• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Sabahları Uyandığınızda Sırt Ağrısı Mı Yaşıyorsunuz? Ne Yapmalısınız?

3 Eylül 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Sabah Yaşanan Sırt Ağrılarının Nedenleri

1.Uyku pozisyonları
Sabahları sırt ağrısı yaşadığınızı fark ettiyseniz, uyku pozisyonunuz bu durumun suçlusu olabilir. Uyurken kötü bir pozisyonda uyumak, omuriliğinize baskı uygulayabilir ve omuriliğin doğal kıvrımının düzleşmesine neden olabilir. Bu durum, sırtınızın tutulmasına ya da eklemlerde rahatsızlık veren bir baskı oluşmasına yol açabilir. Genellikle midenizin üstüne yatarak uyuyorsanız sırt ağrısını daha sık yaşamanız mümkün.

Daha iyi bir uyku çekmek ve omurilik sağlığınızı düzeltmek için uyku pozisyonunuzu değiştirmeyi düşünün. Doktorlar, yan tarafınıza dönerek ya da dizlerinizin altına bir yastık yerleştirerek sırt üstü uyumanızı öneriyorlar. Midenizin üstüne yatarak uyumak sizin için tek rahat pozisyonsa, pelvis bölgesinin ya da alt karnın altına yastık yerleştirin. Bunu yapmanız, sırtınızda baskı oluşmasını önleyecektir.

2.Kötü yataklar
Kötü bir pozisyonda uyuyor olmak sırt ağrınızın sorumlusu değilse, yatağınız bu sorunun sebebi olabilir. Eski yatağınızı yeni bir yatakla değiştirmek uyku kalitenizi artırır. 2009 yılında yapılan bir çalışmaya göre, dokuz yıldan daha eski yatakları yeni olanlarla değiştirmek uyku kalitesini artırıyor, sırt rahatsızlıklarını azaltıyor ve stres belirtilerini hafifletiyor.

Yatak seçmeden önce profesyonel tavsiyeler almaktan çekinmeyin.

3.Hamilelik
Hamilelik sırasında sırt ağrısı yaşanması çok yaygın bir durumdur. Kadınlar bu ağrıyı hamileliklerinin sekizinci haftası gibi erken bir dönemde görmeye başlayabiliyor olsalar da, bu sorun genellikle hamileliğin beşinci ayıyla yedinci ayı arasında ortaya çıkıyor.

Hamilelik boyunca çocuk taşıyor olmak sırt kaslarında baskı oluşturabilir. Uzun süre boyunca uyuduktan sonra sabah uyanıldığında sırt ağrısı daha da kötüleşerek sırt bölgesinde ve kaslarda sürekli bir sertlik olmasına sebep olur.

Ağrıyı ve rahatsızlık hissini gidermek için, esneme hareketleri yapmayı deneyin. Ayrıca, ayaklarınızı yukarı kaldırarak sırtınızdaki baskıyı azaltmayı da deneyebilirsiniz. Ağrınız devam ediyorsa ılık bir kompres yaparak da bu rahatsızlığınızı hafifletebilirsiniz.

4.Dejeneratif Disk
Dejeneratif disk hastalığı, bu durumu tetikleyen büyük bir durum olduğunda ortaya çıkar. Yaşlanmanın doğal bir sonucudur. Yaşla alakalı bu durum, omurgalarınızın arasındaki disklerin bozulmaya başlamasıyla oluşur. Bu bozulma, sabahları daha da kötüleşen yoğun bir ağrıya ve rahatsızlığa sebep olur. Bazı durumlarda, dejeneratif disk hastalığı hiçbir rahatsızlık vermez.

Tedavi için, acıyı hafifletmeye yönelik ağrı kesiciler ya da steroid iğneleri verilir. Doktorunuz, sırtınızı desteklemesi için korse giymenizi önerebilir.

7.Fibromiyalji
Fibromiyalji, iskelet kası ağrılarının yayılmasına sebep olan bir hastalıktır. Fibromiyaljinin, beynin ağrı sinyallerini işleyişini artırdığına inanılıyor. Herkese fibromiyalji teşhisi konulabilse de kadınlarda erkeklere oranla daha yaygın olarak görülür. Fibromiyaljiyle ilişkilendirilen diğer durumlar:

  • Yorgunluk
  • Huzursuz uyku
  • Hafıza sorunları
  • Duygu değişimleri
  • Stres kaynaklı baş ağrısı
  • Huzursuz bağırsak sendromu
  • Anksiyete
  • Depresyon

Fibromiyaljinin bir tedavisi yoktur. Uyku kalitesini artırmak ve ağrıyı azaltmak için ilaç kullanılabilir. Doktorunuz, hayat kalitenizi artırmanız ve bu hastalıkla nasıl başa çıkılacağını öğrenmeniz için terapiye gitmenizi tavsiye edebilir.

Sabah yaşanan sırt ağrıları çok yaygındır. Ağrının belirtileri genellikle hareket edildiğinde ya da esneme hareketleri yapıldığında kaybolur. Ancak, her sabah ağrı yaşıyorsanız ağrılarınız yatağınızın kalitesiyle ya da sağlık durumunuzla ilgili olabilir. Ağrılarınızda artış gözlemliyorsanız, bunun yanında başka belirtiler olduğunu da düşünüyorsanız doktorunuza danışmalısınız.

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress