• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Stres, Sigara ve Kalp Hastalığı

16 Aralık 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Birçok sigara içicisi baskı altındayken sigara kullanımını artırma eğilimindedir. Tatiller, iş değişiklikleri ve yaşam geçişleri gibi belirli olaylar, sigara içmek de dahil olmak üzere, belirli alışkanlıkları tetikleyebilir. Aşağıdakiler hissettiğiniz baskıyı arttırabilir:

  • yeni koşullar
  • artan beklentiler
  • mali yükümlülükler
  • uzayan yapılacak şeylerin listeleri

İlk tepkiniz bir pakete ve çakmağa ulaşmak olabilir, ancak sigara içmek daha stresli hissetmenize neden olabilir.

Sigara Nasıl Strese Sebep Olur?

Sigara içen pek çok kişi bunu yapar, çünkü sigara onları sakinleştirir. Bunun nedeni nikotinin duygudurum değiştiren bir ilaç olması ve solunduğunda hayal kırıklığı, öfke ve endişe duyguları dindiriyor olmasıdır.

Bununla birlikte, Cleveland Kliniği, sigara içerken kendinizi daha sakin hissettiğinizi sandığınızı, aslında vücudunuzdaki stres düzeyini artırdığını ve aşağıdaki olumsuz tepkilere neden olduğunu açıklar:

  • kan basıncında bir artış
  • kalp hızında artış
  • gerilmiş kaslar
  • daraltılmış kan damarları
  • sağlıklı uyum becerilerini kolaylaştırma için gerekli olan oksijenin beyin ve vücutta azalması

Sigara içtiğinizde nikotin kan akışına girer ve beyninize gider, beyindeki birincil ödül kimyası olan dopamin dahil olmak üzere birçok nörotransmiteri serbest bırakır. Dopamin serbest bırakıldığında karşılaştığınız olumlu duygular kısa ömürlüdür. Dopamin seviyeleri azaldığında sigaradan öncekinden daha kötü hissedersiniz.

Buna ek olarak sigara en sonunda daha fazla strese neden olur. Solunum sisteminize zarar verir ve ciddi hastalığa katkıda bulunur. Bu fiziksel rahatsızlıklar stres hislerinizi birleştirebilir.

Ulusal Kalp, Akciğer ve Kan Enstitüsü cildinizin kırışmasına ve cansız görünmesine neden olan kan damarlarındaki zararın nikotinden olduğunu söyler. Aynı zamanda, akciğerlerinizin zayıf çalışmasını sağlayan oksijen açılmasına neden olur. Damarlarınızdaki plak birikimi, kalp hastalığına yol açan nikotin ile bağlantılıdır. Nikotin akciğer ve meme tümörü büyümesini artırabilir ve daha fazla sigara içtiğinizde, yaşayacağınız daha zararlı etkiler.

Sağlıklı Uyum Sağlama Yolları

Sıklıkla stresle mücadele için doğal yöntemler kullanırsınız, daha az sigara içersiniz ve daha iyi hissedersiniz. Uygun bir başa çıkma planı ile, soğumaya yanmak zorunda kalmazsınız.

En iyi stratejilerden biri, sigaranın etkili bir gevşeme biçimi ile ikamesi ve sıklıkla uygulanmasıdır. Anahtar, zevk aldığın bir şey bulmak. Yanma isteğini hissettiğiniz anda, aşağıdaki yöntemlerden birini deneyin:

1.Derin nefes ve meditasyon yapın
Rahatlamış hissedene kadar bunu birkaç kez yapabilirsiniz:

  • Sessiz bir yer bulun Otur.
  • Gözlerini kapat.
  • Nefesinizi kontrol edin.
  • Midenizin üzerine bir el koyun.
  • Yavaşça midenizin yükseldiğini hissedin.
  • Mide sözleşmenizi hissetmek için nefes verin.

2.Pratik Görselleştirme
Görselleştirme gerginlik ve endişeyi anında rahatlatabilir. Bir sandalyeye oturmak veya sessiz bir odada uzanmak ve gözlerinizi kapatmak için birkaç dakikanızı ayırın. Kendinizi keyifli, sakin bir ortamda hayal edin. Suyun seslerini, güneşin sıcaklığını, kum, çimen veya temiz hava kokusunu veya başka bir sakinleştirici senaryosu düşünün.

3.Yürüyüşe çıkın
Bir yürüyüş yapmak size benzer rahatlama sağlayabilir. Bazen yürüyüş, düşüncelerinizi düzenlemenize ya da bazı problem çözmenize yardımcı olur. Diğer zamanlarda, problemlerinizi anlık olarak unutmak ve çevrenize odaklanmak en iyisidir.
4.Pratik Yoga veya Tai Chi
Uzun süreli streslerden geçiyorsanız, yoga veya tai chi gibi rahatlama alıştırmalarını deneyin. Vücudunuza damgalanmış zihinsel stresleri serbest bırakarak Yoga’nın endişeden kurtulduğu söylenir. Tai chi vücudunuzda hareket ederek dengeye ulaşmanıza yardımcı olur.

5.Düzenli Egzersiz
Düzenli günlük egzersiz, hızlı yürüyüş, bisiklete binme veya yüzme kadar basit olabilir. Amerikan Kalp Derneği, günde en az 30 dakika, haftada beş gün süreyle egzersiz önerir. Fiziksel aktivite, sizi iyi hissettiren nörotransmiterler olan endorfinlerinizi güçlendirir. Endorfinlerde bu artış, koşucuların “koşucu yüksek” olarak adlandırdığı şeydir. Koşmak veya keyif aldığınız başka bir spor gibi daha dinç bir egzersiz, ruhlarınızı inanılmaz şekilde kaldırabilir. Sizi strese sokan problemler, daha sonra fethetmek için çok daha kolay olacaktır.

6.Zaman Ayırın
Birkaç dakikalığına bile stresli bir durumdan uzaklaşmak, huzurunuzu ve dengesini yeniden kurmak için yeterli olabilir. Bir sigara molası ile aradığınız şeyin bir kısmı kendinize birkaç dakika için bir şans. Hala bir mola verebilir, ama sigarayı boşaltabilirsin. Kendinize biraz zaman ayırın ve bunu yaparken, gerçekçi olmayan beklentileri veya diğer zararlı düşünce kalıplarını değiştirmek için zihninizi ayarlayın. Rahatınız için daha fazla yapıya ihtiyaç duyuyorsanız, biraz çay veya sağlıklı bir şeyler atıştırın.

7.Güvendiğiniz Biriyle Konuşun
Başkalarıyla birlikte sigara içmeye alışkınsanız, daha sağlıklı alışkanlıklar yaratma konusunda hiçbir şey ya da hiç bir tavra sahip olmanıza gerek yoktur. Konuşmak gibi zamanınızla ilgili neyin iyi olduğunu saklayın ve sigarayı atın. Rahatsız edici bir arkadaşınızla konuşmak, sizi rahatsız eden şey hakkında yardımcı olabilir ve stresli durumları uygun bir bakış açısına sokmanıza yardımcı olabilir.

8.Kendinize İyi Bakın
Sağlıksız davranışlar genellikle diğer insanlarla birlikteyken ortaya çıkar. Yeterli uyuyarak, doğru beslenerek ve düzenli egzersiz yaparak kendinize iyi bakmazsanız, muhtemelen daha fazla sigara içmeyi isteyebilirsiniz. Bunun yerine, stresli zamanlarda fiziksel ve zihinsel olarak kendinize bakmaya fazladan önem verdiğinizden emin olun. İyi dinlenmiş, aktif ve sağlıklı yiyeceklerle beslendiğinizde sağlıksız alışkanlıkların alevlenmesine izin verme olasılığınız daha az olacaktır.

Stres yaşamın normal bir parçasıdır. Bununla nasıl başa çıkacağının kontrolü sizde. Sigara içmek, vücudunuz için gerçekte çok az rahatlık sağlayan yanlış bir güvenlik örtüdür. Sigara içen tetikleyicilerinizin ne kadar çok olduğunun farkında olursanız, daha az sigara içersiniz ve bırakırken daha az engel yaşayacaksınız.

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress