• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Saçlarda Karbonat Kullanımıyla İlgili Bilmeniz Gerekenler

8 Eylül 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Araştırmalar Ne Söylüyor?

Karbonatın saçları yumuşattığına ya da parlaklık verdiğine dair herhangi bir bilimsel çalışma bulunmamaktadır. Karbonatın saçlara zarar verdiğini ve deride tahrişe yol açtığını gösteren çok sayıda çalışma mevcuttur.

Kafa derisinin ortalama pH’ı5.5’tur. Saç köklerinin pH’ıysa 3.67’dir. Bu pH dengesini sürdürmek saçın sağlıklı olmasını sağlar. Ancak karbonata bakıldığında pH’ının 9 olduğu görülmektedir.

Araştırmalar, kafa derisinin ve saç köklerinin pH’ı yükseldiğinde şunların olabileceğini ortaya koymuştur:

  • Cildin zarar görmesi
  • Saçlarda kırılmalar
  • Saçın kabarması
  • Ciltte tahriş

Cildinizin pH’ı5.5 civarındadır. Yapılan bir çalışma, pH’ı9.5 olan alkalin sabunların ciltteki yağ oranını yükselttiğini ve cildin koruyucu katmanına zarar verdiğini ortaya koymaktadır.

Karbonatın faydaları genellikle kişilerin kendi yorumlarıdır. İlk kullanıldığında karbonatın fayda sağlaması mümkündür. pH’ı yüksek bir madde, kiri ve yağı kolayca temizleyebilir ama uzun süreli kullanımlarda saçtaki doğal yağ gider ve kafa derisi tahriş olur.

Şampuan Kullanmama Yönteminin Değerlendirilmesi

Şampuan kullanmama yönteminde, şampuan yerine karbonat veya seyreltilmiş elma sirkesi kullanımı öneriliyor.

Şampuan Kullanmayanların İddiaları İşe Yarıyor mu? Neden Kötü?
Karbonat, suda çözdürülerek pH’ı azaltılır. Hayır pH seviyesi değişmez. Bu işlemle yapacağınız şey kullanacağınız karbonat miktarını azaltmak olacaktır.
Karbonat, yağları ve kirleri yok eder. Evet Sürekli kullanım saçta kurumaya neden olacaktır.
Karbonat ve elma sirkesi kepeği kontrol altına alır. Belki Elma sirkesi, mantar önleyici özelliktedir ve mantar hastalıklarından kaynaklanan kepeği tedavi etmek için kullanılabilir ama sürekli kullanılması derinin kurumasına neden olacağından daha fazla kepek oluşumuna neden olur.
Elma sirkesi, pH seviyesini dengeler. Belki Elma sirkesinin pH’ı2.8-3’tür. Bu değer, kafa derinizin pH’ından da küçüktür.
Soğuk su, saçların kırılmasını engeller. Hayır Bu iddiayı doğrulayan herhangi bir kanıt bulunmamaktadır. Yağ, saç kırılmalarını engellemek için çok daha iyi bir seçenektir.

Şampuan kullanmama yöntemiyle saç derinizin pH seviyesini dengeleyemezsiniz. Hatta kafa derinizin pH’ını hızlı bir şekilde yükseltip düşürebilirsiniz. Şampuan kullanmamak istiyorsanız bu uygulamaları çok dikkatli bir şekilde yapmanız gerekmektedir. Bu yöntemi kullanmadan önce cildinizin bir kısmında karbonat kullanarak yan etkisinin olup olmayacağını görebilirsiniz.

Eğer şu durumları yaşıyorsanız şampuansız yöntemden uzak durun:

  • Kuru ya da kolayca kırılan saçlarınız varsa
  • Saçlarınızda boya varsa
  • Saçlarınıza şekil vermek için ısıtıcı özellikli cihazlar kullanıyorsanız
  • Hassas bir cildiniz varsa

Şampuansız Yöntemi Kullananların Yorumları

  • Şampuansız yöntemi kullanmaya başladıktan yıllar sonra uzun saçlı bir kadın saçlarında ciddi kırılmalar olduğunu fark ettiğini yazıyor.
  • Bir başka kullanıcı, şampuan yerine üç yıl boyunca karbonat kullandıktan sonra saçlarının zayıfladığını ve kırıldığını belirtiyor. Bu kullanıcı, karbonatın yüksek alkalin özellikte olmasının elma sirkesinin asitliğiyle karışınca bu hasara neden olduğunu düşünüyor.
  • Başka bir şampuansız yöntem kullanıcısı da bu yöntemi kullanmaya başladıktan sonraki birkaç hafta içinde benzer bir deneyim yaşıyor. Şampuansız yöntemin kullanıcıları, araştırmalarda da ortaya konulan durumları bizzat deneyimlemişlerdir.

Ne Kullanmalı?

Saçınızda hangi ürünü kullanacağınız saçınızdaki hasara, saçın güçlülüğüne, saç tipine ve kafa derisinin tipine göre değişiklik gösterir.

1) Temizleyici Şampuan

Kiri ve yağı yok etmek istiyorsanız temizleyici şampuanları kullanmanız gerekmektedir. Bu şampuanlar, yağı ve kiri temizleyen sodyum laureth sülfat ya da sodyum lauryl sülfat içerirler. Araştırmalar bu maddelerin etkili bir şekilde yağı temizlediğini fakat hasar görmüş ya da boyalı saçlarda daha fazla hasara neden olacağını ortaya koymuştur. Bu yüzden, içeriğinde bu maddeler olan şampuanların uzun süreli kullanımından uzak durmalısınız.

2) Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı, saç kırılmalarını ve saçların kopmasını engeller. Ayrıca nemlendirici olarak da kullanılabilirler. Yağlı bir görünüme sebep olmaması için çok fazla kullanmayın.

3) Saç Kremi

İyi bir saç kremi saçın kabarmasını önler. Ayrıca saçların kırılmasını engelleyerek daha yumuşak olmalarını sağlar. Saç kremlerinin içinde argan ya da jojoba yağı, keratin ve silikon olmasına dikkat edin.

Karbonat, uzun süreli kullanımlarda şampuanlar kadar zarar verebilir. Bazı kişiler, bu doğal yöntemi kullanmayı daha çok seviyor olsalar da, en az o kadar çok kişi de bu yöntemin saçlarına zarar verdiğini belirtiyor. Karbonatın şampuan yerine kullanılabileceğini destekleyen herhangi bir çalışma bulunmamaktadır.

Saç sağlığınızı korumak için kullanabileceğiniz pek çok sağlıklı alternatif bulunmaktadır. Saçlarınızın daha sağlıklı uzamasını sağlamak için vitamin almayı da düşünebilirsiniz.

Kaynak: https://www.healthline.com

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress