• Skip to content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to secondary sidebar
  • Skip to footer

Multi Yaşam

Çünkü Yaşamın Her Anı Değerlidir

  • Yeni Eklenenler
  • Sağlıklı Yaşam
  • Mental Sağlık
  • Pozitif Yaşam
  • Bebek
  • İletişim

Ters Doğum (Makat Geliş) Durumunda Bilinmesi Gerekenler

21 Aralık 2018 By Multiyaşam Staff Yorum Yap

Ters Doğumun Nedenleri

Bebeğin rahimde nasıl durduğuna bağlı olarak ters doğumlarda saf makat gelişi, eksiksiz makat gelişi ve ayak prezentasyonu olmak üzere üç farklı tür bulunmaktadır. Bu türlerin tamamında bebeğin başı yerine alt kısmı doğum kanalına doğru durur.

Doktorlar, ters doğumun neden oluştuğunu tam olarak bilmemektedir. Ancak Amerikan Hamilelik Derneği’ne göre, bebeğin rahimde kendini yanlış bir şekilde konumlandırmasının birçok farklı nedeni vardır.
Amerikan Hamilelik Derneği
Amerikan Hamilelik Derneği
American Pregnancy Association
Bu nedenlerden bazıları:
Kadın birden fazla hamilelik geçirdiyse
Çoklu hamilelik varsa
Geçmişte erken doğum yapıldıysa
Rahimde çok fazla ya da çok az amniyotik sıvı varsa yani bebeğin hareket edebilmesi için çok fazla ya da çok az alanının olması
Anormal şekilli bir rahim varsa veya rahim içinde fibroidler gibi başka komplikasyonlar oluştuysa
Plasenta previa varsa

Bebeğin Ters Olduğunu Nasıl Anlayabilirim?

Bebek, 35 veya 36. haftaya kadar ters sayılmaz. Normal gebeliklerde, bebekler genellikle doğuma hazırlık olarak başları aşağıya gelecek şekilde dönerler. Bebeklerin 35. haftadan önce baş aşağı veya yanlamasına dönmeleri normaldir. Daha sonrasında, bebekler büyüdükçe ve hareket edecekleri alan kısıtlandıkça bebeğin dönüp doğru pozisyona girmesi zorlaşır.

Doktorunuz bebeğinizin ters olup olmadığını mideniz aracılığıyla hissedebilir. Bebeğin ters olup olmadığına muayene sırasında ultrasonla ya da doğumdan önce bakılabilir.

Ters Doğumda Ne Gibi Komplikasyonlar Yaşanabilir?

!Genel olarak, ters doğumun yaşandığı hamilelikler bebeğin doğma vakti gelene kadar tehlikeli değildir. Ters doğumlarda bebeğin doğum kanalına sıkışması ve bebeğe oksijen sağlayan göbek bağının kesilme riski daha yüksektir.

Bu durumla ilgili en büyük soru, ters doğum yaşayan kadınların doğum yapabilmeleri için en güvenli yöntemin hangisi olduğudur. Tarihsel olarak, sezaryen doğumlar yaygınlaşmadan önce, doktorlara ve genellikle ebelere, ters doğumların nasıl halledilmesi gerektiği öğretilirdi. Ancak, ters doğumlarda vajinal doğumlara göre çok daha fazla komplikasyon riski vardır.

2000 yılında yapılan bir çalışmada, 26 ülkeden 2000’den fazla kadının ters doğum yaşandığında sezaryen doğum planlanmasının vajinal doğuma göre daha güvenli olduğu ortaya çıktı. Bebek ölümleri ve yaşanan komplikasyonlar da ters doğum olduğu zaman sezaryen yapılmasıyla önemli ölçüde azaltıldı. Ancak, annelerde komplikasyon oranı hem sezaryen hem de vajinal doğum gruplarında aynıydı. Sezaryen, anneler için komplikasyon oranının da hesaba katılması gereken büyük bir ameliyattır.

İngiliz Jinekoloji ve Obstetrik Dergisi, aynı araştırmaya bakıp kadınların ters hamilelik durumunda vajinal doğum yapmayı planladıklarında eğitimli bir uzmanla güvenli bir doğum gerçekleştirebilecekleri sonucuna varmıştır. Genel olarak, çoğu doktor mümkün olan en güvenli yolu tercih eder. Bu nedenle ters doğum yapmış kadınlarda sezaryen tercih edilen doğum yöntemi olarak kabul edilir.
İngiliz Jinekoloji ve Obstetrik Dergisi
İngiliz Jinekoloji ve Obstetrik Dergisi
The British Journal of Obstetrics and Gynecology

Ters Doğumda Bebek Döndürülebilir mi?

Ters doğum varsa ne yapmalısınız? Sezaryen doğumun planlanması için doktorunuzla görüşme olasılığınız yüksek olsa da bebeğin döndürülmesi için bazı yollar bulunmaktadır. Ters doğumlarda bebeği döndürmenin başarı oranı, bebeğinizin neden ters olduğunun arkasında yatan nedene bağlıdır. Ancak güvenli bir yöntem denendiği müddetçe herhangi bir zarar oluşmaz.

1 Dışarıdan Müdahale
Dışarıdan müdahale, doktorunuzun midenizin üzerinden bebeğinizi eliyle doğru pozisyona sokmaya çalıştığı bir prosedürdür.

Çoğu doktor hamileliğin 36 ila 38. haftası arasında dışarıdan müdahaleyi önerecektir. Bu prosedür genellikle hastanede yapılır. Bu işlemi iki kişinin yapması gerekmektedir. Bebek, doğumu gerektiren herhangi bir komplikasyon riskini takip etmek için bu süreç boyunca izlenmelidir. Amerikan Kadın Hastalıkları ve Jinekoloji Koleji’ne göre, dışarıdan müdahale çoğu zaman vakaların sadece yarısında başarıyla sonuçlanmıştır.
Amerikan Kadın Hastalıkları ve Jinekologlar Koleji
Amerikan Kadın Hastalıkları ve Jinekologlar Koleji
American College of Obstetricians and Gynecologists
2 Temel Yağlar
Bazı anneler bebeğin kendi kendine dönmesini teşvik etmek için midelerinde, nane gibi uçucu bir yağ kullanarak başarı elde ettiklerini iddia ediyorlar. Ancak, her zaman olduğu gibi, bu tür yağların bazılarının kullanımı hamile kadınlar için güvenli olmadıklarından kullanmadan önce mutlaka doktorunuzla görüşün.
3 Ters Çevirme
Ters bebeği olan kadınlar arasında popüler olan bir başka yöntem de bebeğin dönmesini teşvik etmek için vücudun ters çevrilmesidir. Havuzda ellerin üzerinde durmak, kalçaları yastıklarla desteklemek, hatta pelvisi yükseltmek gibi farklı yöntemler kullanılır.

Kaynak: Healthline

Sabahları Sıcak Su ve Limon

13 Ağustos 2018 74 Yorum

Karın Bölgesindeki Yağları Eritmek İçin Ne Yemeli?

13 Ağustos 2018 33 Yorum

Enerjinizi Çalan 7 Şey

8 Ağustos 2018 46 Yorum

Yağ Yakımına Yardımcı Olan 5 Baharat ve Sebze

31 Temmuz 2018 24 Yorum

İç-Konuşmanın İnanılmaz Gücü

30 Temmuz 2018 101 Yorum

Beyniniz İçin 4 Baharat

30 Temmuz 2018 32 Yorum

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Primary Sidebar

Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

30 Temmuz 2018 3 Yorum

Uyku Neden Kilo Vermede Anahtar bir Noktadır?

30 Temmuz 2018 2 Yorum

Şeker Yeme İsteğini Bastırmanın 7 Yolu

30 Temmuz 2018 6 Yorum

Daha Az Yemek İçin 8 Öneri

30 Temmuz 2018 9 Yorum

Gerçekten İşe Yarayan 7 Zayıflama Önerisi

30 Temmuz 2018 11 Yorum

Yağ Yakan 4 Sürpriz Besin

30 Temmuz 2018 1 Yorum

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

31 Temmuz 2018 10 Yorum

Secondary Sidebar

İşitme ve Konuşma Bozukluğunda Kullanılan Kaynaklar

Gelişimsel Sözel Anlatım Bozukluğu

REM Uykusu Davranış Bozukluğu

Paranoyak Kişilik Bozukluğu Nedir?

Pasif-Agresif Davranış

Footer

Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki materyaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri sadece bilinçli olarak olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Copyright © 2013 Multiyasam.Com
İletişim - Kullanım Koşulları - Gizlilik İlkesi

Son Yazılar

  • Beyaz İdrar Rengi Ne Anlama Gelir?
  • Doğumsal Toksoplazmoz (Konjenital Toksoplazmoz)
  • Diskektomi Ameliyatından Ne Beklemelisiniz?

Copyright © 2014 · Multiyasam.com · Powered by Wordpress