• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Stresi Gülümseyerek Yenin

3 Ağustos 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Yemek Çubuğu ve Araştırma

Denekler bu görevleri üç farklı şekilde yerine getirdiler: gülümsemeyerek, dişleri göstermeden orta bir gülümseme ile ve “ağızları kulaklarında” gülümseyerek. Bu sırada hepsi dişlerinin arasında bir yemek çubuğu tutuyordu (araştırmacıların direktifiyle). Yemek çubuğu, yüz ifadelerini standartlaştırmak, bunları karşılaştırmak ve yapay olarak gülümseme yaratmak için deneye dahil edilmişti. “Ağzı kulaklarında” gülümseme ya da Duchenne gülümsemesi (yüz ifadeleri üstüne 1860’larda araştırma yapmış Fransız nörolojist) sadece ağız çevresinde değil, gözlerin çevresindeki kasların da çalışmasını gerektiriyor. Duchenne gülümsemesini yapan denekler önce bunun için eğitim aldılar.

Stres düzeyleri iki yolla ölçüldü: biri kalp atış hızı, diğeri de deneklere sorarak.

Ne Buldular

Bütün denekler yüz ifadelerinden bağımsız olarak bir dereceye kadar stres hissettiklerini söylediler. Değişen ise, deneklerin kalp atış hızlarının ne kadar hızlı normale döndüğüydü. Gülümsemeyen gruptakilerde kalp atış hızlarının normale dönmesi en uzun sürdü. “Ağzı kulaklarında” gülümseyenlerin ise diğerlerinden daha kısa sürdü. Orta derecede gülümseyenlerin ise bunların arasında.

Araştırmada, ayrıca, kalem kullanarak yüz ifadelerini değiştiren deneklerin bazı karikatürleri diğerlerine nazaran daha komik bulduğu gözlemlendi. Diğer bir sonuç ise, gülümseme ister iyi duyguların sonucu olarak normal bir şekilde oluşsun, ister “sahte” olsun beynin aynı bölgelerinin aktive olmasıydı.

Sonuç

Daha az stresli hissetmek için mutlu numarası yapmalı mısınız? Değişir. Journal of Occupational Health Psychology dergisinde yayımlanan bir 2007 yılı araştırmasında, hevesli görünmeleri ve kızgınlıklarını saklamaları istenen müşteri hizmetleri çalışanları daha fazla yoruldular ve işlerinde daha çok hata yaptılar. Araştırmacılar bu deneyde mutlu değilken mutluymuş gibi davranmanın enerjiyi düşürdüğü sonucuna vardılar.

Buna rağmen, araştırmacılar pozitif düşüncelere odaklanmanın ve zor bir durumu yeniden değerlendirmenin zamanla ruh halini iyileştirdiği görüşündeler. Bu şekilde “çok mutlu” numarası yapmak yorucu ama en sonunda daha pozitif bir bakış açısıyla sonuçlanabilir.

Kansas Üniversitesi araştırmacısı Sarah Pressman’a göre anahtar nokta stresli durumun ne kadar sürdüğü: “Gülümseme her tür stres için ilaç değil özellikle müşterilerle uğraşmak gibi uzun süreli stres etkenlerine karşı.” Ama kısa süren stres etkenlerine karşı rahatlamayı ya da negatif ruh halinden sıyrılmayı sağlayabilir.

O zaman bir dahaki sefere trafikte kısılıp kaldığınızda ya da markette çok sıra olduğunda gülümsemeyi düşünün. Daha iyi hissetmenizi sağlayabilir ve kalp atış hızını normale döndürebilir.

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress