• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Sol Kulak Çınlaması: Nasıl Geçer?

28 Temmuz 2018 By Multiyaşam Staff 23 Yorum

Sol Kulak Çınlaması Neden Olur?

Sol kulak çınlaması iyimi kötümü? Sol kulak çınlamasının sebebi hala kesin olarak belli değildir. Fakat kesin problemler vardır ki kulakta duyulan seslere sebep olur.

1)  Çok kalabalık çevrede çalışmak ya da yaşamak

Düzenli olarak yüksek sese maruz kalan kişilerde, mesela zincirli testere veya ağır ekipmanlarla çalışan kişilerde işitme problemleri ve çınlama ortaya çıkabilir. İpod ve MP3 gibi taşınabilir müzik aletlerinde yüksek seste müzik dinlemekte gürültüye bağlı duyma kaybına yol açabilir ve kulak çınlamalarına da sebep olur.

2)  İncinmeler ve hastalıklar

Meniere hastalığı (aşırı iç kulak sıvı basıncı nedeniyle iç kulak bozukluğu), TMJ düzensizliği gibi başınızın yan tarafındaki eklemde sorunlara sebep olan kesin hastalıklar vardır. Akustik nöromada- kafatası sinirinde tehlikesiz tümör oluşumu- kulak çınlamasına neden olabilir. Çok ciddi baş ya da boyun sakatlıkları da duyma kabiliyetinizi, iç kulağı ya da beyin fonksiyonlarınızı etkileyebilir. Ayrıca bu baş sarsılmaları ve darbeleri sol kulak çınlamasına neden olabilir.

3)  Kan damarı sorunları

Kan damarı düzensizliği de aniden kulak çınlamalarına sebep olabilir. Kan damar sorunundan kaynaklanan kulak çınlamaları pulsatil kulak çınlamaları olarak bilinir. Bu durumun en yaygın nedenleri boyunda tümör içermesi ya da kan damarı üzerinde basınca sebep olmasıdır. Düzensiz kan akışının nedeni boyun damarlarının bükülmesi ya da darlığından, hipertansiyondan, kılcal damarların zedelenmesidir. Bunun sonucu olarakta kulak çınlamaları olabilir. Kısacası, kolesterolün aşırı artışı ya da diğer oluşan çökeltiler kan damarlarını pıhtılaştırıp, iç kulağınızı kapatır ve çınlamalara yol açar. Buna ateroskleroz (damar sertleşmesi) denir.

4)  İlaçlar

Belirli ilaçların kullanımı da kulak çınlamalarına sebep olup daha kötü hale gelmesine sebep olur. Genellikle, sol kulak çınlaması bu ilaçları kullanmayı bıraktığınız da geçer. Kulak çınlamasına sebep olan bazı genel ilaçlar genellikle erotimisin,neomisin, vankomisin gibi antibiyotikler ,vinhristin ve mekloretamin gibi kanser ilaçları , sıtma için kullanılan sıtma ilaçları, suda eritilen furosemid, etakrinik asit ve bumetanid; ve aspirinlerdir, aspirin özellikle aşırı dozda alındığında kulak çınlamasını artırır. Bazı antidepresanlar da kulak çınlamalarını ilerletebilir.

5)  Diğer sebepler

 

Yaşlı insanlardaki işitme kaybı: 60 yaş üstü insanlarda işitme kaybı genel bir sorundur. Bu yaşlardaki insanlarda ki işitme kaybı kulak çınlamaları ile ilişkilendirilebilir. Bu tarz duyma kaybı problemleri yaşa bağlı işitme kaybı problemi olarak bilinir.

Kulak tıkanması: Kulak tıkanmaları genellikle aşırı kulak kirinden kaynaklanır. Kulak kiri ayrıca bazı durumlarda kulak çınlamalarına sebep olabileceği gibi kulak zarını tahriş edebilir ve ya işitme kaybına sebep olabilir.

Kulak kemiklerindeki değişim: Bazen orta kulak kemiğinizdeki sertleşmeden dolayı işitme kaybı ya da diğer problemlere maruz kalabilirsiniz. Bu durum sıklıkla kulak çınlamasına yol açar.

Sol Kulak Çınlaması Nasıl Geçer?

Eğer kulak kirliliği ya da başka bir şey kulağınızın tıkanmasına sebep olmadıysa en iyisi en yakın doktorunuza (aile hekimi) sol kulak çınlaması hakkında danışmanızdır. Doktorunuz sizin geçmişteki tedavileri göz önünde bulundurarak size kullanmış olabileceğiniz ilaçları soracaktır.

Eğer birinci derece doktorunuz teşhis koyamazsa bu durumda bir KBB (kulak-burun-boğaz) uzmanını görmeniz gerekebilir. KBB uzmanı sizin her hangi bir işitme kaybı yaşayıp yaşamadığınızı anlamak için fiziksel tedaviler ve testler yapacaktır.İşitme hassasiyetiniz ölçmesi ve kulak çınlamalarınızda ki şiddeti değerlendirmesi için.
bazen de bir odyolojist (kulak uzmanı) görmeniz gerekebilir.

1)  Bilişsel Davranış Terapisi

Bu tedavi bilişsel kısıtlayıcılar kullanarak çınlamalar hakkında görüşünüzü değiştirerek rahatlamanızı sağlayan özel teknikler kullanır. Bu ayrıca sizin nasıl içinde olduğunuz durumla uğraştığınızı kafaya taktığınızı ve acaba ben deliriyor muyum depresyonda mıyım gibi sorulardan kaçınmanız gerektiğini açıklar. Bilişsel davranış terapisine başvurarak seslerle nasıl başa çıkabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Bu şekilde ses aynı kalsa bile daha az rahatsız edici olacaktır. Şunu da unutmamalıyız ki bilişsel davranış terapisi sadece birkaç ay için haftalık uygulanan seanslardır ve kısa dönemli bir önlemdir fakat genel olarak rahatlamanızı hayatınızı daha rahat yaşamanızı sağlar.

2)  Maskeleme

Maskeleme aletleri ya da maske duymaya yardım eder ve kulağınıza güzel bir ses gelmesini sağlar ve kulak çınlama anındaki ses azalır. Özel kulak maske cihazı satın alabilirsiniz ya da arka planında fan, radyo ve beyaz gürültü olan cihazları da göz önünde bulundurabilirsiniz. Yalnız hangi tür seslerin sizin kulak çınlamalarınız maskeleyebildiğin biraz tecrübe etmeniz gerekebilir.

3)  Nöroterapi ve Stres Yönetimi

Çınlamalar oldukça stres yaratır ve bütün bu durumlarla baş etmeye çalışırken kendinizi stres altında bulacağınız apaçık bellidir. Nöroterapi-rahatlama yöntemi- vücudunuz verdiği tepkiyi değiştirebilir ve stresi daha çok başa çıkılabilir hale getirir. Bu yöntem derinize elektrot vererek ateşlenme, nabız artışı ve kas gerilmeleri gibi fiziksel durumlarda vücudunuzun verdiği tepki hakkında bilgi almanıza yardımcı olur. Vücudunuzun strese ve depresyona karşı gösterdiği tepkiyi değiştirmeyi öğretir.

4)  Kulak Çınlamasını Yeniden Eğitim Tedavisi

Bilişsel davranış terapisi davranışsal bir terapidir, oysa kulak çınlamasını yeniden eğitim tedavisi daha çok alışkanlık kazandıran, ses zenginliklerini birleştirmeyi öğreten ve kulak çınlamasından kaynaklanan stresi azaltan bir terapidir. Ses üreticilerde ki belirli sesler kulak çınlamasını yeniden eğitim tedavisinde kullanılması içindir. Burada ki amaç arka plan sesi sağlayarak kulak çınlama sesini daha az fark edilebilir duruma getirmektir. Sizin hastalığınızın ciddiyetine bağlı olarak 1 ve ya 2 yıl kulak çınlamasını yeniden eğitim tedavisini görmeniz gerekebilir. Ancak o zaman olumlu sonuç alabilirsiniz.

Sol Kulak Çınlamasını Nasıl Önleyebilirim?
Kulak çınlamasıyla baş etmek zordur fakat siz öncelik olarak bu durumu engellemek için birkaç yöntem uygulayabilirsiniz:

  • Radyo, televizyon ve Mp3 çalar gibi taşınabilir aletleri düşük bir ses seviyesinde dinlemek. Ayrıca 85 desibel üzerinde gürültülü bir çevrede çalışıyorsanız kulak tıpası kullanabilirsiniz.
  • Eğer sol kulak çınlamasına neden olabilecek kesin bir ilaç kullandığınızı düşünüyorsanız doktorunuza başvurunuz.
  • Daha iyi bir kalp damar sağlığına sahip olmak için günlük yaşantınızda daha aktif olun. Diyetinize dikkat edin ve kan damarlarını sağlıklı tutacak ve sol kulak çınlamasını engelleyecek kardiyo antrenmanları yapın.

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Comments

  1. levent karlı says

    27 Ağustos 2015 at 12:27

    sol kulağım çınlıyor tedavisi yok….çaresini bulamadık gezmediğim devlet hastenesi kalmadı…iyi ce asabi oldumne yapmalıyım yardım lütfen

    Cevapla
    • sevda says

      5 Ocak 2017 at 21:48

      edirne keşan hastenesinde kulak cinlamasina cozum bulunduguna dair bir haber okumustum fakat uygulamaya gecildi mi bilmiyorum. Arı vızıltısı ile tedavi yöntemi yapilacaği söyleniyordu

      Cevapla
  2. celal says

    11 Kasım 2015 at 00:34

    Aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum masesef

    Cevapla
  3. erdal says

    11 Kasım 2015 at 23:07

    15 senedir çekiyorum bu hastalığı artık yoruldum

    Cevapla
  4. sda says

    3 Aralık 2015 at 22:13

    Benimde sol kulagimda var ama ben yaklasik 1 yil ince trafik kazasi gecurdim ondan sonra olmaya basladi

    Cevapla
  5. Emrah says

    27 Ocak 2016 at 20:14

    Arkadaslar kulak cinlamasinin bitek cozumu var ustelik yüzde yüz tedavisi oda BİYOENERJİ uzmanina gidin..

    Benim iki kulagimda cinlama vardi ustelik cok şiddetli bir cinlamam vardi 3 seans sonrası kulagimda cinlamadan eser kalmadi..kendime cok küfür ediyorum neden bu hastaligin kahrini cektim depresyonlara girdim diye …gecte olsa kurtuldum

    Cevapla
    • mehmet says

      6 Şubat 2016 at 19:39

      benimde sol kulağım çınlıyor bu BİYOENERCİ UZMANI hangi devlet hastahanelerinde muayene ediyor.Bir bilgi verirseniz,memnun olurum.
      Hürmetler.

      Cevapla
      • mehmet says

        13 Şubat 2016 at 22:43

        benimde sol kulağım 15 seneden beri çınlıyor.Bir çaresini bulamadım.Bu BİYOENERCİ doktoruna hangi hastahanede
        ulaşabilirim.Bilgi verebiliraseniz memnun olurum.
        HÜRMETLER.

        Cevapla
    • Hakan says

      8 Şubat 2016 at 07:18

      Merhabalar
      Gerçekten her çınlama için etkili mi bu dediğiniz yöntem?
      Görüşebilir miyiz?

      Cevapla
    • Engin says

      14 Şubat 2016 at 14:37

      Selamun aleyküm kardesim ben engin
      Kardesim benim hanim 7 aydir sol kulak cinlamasini cekiyor yapmadigimiz denemedigimiz sey kalmadi
      Kardesim size ulasa bilecegim her hangi telefon numarasi gönderebilirmisiniz
      Allah rizasi icin yardimci olun

      Cevapla
    • önder öktensoy says

      3 Mart 2016 at 09:19

      biyoenerji yetkilisinin adı adresi varsa telefon numarasını verirseniz mutlu olacam Mehmet bey. yıllarca sağ kulağımda çınlama hayatımı yaşanmaz hale getirdi. selamlar.

      Cevapla
    • Alu says

      6 Kasım 2016 at 18:24

      Emrah kardes benim de iki kulagimda var cekilmez hal aldi nereye gittiniz telf rica etsem yazarsanuz tesekkur ederim

      Cevapla
  6. Emrah says

    14 Şubat 2016 at 00:00

    Arkadaslar, biyoenerji uzmanı Süleyman Çobanoğlu’nun uyguladığı biyoenerji kristaltaş terapi sayesinde işitme kaybı ve kulak çınlaması ( tinnitus ) rahatsızlığı tamamen ortadan kaldırılıyor yada tama yakın bi düzelme sağlanıyor
    youtubeden videoları izleyebilirsiniz.Youtubeye ( biyoenerji uzmani Süleyman Çobanoğlu yazınca çıkıyor )
    Kendisini arayip gerekli bilgileride alabilirsiniz telefon numarasi 05323166861

    Cevapla
  7. Bilalim says

    3 Mart 2016 at 20:53

    2 kulagim 2001 den beri cinliyor

    Cevapla
  8. ismail deniz says

    6 Nisan 2016 at 17:17

    Iki yıldır kulaklarim cinliyor bıktık artık

    Cevapla
  9. HIZIR says

    16 Nisan 2016 at 09:08

    merhaba benimde sol kulağim bir yildir çok sesli çinliyor helede yattiğim zaman hiç kesmeden

    Cevapla
  10. beyhan says

    6 Mayıs 2016 at 22:41

    Merhaba bende sol kulak cinlamasi ndan şikayetçiyim. Bir çağrı merkezinde musteri temsilcisiydim. Kulagimin cinlamasi ile işten çıkma kararı aldım. Iki ay oldu ama geçmek bilmiyor. KBB gittim ama her hangi bir sorun olmadığını söyledi. Altından başka bişey çıkmasından korkuyorum. Psikolojim bozuldu. Allahım kimseyi sağlığında etmesin

    Cevapla
  11. Yunus says

    14 Mayıs 2016 at 20:01

    Maddi durumu sıkıntısı olan insanlar malesef devlet hastanesinden öteye gidemiyor. Sayın Süleyman Çobanoğlu bu seansları ne kadar bir ücretle yapıyor acaba. Sağlıktan ötesi, önemlisi yok ama maalesef günümüzde cebimize göre atabiliyoruz adımlarımızı.. Lütfen bilgi.

    Cevapla
  12. Murat says

    12 Haziran 2016 at 15:20

    Benim de yaklaşık iki aydir var sol kulak çınlamam kulak kirinden dolayi gidicem kiri aldiracam gecmesse ilk başta o bana ilaçları veren doktoru yan etkilerini anlatmadığı için öldürecem sonra kendimi.

    Cevapla
  13. Pinar says

    12 Eylül 2016 at 11:53

    Bende bioenerjiyi denemek.istiyorum çok fazlasıyla rahatsızim. Sol kulagim ve hatta sagdada başladı hep cinliyor.
    Ücreti ne kadar tutuyor acaba. Fiyat bilgisi alabilir miyim lütfen..

    Cevapla
  14. Okuyucu says

    1 Aralık 2016 at 00:13

    Ben de de dört yıldır var. İşitme testi falan yapıldı bir şey çıkmadı doktor ilaç verdi banamısın demedi. Kafeini kes dedi en son onu denedim gerçekten kesildi ancak doğum yaptıktan sonra yeniden başladı(zorlanmadan dolayı sanırsam). Bir ara Sesli ortamlarda bile duyuyordum su an yine geceleri sessiz ortamlarda duyuyorum. Bilemiyorum çaresi nedir ama çok sinir bozucu 🙁

    Cevapla
  15. Ercan says

    29 Nisan 2018 at 13:38

    Merhaba arkadaşlar benimde sol kulak çınlaması ve ses duyması azlığı başladı.7 aydır sürüyordu ve.sorunu çözdüm her şeyden önce içki ve sigara nargile kullanmayınız ,en önemlisi spora başlayın günde 2,5 saat sağlam spor yapın , her gün havuzda 20 dakika yüzünüz ,çok terledikten sonra güzel bir duş alınız boyun damarlarınıza su terapisi yapınız 3 ay bu şekilde yapınız sonra sabah bir kalktınız kendiliğinden geçmiş ..ama sporu bırakırsanız yine başlayacaktır..işin sırrı sporda

    Cevapla
  16. Eyyüp Bike says

    13 Temmuz 2018 at 10:30

    Mrb arkadaşlar rica ediyorum yorumumu gören varsa cvp verebilir mi ? Bnde de sol kulak çınlaması var ve artk deli olacağım. Yukarida emrah kardeşimizin verdiği
    numarayi süleyman çobanoglunu arayan tedavi olan faydasını gören var mı? Lütfen arayan varsa bilgi versin Allah rızası için

    Cevapla

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress