• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Sağlıklı Saçlar İçin Ne Yapılmalı?

4 Ağustos 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Hipotiroidi (Tiroid Yetmezliği)

Eğer banyo yaparken ciddi miktarda saç dökülmesi oluyorsa, çok kuru bir ciltten şikayetçiyseniz, sürekli üşüyorsanız ve yavaş yavaş kilo alıyorsanız, hipotiroidi probleminiz olabilir. Hipotiroidizm tiroid bezinin yeterince hormon üretememesi sonucu oluşan bir durumdur ve en yaygın semptomlarından biri saç dökülmesidir.

Sağlıklı saç (ve metabolizma) yeterli miktardan hormonun tiroid bezinde üretilmesine, bunun için de A vitamini, selenyum, çinko ve iyoda ihtiyaç duyar. Bu vitamin ve mineraller açısından zengin yiyecekler tereyağı, karaciğer, kuru yemişler, sarımsak, kırmızı et ve hindistan cevizi yağıdır.

Guatrojenleri (tiroksin hormonunun azalmasına neden olan ve genelde kolza, lahana, soya, bezelye, keten tohumu, yer fıstığında bulunan tiyosiyanat, izo tiyosiyanat, goitrin, nitril gibi zararlı maddeler) azaltmaya çalışın.

Bitkisel yağlar da tiroid bezinin çalışmasını sekteye uğratabilir. Bunun yerine zeytinyağı, hindistan cevizi yağı ve tereyağı kullanın.

Tiroid ilaçları da (ya da aşırı aktif tiroid bezi de) saç problemlerine neden olabilir. Tiroid beziyle ilgili hormon dengesizliğinden şüpheleniyorsanız ve diyetiniz işe yaramıyorsa, doktora görünmenizde fayda var.

Diyetinizde Yeterince Protein, Yağ, Vitamin ve Mineral Var mı?

Sağlıklı saç ayrıca yeterince protein, çinko, demir, iyi yağlar ve D vitaminine ihtiyaç duyar. D vitaminini güneş ışığından alıyor olmanız gerekir. Eğer alamıyorsanız vitamin takviyesini deneyin.

Saçın yapısında %95’ten fazla protein vardır. Vejeteryan beslenme veya karbonhidrat ağırlıklı beslenme bu açıdan sizi eksik bırakabilir. Günden en az iki kere kırmızı et, beyaz et, deniz ürünleri, yumurta, süt ürünleri, baklagiller ve kuru yemişlerden aldığınıza emin olun.

Et ve yumurtanın diğer bir avantajı demir sağlamasıdır. Demir saçlar da dahil olmak üzere bütün vücuda oksijen taşınmasına yardım eder. Böylece kansızlıkla bağlantılı olan yorgunluk ve saç dökülmesinden de kurtulmuş olursunuz.

Eğer saçınız kuru, mat ve kepekliyse daha fazla yağa ihtiyacınız olabilir. Balık, yumurta, tereyağı ve keten tohumu bunun iyi tercihler.

Stres

Stres de saç dökülmesini tetikleyebilir. Hayatınıza sakinlik ve rahatlık getirecek yollar bulun. Yürüyüşe çıkın, yoga veya meditasyon yapın, fazla şekeri tüketmeyin (anksiyeteyi artırabilir). Yeterince magnezyum (kuru yemişler ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzelerde bulunan sakinleştirici bir mineral) aldığınızdan emin olun.

Saçınız vücudunuzun bir uzantısıdır. Eğer diyetiniz yukarıdaki besinler açısından zengin, şeker bakımından düşükse ve rahatlamak ve egzersiz için yeterince zaman harcıyorsanız, vücut, zihin, hormon ve saç sağlığınızı desteklemiş olacaksınız.

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress