• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Sıcağı Yenin

19 Aralık 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Nasıl Giyinmelisiniz?

Giyinme şekliniz sıcağın ortasında dışarı çıktığınızda sizi uzun süre rahat hissettirebilir.

Yanınızda şunların olduğundan emin olun:

1 Açık Renkli Kıyafetler
Her film yıldızının sahilde beyaz pamuklu tişört giymesi sadece moda anlayışından dolayı değildir. Bu seçim, sıcak ve güneşli günler için de akıllıca olacaktır. Koyu renkli kıyafetler sıcağı daha çok çeker. Dar kıyafetler ise vücudunuzun doğal serinleme yöntemi olan terlemenin daha çok yaşanmasına neden olur.
2 Güneş Gözlüğü
Güneş gözlükleri şık ve kullanışlıdır. Bu gözlükler, güneşin zararlı ultraviyole ışınlarının korneanıza zarar vermesini engeller ve yaz geldiğinde gözlerinizi korur. Ultraviyole ışınların %90 – 100’ünü koruyacak güneş gözlükleri seçin.
3 Şapkalar
Plajda yüksek topuklu ayakkabılar giymenin aksine şapka takmak akıllıca bir yaz modasıdır. Genişçe bir şapka takmanız, ultraviyole ışınların yüzünüzdeki hassas yerlere gelmesini engelleyerek çil oluşumunu da önleyecektir.
4 Güneş Koruyucu Kremler
Kötü bir güneş yanığı dışında hiçbir şey güzel bir yaz gününü mahvedemez. Dışarı çıktığınızda en az 15 faktör güneş koruyucu kullanın. Daha yüksek faktörlü su geçirmez kremler kullanmak havuzda veya sahilde vakit geçiriyorsanız daha iyi olacaktır. Burun, kulak, omuzlar ve boynun arkası gibi daha kolay yanacak bölgeleri unutmayın.
5 Dudak Kremi
Gölde geçirilen mükemmel bir günde ya da yazın geçireceğiniz romantik günlerde tıpkı güneş koruyucu kremlerin cildinizi koruması gibi güneş koruyuculu kremler de güneşin zararlı ışınlarını uzak tutarak dudaklarınızı nemlendirir.

Vücudunuzu Susuz Bırakmayın

Sıcak havalar terleyerek serinlemenize neden olur ancak bu durum vücudunuzdan bol miktarda su kaybetmenize neden olur.

Vücudunuzu susuz bırakmamak için şunlara dikkat etmelisiniz:

1 Su
Susayana kadar beklemeyin! Gün içinde sıcak çarpmasını ve dehidrasyonu önlemek için su için. İdrar rengini kontrol ederek yeterince su içtiğinizi kontrol edin. İdrarın rengi ne kadar açık olursa o kadar iyi olur.
2 Meyve Suyu
Şeker eklenmemiş tüm meyve suları vücudunuza ihtiyacı olan suyu sağlamakla kalmaz aynı zamanda sıcak havalarda aktif olmanıza da yardımcı olur. Hazır meyve suyu alacaksanız kutunun üzerinde şekersiz %100 meyve suyu yazmasına dikkat edin.
3 Alkolden ve Kafeinden Uzak Durun
Minik bir şemsiyeyle tamamlanmış buzlu bir kokteyli plajda içmek kulağa çok hoş gelse de vücudunuz için canlandırıcı olmayacaktır. Bunun nedeni, alkolün vücudunuzu daha da susuz bırakacak olmasıdır. Alkol tüketmeden bir şeylerin tadını çıkaramıyorsanız vücudunuzun susuz kalmaması için içtiğiniz her alkollü içeceğe karşılık su için.

Tıpkı alkol gibi kafein de vücudunuzdan nemi uzaklaştırır. Sıcak günlerde kafeinden özellikle alkolle bir araya geldiğinde mümkün olduğunca uzak durun.

Ne Yemelisiniz?

Vücudunuzun serin kalmasına yediğiniz yiyecekler de yardımcı olacaktır.

Diyetinizi şu şekilde düzenlemeye çalışın:

1 Meyveler ve Sebzeler
Meyve ve sebzelerde çok fazla su içeriği olduğundan sindirilmeleri kolaydır. Salatalar ve mevsimsel sebzelerin olduğu yiyecekler kendinizi hafif hissetmenizi sağlayacak ve vücudunuzun susuz kalmasını engelleyecektir.
2 Baharatlı Yiyecekler
Ilık iklimlerin yaşandığı yerlerde, baharatlı yiyecekler yiyerek terlemenin bir amacı vardır. Terlemek, vücudu serinletir.
3 Az Yağlı Etler
Yağların vücudunuzda sindirilmesi daha uzun sürer. Yağların tuz içeriği de daha yüksektir. Bu durum, verimin maksimuma çıkarılması gerektiğinde vücudunuzdaki kasların gerginliğini artırır.

Güneşten Ne Zamanlar Uzak Durmalısınız?

Güneş ışınlarının zirvede olduğu, sıcaklığın ve ultraviyole ışınların en yüksek oranda geldiği sabah 10 ile öğlen 2 saatleri arasında dışarı çıkmayın. Bu saatler içeride kalmak, yemek yemek, vücudu serinletmek ve biraz kestirmek için çok uygundur.

Sıcaklık ve nem en yüksek oranda olduğunda ara vermek hiçbir zaman kötü olmayacaktır. Su sporları, siz farkına varmadan vücudunuzu susuz bırakacağınız için su sporu yapmak yanıltıcı olabilir. Şüpheye düştüğünüzde ara verin.

Nerede Saklanmalısınız?

Yaz sıcağının tehlikeli olabileceği bir yerlerde yaşıyorsanız sıcaklıkla ilgili uyarıları yakından takip edin. Tehlikeli olduğunda klimayı ya da vantilatörü açarak içeride kalın. Eviniz yeterince serin değilse halk kütüphanesi ya da bu gibi başka serin olabilecek alanlara gidin.

Dışarı olmak zorundaysanız aktivitelerinizi gölgede yapın. Gölge, serinlemeniz ve güvende kalmanız için yeterli olacaktır. Sıcaklıktaki ufak bir düşüş bile büyük farklılık yaratacaktır.

Hava sıcaksa ve hareketliyseniz kapalı restoranlarda, marketlerde ya da soğuk olabilecek ve acil durumlarda bir şeyler içebileceğiniz yerlerde durun. Havuz veya deniz kenarındaysanız soğuk su, sıcaklığı rahatlatmak için harika bir çözüm sunacaktır.

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress