midem kendine gelmiyor zaten ıctikten bir saat sonra kusturdu bu etkinin sebebi nedir bunu ogrenmek ıstıyorum saygılar

    Cevapla
    • Vural says

      7 Mayıs 2017 at 02:04

      Laktoza karşı bir çeşit alerjiniz yada direnciniz olabilir bir doktora danışın ama sizdeki tepki miğdenizin yada bağırsaklarınız laktoza karşı verdiği tepkiye uyuyor bir test yaptırmanızda fayda var zaten pozitif çıkarsa laktozsuz süt haricinde hiç bir süt ürünü tüketmemenizi söyleyeceklerdir büyük ihtimalle

      Cevapla
    • Vural says

      7 Mayıs 2017 at 02:05

      Birde ürünün orjinalliğinden emin olun piyasada çok fazla merdiven altı üretimi dolaşıyor

      Cevapla
  15. OMER says

    22 Mart 2018 at 13:21

    ABILERIM ABLALARIM KARDESLERIM
    SIMDI HANGINIZE INANALIM KULLANANLARAMI KULLANMIYANLARAMI
    BIDE PEYNIR ALTI SUYU YANI PROTEYIN IN YAPILDIGI (PEYNIR ALTI SUYU) YOGURDUN YESIL SUYUMUDUR YOKSA BASKA BISEYMI YAZARMISINIZ LUTFEN

    Cevapla
  16. alihan tavsan says

    20 Haziran 2018 at 15:56

    Arkadaslar.6sene once 2 kutu toz bitirdim 19 20 li yaslarda idim..hic yan etki gormedim sivilce disinda.iyice sistim.biraktigimda sanki kollarimdako tipayi actilarda hava sondu.kreatinde aliyodum.hemen sondum neyse,ekim 2017 de crossfit e basladim.her idman sonu pinar protein icmeye basladim.buraya kadarda sikinti yok.vuxut fitlesti vs.bi gun pazar ogleyin uyuyorum.sporun 5.ayi.oyle bir uyandim ki kalp krizi.daralma.ne ararsan.5 dakika uzun uzun bogulurmus gibi nefes alip verdim.sonra ki gunlerde gogus daralmasi,nefesi kontrol etme istegi.ne ararsan deliricektim.hic protein tozuna yormadim bu olayi.ta ki simdi bu foruma girene kadar.gecen yine oldu ilk olaydan beri 3 4 ay gecti veya daha az tarihler tam kesin degil.gecen yine oldu uykuda kriz geliyodu.orucluyum.oglen uyuyacam kriz geliyo uyaniyorum si ra gun icinde nefes daralmasi.nargile iciyorum dedim acaba nargiledenmi,ilk krizden beri sigarayi biraktim,alkolu kestim.ama is protein tozuna bagladi…crosfitten fitness a dondum.kendimi rahatlatmak icin bakiyodum sorunu cozdum.ayni sorunu yasayanlar yazarsa sevinirim.protein tozu benim icin bitmistir..
    [email protected]

    Cevapla
  17. Kürşat says

    22 Temmuz 2018 at 18:07

    Bir okuyucu olabilecek tüm zararları yalanlamış. Ben kendisine burada olma sebebimi söyleyeyim. 3 haftadır protein tozunu spor yaparak kullanıyorum. Normal hayatımda da günde 4lt ye yakın su tüketen biriyim sporda bu günde 5lt ye çıkıyordur. Dün sabah böbreğimin ağrısına uyandım hastane hastane gezdim böbrek taşı oluşmuş ve aklıma gelen ilk şey protein tozu oldu. Allahtan gecesinde düşürdüm kurtuldum. Ne kadar protein tozunu kullanmak hala istesem de böyle bir acıyı bir daha yaşamayı göze alamadığım için bıraktım. Birşeyleri bilip bilmeden konuşmak çok kolay ama acıyı çeken anlar.

    Cevapla
  18. Kürşat says

    22 Temmuz 2018 at 18:15

    Arkadaş ne salak yorumlar var gerçekten anlam veremiyorum. Siz yaşamadınız bir sorun da ben yaşadım ve burdayım? Haftada 3 gün full body günlük 2 ölçek idmandan önce ve sonra whey proteini. 3 hafta sonunda sabah böbrek ağrısına uyanma hastane hastane gezme harap olma ve böbrek taşı düşürme. Düşüren ağrısını bilir düşürmeyen boş lafla sallar durur burda. Herkeste olacak diye birşey yok ama olunca da insanın canı çıkıyor. Ben de çok isterdim devam edeyim whey proteini ile ama o acıyı bir daha yaşamayı göze alamam maalesef.

    Cevapla
  19. Beytullah yaman says

    15 Kasım 2018 at 22:22

    30 yaşındayım 10 yıldır düzenli olarak spor yaparak protein tozu kullanıyorum. Bahsedilen rahatsızlıklardan birini bile yaşamadım. Burada önemli olan gerçekten miktarı doğru belirlemek. Hem akşam hem sabah protein tozu içilmesini doğru bulmuyorum. Bu durum böbreklerinizi yorarak ağrıya neden olabilir. Tüketilen miktar spordan hemen sonra sadece 1 ölçek olmalı. Buna ek olarak ek gıdalar tüketerek örn; meyve sebze balık tavuk antrikot tüketerek ( tabi yine ölçülü bir miktarda ) sağlıklı bir beslenme programı oluşturabilirsiniz. Su tüketiminizde Günde en az 2 litre olmalı. Kendinizi gözlemleyerek vücudunuzun verdiği tepkileri iyi analiz ederek kendi kendinizin doktoru olabilirsiniz.

    Cevapla

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress